Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1325
View
16
Reply

Lancar produk selipar ‘mesra muslim’, Neelofa dikritik jual agama

[Copy link]

Author: Abahmung       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-4-2021 12:15 PM | Show all posts |Read mode


Lancar produk selipar ‘mesra muslim’, Neelofa dikritik jual agama
Oleh SURI LAILA / April 8, 2021


Selepas isu selebriti popular, Noor Neelofa melanggar SOP kerana didakwa berbulan madu di Langkawi, rakyat Malaysia sekali lagi mengkritik usahawan berkenaan selepas beliau melancarkan selipar dengan jaminan ‘mesra muslim’ hasil usaha sama dengan jenama kasut tempatan, Fipper.

Selipar berkenaan dijual dengan harga RM79.90 sepasang selain mengatakan selipar berkenaan mempunyai perincian yang memberi keselesaan kepada orang Islam yang menggunakannya.

Netizen kemudiannya mempersoalkan harga selipar berkenaan yang didakwa lebih mahal dari jenama kasut yang lain, selain mempertikaikan label ‘mesra muslim’ untuk selipar tersebut.

“Peminat Neelofa mengatakan selipar berkenaan mesra muslim kerana ianya direka oleh wanita yang memakai stokin. Masalahnya reka ini dah lama digunakan. Dia cuma tampal logo di atasnya dan pasarkan sebagai mesra muslim,” kata seorang pengguna Twitter.



“Saya tak faham kenapa kena ‘overclaim’ selipar mesra muslim. Apa yang membuatkan selipar ni mesra berbanding selipar lain yang sama rekaannya?

“Adakah selipar mesra muslim ini adalah selipar baru masjid? Saje tanya,” ciap pengguna lain.

Ada juga yang berpendapat, sudah menjadi satu trend untuk usahawan menggunakan nama agama untuk melariskan jualan mereka.

Sementara itu Fipper menerusi kenyataannya memohon maaf dan menjelaskan kekeliruan berhubung dakwaan mesra muslim dalam produk seliparnya.

“Produk Slip On, Fipper x TheNoor sesuai untuk kegunaan muslimah yang memakai stokin, kerana produk kami sebelum ini kurang bersesuaian dengan imej muslimah yang berstokin.

“Pihak Fipper ingin memohon maaf atas kekeliruan yang berlaku,” jelas kenyataan itu.-MALAYSIADATELINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-4-2021 12:31 PM | Show all posts
Tkkan la Hajah 2 kali nak nipu..laki dia pun PU..bkn calang2 org
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Islam itu mudah. Selipar pun ada special requirement.

Selipar mesra muslim ni mesra kapir tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2021 12:41 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 8-4-2021 12:36 PM
Islam itu mudah. Selipar pun ada special requirement.

Selipar mesra muslim ni mesra kapir tak?

barang yg mesra muslim biasanya scr otomatik mesra non muslim jgk
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:35 PM | Show all posts
Hajah ni betul2 melacurkan agama. Boleh tahan celaka
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggang laju2 lagi la
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 01:55 PM | Show all posts
Di media social siap ada yang jawab selipar kat kedai RM2 pun ada yang muslim friendly juga
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Best betul tgk movie penunggang agama jul ripin.. tepat padat dan padu. Kudaku lari gagah berani...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:12 PM | Show all posts
pakai selipar ni pahala dpt lebih ka??
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:25 PM | Show all posts
heran gak.. free free je dpt free marketing kelopak ni...  hanya kerana wording 'sandal muslim friendly' kompun kuar kat search engine pasal dia.. mmg MO dia cenggih erk?? memula pasal dia rumors nak kawen dgn piyu putus sambung balik konon secretly nak buat majlis.. then kebabom kawen... dgn sop kelaut.. dia suka jadi bualan org... then gi melangkawi honeymoon then launch product dgn wording catchy.. haihhh kembang semangkuk folowers dia...

im not hater and not folower.. cuma observer... x kosa noks nak twit2 bagai... nak sgt sentiasa nampak relevance dlm industry khen... guna selagi bole..
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Abahmung replied at 8-4-2021 12:41 PM
barang yg mesra muslim biasanya scr otomatik mesra non muslim jgk

Silap2 non Muslim teruja nak jdi Muslim gituuu.  Mungkin kah. Tapi yg dikatakn mesra Muslim tu mcmane ya?.
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 04:00 PM | Show all posts
kalau korang x nk beli sudah..x pyh nk kecam sgt hajah lopak ni...dia kn bisnes minded
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:33 PM | Show all posts
tetap ada org yg akan membelinya....lopa semakin kaya.....hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:37 PM | Show all posts
tuhan dah ckp...akhir zaman ramai penunggang agama...

jap lagi ada la semi-halal pork...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tunggang selagi boleh tunggang jahlop
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
In dig at rival’s ‘Muslim-friendly’ slippers, Bata offers ‘wallet-friendly’ sandals for RM39.99

Thursday, 08 Apr 2021 08:44 PM MYT

BY DANIAL DZULKIFLY

Bata has jumped into Malaysia’s latest footwear debate, offering its ‘friendly to everyone’ sandals. — Picture via Facebook/Bata

Subscribe to ourTelegramchannel for the latest updates on news you need to know.

KUALA LUMPUR, April 8 — Global company Bata has jumped into Malaysia’s latest footwear debate, offering its “friendly to everyone” sandals.

In a creative dig at local brand Fipper’s line of “Muslim-friendly” slippers, released in collaboration with TV personality and celebrity entrepreneur Neelofa, Bata reintroduced its slip-ons under the Power line.

Bata promoted its sandals for its soft soles, being lightweight and easier on the wallet for the average Malaysian at RM39.99.

“Looking for a comfortable sandal that’s ‘Wallet-Friendly’? Try the Power slip-on sandals that’s friendly to everyone

“Retail price RM39.99 at Bata Retail stores,” the Bata advertisement said.

Neelofa, whose real name is Noor Neelofa Mohd Noor, came under flak after the Fipper launch, with many Malaysiansaccusing her of religious exploitationon social media.

Neelofa’s RM79.90 slippers are markedly pricier than Fipper’s other products, which retail between RM16.90 and RM49.90 in their unisex collection.

Yesterday, Fipper said the controversial “Muslim-friendly” claim for its sandal in collaboration with celebrity entrepreneur Neelofa's TheNoor app, just means that it can be used by those who wear socks.



The company said its previous products, which are mostly slippers, supposedly do not fit the image of a Muslim woman.



Fipper also sells its own slip-on sandals, which look almost the same as the "exclusive" collaboration, for just RM49.90


AYAT AKHIR TUUUU. Fipper ada the same sandals yang tak dilabel muslim friendly at just a little bit over HALF OF the muslim friendly price.
The fudge with these religion riders.
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
So orang islam bayar 79 ringgit. Kapir bayar 49 ringgit lah. Baik cabut kain tutup hidung tu .
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list