Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
988
View
19
Reply

[Dunia] Green light for private hospitals to administer Covid-19 vaccines

[Copy link]

Author: Elmers       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2021 09:30 AM | Show all posts |Read mode
KUALA LUMPUR: Private hospitals will be now allowed to administer Covid-19 vaccines under the second and third phase of the National Covid-19 Immunisation Programme (NIP).
Health Minister Datuk Seri Dr Adham Baba said the government has agreed to involve private hospitals in the NIP which will see them serve as vaccination centres.
The vaccines, he said would be given for free to private hospitals to maximise access to vaccine distribution, covering a wider population.

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-4-2021 09:48 AM From the mobile phone | Show all posts
May it will speed up the process of vaccination.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 09:57 AM | Show all posts
bagus mcm ni
boleh dipercepatkan urusan
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes i prefer macam ni, bila dah ready baru pergi private hosp.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 04:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde.guna nya pun. Yg kami nak benarkan prebet spital jual vaksin,so kami boleh pilih vaksin, kalau dah gomen tak bagi pilih sangat. Bongok bahloul
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 15-4-2021 02:19 PM
Yes i prefer macam ni, bila dah ready baru pergi private hosp.

No la. Kena ikut date yg dia bg kat MySejahtera. Kena ikut sepital mana ditetapkan. Sepital prebet ni hanya jd wakil kerajaan suntik orang.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 07:36 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 15-4-2021 07:15 PM
No la. Kena ikut date yg dia bg kat MySejahtera. Kena ikut sepital mana ditetapkan. Sepital prebet ...

Ooooo sama macam hosp gov.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 15-4-2021 06:36 PM
Ooooo sama macam hosp gov.

Ya. Sepital private membantu cucuk saja.

Haih. Patut bagilah sepital prebet jual vaksin. iols nak pilih.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 10:12 PM | Show all posts
Ok..harap ada yagng jual cert tanpa injek...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 10:21 PM | Show all posts
pyropura replied at 15-4-2021 04:06 PM
Takde.guna nya pun. Yg kami nak benarkan prebet spital jual vaksin,so kami boleh pilih vaksin, kalau ...

Betul, apa yang kita hendak adalah boleh pilih vaksin.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 10:23 PM | Show all posts
alalalaa
ingatkan boleh beli dan pilih vaksin tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 15-4-2021 10:10 PM
Ya. Sepital private membantu cucuk saja.

Haih. Patut bagilah sepital prebet jual vaksin. iols n ...

Itu lah...ku sangkakan begitu, patut buat option siapa nak pilih vaccine sila beli sendiri dan mengikut suka hati tarikh dan tahun bila dia nak. Kann best.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 03:37 AM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 15-4-2021 10:10 PM
Ya. Sepital private membantu cucuk saja.

Haih. Patut bagilah sepital prebet jual vaksin. iols n ...

Ntah knapa susah nau nak bagi swasta jual vaksin covid. Dah la jadi negara paling lembab dunia dlm.vaccination. Pilih pun tak bagi, abis tu napa dikerah org.buat appointment kat mySengsara?? Gampang tul lah
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 03:38 AM From the mobile phone | Show all posts
slavehunter replied at 16-4-2021 12:11 AM
Itu lah...ku sangkakan begitu, patut buat option siapa nak pilih vaccine sila beli sendiri dan men ...

Lagi satu pilihan spital swasta boleh utk.bantu gomen paling lembab dlm.dunia bab vaksinasi
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 15-4-2021 09:12 PM
Ok..harap ada yagng jual cert tanpa injek...

Baik ko doa ko kena kobid
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 11:43 AM | Show all posts
Edited by Radzor at 16-4-2021 11:56 AM

1- kadar kesembuhan di mesia = 99.6% yg mati cuma 0.36%
2- kadar kesembuhan global 97.8%
3- yang dh vaksin pun maseh kena kobid
4- klu kena kobid dapat antibodi free dan natural
5- ada yg kena kobid sampai 3 kali ok je
6- vaksin segera short cut ni ada risiko jangka pendek dan panjang
7- vaksin pun maseh kena kobid
8- ini semua karut





Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
pyropura replied at 16-4-2021 03:38 AM
Lagi satu pilihan spital swasta boleh utk.bantu gomen paling lembab dlm.dunia bab vaksinasi

Yerla kan.....very true.
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Radzor replied at 16-4-2021 10:43 AM
1- kadar kesembuhan di mesia = 99.6% yg mati cuma 0.36%
2- kadar kesembuhan global 97.8%
3- yang ...

Tu la pasal baik ko doa ko kena kobid.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
LadyCarefree replied at 16-4-2021 09:23 PM
Tu la pasal baik ko doa ko kena kobid.

hahaha...

biar je kena , bukan mati pun. tayah la sop teruk sgt. pakai mask dgn sanitizer cukup la

https://www.bharian.com.my/berita/nasional/2021/04/807704/40-kakitangan-kkm-dijangkiti-covid-19-selepas-selesai-vaksinasi
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Total aacumulated covid19 related deaths = 1365.

PUTRAJAYA: Dua pertiga atau 1,684 daripada 2,576 kes kematian membabitkan penunggang motosikal dalam tempoh sembilan bulan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), pada tahun lalu membabitkan golongan penghantar barang dan makanan atau p-hailing.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list