Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
6288
View
51
Reply

Jarang Kongsi Kehidupan Di Media Sosial, Strategi Ben Amir Nak Nampak Mahal!

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-4-2021 12:04 PM | Show all posts |Read mode
Tidak seperti selebriti lain yang gemar berkongsi kisah peribadi mereka di laman sosial, pelakon Ben Amir pula mengambil pendekatan berbeza apabila memilih tidak terlalu memaparkan aktiviti sehariannya di platform tersebut.


Menurut Ben atau nama sebenarnya, Muhammad Amir Sabaruddin, 31, dia mempunyai sebab tersendiri berbuat demikian biarpun kerjaya seni menuntut seseorang selebriti itu untuk tampil berkongsi apa sahaja dengan peminat mereka.




Foto: IG




"Saya memang jaga eksklusiviti sebab lagi susah nak jumpa, lagi mahal benda itu dan buat orang tertunggu-tunggu... disebabkan itu, saya tak post sangat tentang kehidupan peribadi di media sosial.


"Bagi saya strategi ini menjadi dan berkesan untuk kerjaya saya sebab buat peminat lagi tertunggu-tunggu (perkembangan terbaharu Ben Amir).


"Siapa-siapa yang kenal dengan saya tahu saya ini macam mana orangnya, perkataan kekwat (sombong) itu tidak pernah wujud dalam hidup saya (disebabkan jarang berkongsi kisah peribadi buat tatapan umum)," katanya kepada mStar.


Ben ditemui pada majlis pelantikannya sebagai duta Puma Malaysia X Al-Ikhsan yang berlangsung di The Curve, Mutiara Damansara pada Isnin.




  



Ketika ditanya aktivitinya sepanjang bulan Ramadan kali ini, pelakon drama Sweet Dreams itu berkata dia mengambil cuti panjang agar dapat fokus untuk beribadah.


"Kalau tahun lalu saya memang berehat ketika bulan puasa sebab tak boleh nak shoot kerana Covid-19. Tahun ini pula memang saya tak ambil mana-mana tawaran sepanjang bulan Ramadan sebab nak fokus beribadah.


"Walaupun banyak tawaran berlakon yang datang, sekarang saya kena memilih yang mana saya hendak buat sahaja sebab saya dalam fasa nak cari cabaran baharu.




  



"Saya rasa dah boring nak bawa karakter yang sama sahaja dan rasanya bukan saya seorang sahaja yang rasa macam itu, mana-mana pelakon pun (yang dah lama berlakon) mesti ada rasa macam itu juga," ujarnya.


Ben mula berkecimpung dalam bidang seni sejak lapan tahun lalu selepas menyertai program pencarian Hero Remaja pada tahun 2012. -CARI


Sumber: mStar Online

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 15-4-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
syok sendirinya ko nihhh, tak segan ke bagi komen gitu

{:shy
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:51 PM | Show all posts
sedangkan hati meronta-ronta nak share gitu...sudah la Ben Amir..ko pun sendu jugak
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa sajeeerr laaahhh
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko pikir ko level anuar zain ke???
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Exclusive la sgt, perasan!
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Berangan, tak selera langsung dengan laki rambut panjang, ala2 ponen in the closet gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:17 PM | Show all posts
Edited by 46BlueBerry at 15-4-2021 01:19 PM

Bulan puasa pon tak jaga adab2 komen. Kalau tak suka takyah baca. kan senang.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:33 PM | Show all posts
dia nak buat mcmNicholas Saputra..Update gambar langit pun beratus ribu like suka...ckp je la xde ape nk tunjuk kt org
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:34 PM | Show all posts
Selamat mahal Ben Amir..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:39 PM | Show all posts
jaja8 replied at 15-4-2021 01:33 PM
dia nak buat mcmNicholas Saputra..Update gambar langit pun beratus ribu like suka...ckp je la xde ap ...

Ben mmg jenis private pon. Tak suka share hal2 personal. Family pon dia tak pernah tayang kt ig.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni couple dgn ex gf qi razali tu kot..
sbb ada staycation sesama kat the halaman (salak south) mth before puasa haritu.. gambar insta tshirt puma biru tu masa dia kat the halaman tu..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak share share taknak pun takpe wahai umat
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:31 PM | Show all posts
emilyrose replied at 15-4-2021 01:42 PM
dia ni couple dgn ex gf qi razali tu kot..
sbb ada staycation sesama kat the halaman (salak south)  ...

Bukan la. tu deme duk potoshut untuk puma. sekali dgn girl tu. kan ben jadi duta puma. bukan staycation ye.

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ritacomels at 15-4-2021 02:39 PM

Fans dia je la yg tetunggu2..yg x minat dia, xde pon xpe, ade pon x bg ape impak..
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:40 PM | Show all posts
emilyrose replied at 15-4-2021 01:42 PM
dia ni couple dgn ex gf qi razali tu kot..
sbb ada staycation sesama kat the halaman (salak south)  ...

Uishh bahaya nya ayat u ols ni. hehehe. Ben tu single tak couple dgn sape2.
Ben dengan sonia tu ada kerja sama2 buat shoot untuk puma.
Dorang shoot kat tempat tu.

  

Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm Rami Malek setahun 1 gambar je dia post kat ig. Berjanggut fans tunggu. Last2 terus delete akaun insta. Frust betul. Benamir ada bran?
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 02:56 PM | Show all posts
fans dia maybe lah dok meratip bila retis kesayangan takde nak update sangat life tu di socmed tapi yang tak minat memang tak kesah langsung.
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:02 PM | Show all posts
terima je la hakikat zaman kau dah berlalu. kejap sngat zaman ko di atas ye dik.

sabar ye
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2021 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nak buat video lagi?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list