Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12
Return to list New
2839
View
32
Reply

[Dunia] Saintis kata Bekas pesakit covid ada harapan kena sakit mental seperti depresi.Zombie?

[Copy link]

Author: YgBenar       Show all posts   Read mode

Post time 8-4-2021 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku kene denggi baru2 ni, denggi plus chikugunya, habisss tangkap sendi, 3 hari aku x boleh jalan, dah x boleh jalan, kene g wat saringan covid plak, result plak lambat, 2 hari duduk.wad saringan tu aku rs mcm ape dah, org depan kiri kanan aku semua mcm kronik, jap2 panggil nurse, menjerit2,

Aku plak tgh pregnant, hari discaj masuk wad medical, sama gak kesnye, ( Alhamdulillah negatif ) sama gak, kiri knan depan belakang, menjerit2, sakit minx tolg, ade tu lapar nak makan, tp maki2 nurse... Aku paatut kene tahan lamaaa lg, tp aku doa biar boleh discaj, 4 hari bturut aku merayu kat doktor nak balik, last2 doktor bg balik, sbb aku ckp aku da nak mental duduk wad ni, jgj tnye apesal x minx 1st kelas, aku xde duit

Tp sbb aku da kene wad saringan covid tu, laki aku terus dicutikan 2 minggu, baru saringan, belum positif... Debgan aku sekali terasa mcm kene pinggir... Haha... Memg betullah... Bekas pesakit covid ni ade yg akan alami mental...

Aku pon sampai skrg, sendi aku belum baik, xleh angkat berat, jalan pon da x mcm dl... Penangan denggi...
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 8-4-2021 09:45 AM
Bolummm.. tahun dpn dah tadak sape yg kiok aku cucuklaa.. laa ni aku geng dgn sohai.. koh koh

Kita geng lahhh..selagi takde keperluan mendesak,malas nak daftar.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:23 PM | Show all posts
kaishi replied at 8-4-2021 04:05 PM
Aku kene denggi baru2 ni, denggi plus chikugunya, habisss tangkap sendi, 3 hari aku x boleh jalan, d ...

Allahu...take care okay...jgn stress dan sedey2...pastikan minum, makan dan tido cukup...moga baik2 you and your family...insyaAllah...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:32 PM | Show all posts
depresi ke? harapnya tak bogel dalam besen
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Trauma jugak kot, kawan aku lepas jadi contact rapat je pun dah paranoid gila sampai jadi panik gila bila pergi kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Belibis replied at 8-4-2021 04:08 PM
Kita geng lahhh..selagi takde keperluan mendesak,malas nak daftar.

Tu laaa.. mak pak aku dok daftar.. aku plk seram
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Abis tu mcm mn kita ni.. Kalo deme terjadi mcm tu.. Kang dia org bau darah kita.. Abis kita di kejo nye.. Terbayang citer Train to Busan.. Wawawa
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 12:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan bekas pesakit covid jer yg blh kenaa sakit mental to haa yg xkena covid pon sama gak boleh gilaa main dgn ekonomi jahanam, keje kejap ada kejap xder, brg mahaii etc etc. aiihhh naik muak dh dgn covid nie. Bilaaa laa nk abisss covid pkp blablabla nie
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 07:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 8-4-2021 09:45 AM
Bolummm.. tahun dpn dah tadak sape yg kiok aku cucuklaa.. laa ni aku geng dgn sohai.. koh koh

Ade betoi gak kpala sohai bad vaksin kobid nih
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
jahcomel replied at 9-4-2021 07:20 AM
Ade betoi gak kpala sohai bad vaksin kobid nih

Kannn... laa ni mahu tak mahu ape sohai ckp ade betulnyaaa.. koh koh.. doc jiran sebelah rumah aku pun dia pun query jugak kberkesanan vaksin kobis ni..
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 8-4-2021 12:48 PM
Satu lg kata vaksin tuu cover 50% je plkk.. buek penat jahh cucuk..

Pening den.. bos i mcm suh dafter weh
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 08:53 AM From the mobile phone | Show all posts
kaishi replied at 8-4-2021 04:05 PM
Aku kene denggi baru2 ni, denggi plus chikugunya, habisss tangkap sendi, 3 hari aku x boleh jalan, d ...

Moga sis cpt sembuh mcm biasa dn dipermudahkan urusan...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:24 AM | Show all posts
Betul, bekas pesakit covid jugak dikatakan bakal bertanduk dan menyalak seperti dubuk.
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list