Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
18348
View
227
Reply

Kek Batik Fazley Yaakob RM15.90 Sepotong- Kalau Mahal You Bukan Target Market Dia

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-4-2021 09:13 AM | Show all posts |Read mode




Berapakah harga sepotong kek yang paling sedap anda pernah beli?



Jika harganya di bawah RM10, ia dikira masih murah, tetapi bagaimana pula jika ianya kek yang dihasilkan oleh selebriti dan harganya adalah RM15.90, mahal ke berbaloi?


Itu lah yang dipersoalkan oleh segelintir netizen. Hanya kerana gelaran artis, berpangkat Dato' dan pernah memenangi pertandingan memasak membolehkannya menjual dengan harga mahal, atau tiada masalah, kerana cafe tersebut memang berprestij pun.






foto :Twitter



Selebriti yang dimaksudkan ialah Fazley Yaakob yang telah berkoloborasi dengan sebuah cafe bagi menghasilkan lima jenis menu khas. Jadi, apa masalahnya?




foto : IG



Netizen turut berbelah bahagi pendapat antara yang bersetuju dengan harga tersebut dan juga membantah.




foto : Twitter




Jadi, jika anda merasakan harga tersebut mahal, anda mungkin bukan sasaran pelanggan mereka. Ada yang terasa ingin mencuba? - CARI










Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 10-4-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
geli lahhh tgk muka dia nehhhhhhh.. yekkkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow boleh lah bayar cukai lebih tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Ape bhn2 dia ltk smpai rege cenggitu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:21 AM From the mobile phone | Show all posts
rengsa sgt tgk mustache beliau tu..euw
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:33 AM | Show all posts
batik indulgence ke tu?
iolss tiru resepi che nom je
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Kurex at 10-4-2021 11:30 AM

Makin tua makin terserlah aura gayboy dia.. sian bini
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Kau la yang celaka. Itu gourmet kek. Dan bukan kek batik biasa. Itu kek batik indulgence. Celaka tak reti masak memang suka komplen harga kan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Pehtu jual pula di Starbuck. Harus la harga standard Starbuck. Tu kira ok dah harga si Fazley ngan Starbuck letak tu.

Eh ngkau kalau tak berduit, tak reti masak, manjang nak mencekik benda sedap tapi murah, STFU okeh? Gi kau blaja masak, buat sundri kat rumah jika ghasa rega jual kat luar mahal huntok poket ko, hokeh?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Harga tu x kesah la sbb SB kan...

Cuma tgk muka dia trus x lalu nk beli
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Bbnu komen x pnah beli kek kt starbucks ke?
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:50 AM | Show all posts
Apasal jauh sangat beza kek tu dari gambar dengan yang dalam chiller tu
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:52 AM | Show all posts
eh hello iols order kek mamasabariah combo dahsyat rm50 tapi potongan2 kecik dari atas tu lagi mahal hokkeh... chuols semua melantak jadi agen si sabariah boleh pulak... tapi nak rasa kek betul2 premium si raden jhowo ni berkira pulak....
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:57 AM | Show all posts
"Alhamdulillah, free marketing untuk saya"
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Kami buat sendiri la..nak batik lepaih pun boleh
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 09:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Kt setabak apa nk heran..air secawan dh rm18+.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:02 AM | Show all posts
Eclair daging salai cili api? Omak kau!
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Misai dia dalam pic tu dah mcm.rumput anak.iols.lukis dalam lukisan rumah dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:13 AM | Show all posts
dua_chzy replied at 10-4-2021 09:42 AM
Pehtu jual pula di Starbuck. Harus la harga standard Starbuck. Tu kira ok dah harga si Fazley ngan S ...

Marahnya cikgu..
Standard harga stabak je tu. Ni pun dah lama tak ke stabak rasa terliur lak
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2021 10:16 AM | Show all posts
nets ni pun....
ingat heols ni buat hantar jual kat gerai ke?
sah2 hantar jual kat tempat ada aircond
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list