Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1965
View
31
Reply

[Tempatan] [Citer biasa] PRU15: PH namakan Anwar calon PM

[Copy link]

Author: EJALTI       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-4-2021 03:45 PM | Show all posts |Read mode
PRU15: PH namakan Anwar calon PM

https://www.malaysiakini.com/news/570067

Diterbitkan 9 Apr 2021, 3:05 pm
Dikemaskini 3:06 pm



Pakatan Harapan memutuskan untuk mencalonkan Presiden PKR Anwar Ibrahim sebagai calon perdana menteri mereka pada pilihan raya akan datang.

Gabungan itu - yang terdiri daripada PKR, DAP dan Amanah - juga memutuskan terbuka untuk "rundingan" dan "kerjasama" dengan mana-mana kumpulan.

Walau bagaimanapun, gabungan itu menjelaskan keterlibatan ini pelu berpaksikan pada agenda reformasi PH dan demi kepentingan umum.

Ini adalah antara keputusan yang dibuat oleh pemimpin koalisi semasa retret dua hari mereka di Port Dickson, Negeri Sembilan yang bermula semalam.

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 9-4-2021 03:52 PM | Show all posts
mmg idok lerrrr nak mengundi PH...

abahcow, bangnon dua2 tak boleh pakai... tgok sapa plak calon BN... kalo wak jahid jugak calon PM mmg senang keje iols PRU nnt, x yah pi ngundi.. nak ngundi for the sake of wakil parlimen n adun pun bukan iols tggal dekat tempat iols buang undi
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 04:57 PM | Show all posts
Bang non bakal diliwat lagi oleh DAP


Tak serik serik yeee ko bang non oitt


Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya Awlah..terkejut nyer saye dengar berita ni. Ingat kan mat sabu dah
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak de calon lagi dah ke?

Berdosa tak kalau tk nak mengundi next pru ni kalau barisan calon2 pm yg kertu dan corrupt. Masalahnya kalo presideng pas pis pus pung i tak suke
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
PM- anwar
Menteri2-DAP?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:11 AM | Show all posts
Habih la kena main dgn Bang Non je PH ni. Tak serik2 kena kencing. Lepas kena kencing, kena kencing lagi. Dulu kata ada numbers...masing2 pun sokong akhirnya terkulat2, pastu tak bagi bangun bantah Belanjawan, masing2 sokong last terkulat2. Skrg nak sokong pulak jadi PM...lepas ni kena join UMNO yg jijik di mata mereka.
Apa nak buat, dah selalu kena kencing, dah mangli.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Calonkan diri swndiri ke tuuu. .sian pacik ni, masih tk tertunai angan2 nk jd pm
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Koalisi?
Retret?

Bahasa apa tu?nk tiru indon ke?
Bodoh punya wartawan.
Goblok mcm wartawan cari

Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
aku tanak luar mngundi....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 06:17 PM | Show all posts
org politik sendiri pangkah jelah ...   kan kang musim COVID ...  kan uols dah sound stay at home ...  bab undi takan plak lain citer



Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 06:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Perjuangan PKR hanya utk bung nuar dan family bukan utk raykat.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 06:28 PM | Show all posts
Edited by zjen at 10-4-2021 06:29 PM
Minami2013 replied at 9-4-2021 05:04 PM
Tak de calon lagi dah ke?

Berdosa tak kalau tk nak mengundi next pru ni kalau barisan c ...

Quran langsung tak tulis politik-demokrasi tu halal ...  

sebalik nye kalu kaji secara teliti,  dlm corak demokrasi ...  samseng, penagih, pondan, tomboy, lesbian, gay, bomoh, along, pelacur, ajaran sesat  ... semua ada hak undi pilih pemimpin negara ...   sejak bila Islam halal-kan golongan camni pilih pemimpin negara

toksa dengar Parti Ajaran Sesat kunyah kerepek ...  deols pon belum pasti selamat dr api neraka,   Allah belum bersuara lagi,  deols langsung xde hak cop demokrasi tu halal,   politik sesat bentuk omputih dan yahudi  



Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 06:36 PM From the mobile phone | Show all posts
menteri keuwangan sapa pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 07:54 PM | Show all posts
*yawn*   
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
bang non tak boleh jadi perdana menteri.
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 02:51 AM From the mobile phone | Show all posts
hehehe ..  kurang2 PH berani gak letak nama calon PM .  MN @ PN. ada brani ??   Zahid. ??  Muhyiddin. ??   Najib ??   Hadi. ??



Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 06:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Geng Wak Jahid ni...PRU 15 ni ada harapan Wak Jahid join PKR untuk bertanding...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
What the heck....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2021 08:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Takmo takmo..semua tak layak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list