Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
5022
View
72
Reply

[Tempatan] Rentas negeri yg dah dilulus hanya utk pergerakan Isnin-Khamis shj

[Copy link]

Author: R2D2       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-4-2021 10:30 PM | Show all posts |Read mode
Rentas negeri dibenarkan Isnin hingga Khamis – Polis
Kumara Sabapatty -
19 April 2021

KUALA LUMPUR – Orang ramai kini hanya dibenarkan merentas negeri pada hari Isnin hingga Khamis sahaja ekoran peningkatan kes Covid-19 sejak empat hari lalu.

Timbalan Ketua Polis Negara, Datuk Seri Acryl Sani Abdullah Sani berkata, rentas negeri hanya dibenarkan untuk tujuan pekerjaan, kecemasan dan kematian, perubatan, pendidikan serta pasangan jarak jauh.

Pergerakan pada hujung minggu iaitu Jumaat hingga Ahad tidak akan diluluskan kecuali melibatkan hal kecemasan seperti meninggal dunia.


“Sekiranya permohonan pergerakan diluluskan, ia hanya dibenarkan pada hari Isnin hingga Khamis sahaja manakala pergerakan pada hujung minggu iaitu Jumaat hingga Ahad tidak akan diluluskan.

“Ini termasuk bagi urusan melibatkan kecemasan kematian dan pasangan jarak jauh.

“Pergerakan rentas negeri bagi tujuan sosial seperti menghadiri kenduri perkahwinan dan apa apa jenis majlis dan jamuan adalah dilarang,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Tambah Acryl, peraturan ini akan berterusan sehingga selepas Hari Raya Aidilfitri.

Menurut beliau, mana-mana pihak yang ingkar arahan akan diambil tindakan tegas.

“Polis juga mengesan berhubung ketidakpatuhan Prosedur Operasi Standard (SOP) oleh masyarakat di bazar Ramadan dan pasar malam.

‘Sehubungan itu, semua ketua polis daerah dan pasukan pemantau pematuhan sop akan digerakkan ke semua lokasi berkenaan (bazar Ramadan dan pasar malam).

“Sekiranya didapati SOP tidak dipatuhi, PDRM akan mengemukaman saranan kepada pihak berkuasa tempatan agar aktiviti perniagaan di kawasan-kawasan tersebut dihentikan,” tegasnya.- MalaysiaGazette

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 19-4-2021 10:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Adik2 semua dah boleh beraya di kampung
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2021 10:37 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
eleh abes si LR suka suki je rentas negeri nak hantar kete baru kat bapak? takde nampak masuk kategori pekerjaan kecemasan kematian perubatan mahupon pendidikan? siap bgtau dibenrkan menginap 1 malam weh kat kg
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 10:51 PM | Show all posts
bakingsoda replied at 19-4-2021 10:47 PM
eleh abes si LR suka suki je rentas negeri nak hantar kete baru kat bapak? takde nampak masuk katego ...

kan bodoh gila undang-undang double standard
teruk sgt2 dh sekarang ni mmg betul2 kerajaan gagal
td baru baca student kt matrix kena saman 1.5k sbb xpakai mask dgn betul
what the????
sampai ke student matrix yg x kluaq ke mana mana tu pon kena saman?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Ooo..kobid cuti ke senin-khamis?kobid cuma keje jumaat-ahad je ek sbb tu ada hari boleh rentas negeri?n ai nk taw la,sbb ada y tgh PKP skrg ni,still boleh masuk ke?still akan dpt kebenaran?rasanya sebelum ni pkp mmg xleh lgsg rentas keluar/masuk kan..mcm bodoh plak org2 y bt rules ni..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Ape punye undang2xlaa...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
bakingsoda replied at 19-4-2021 10:47 PM
eleh abes si LR suka suki je rentas negeri nak hantar kete baru kat bapak? takde nampak masuk katego ...

Siapa LR tu siss??
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Bagi je la rentas negeri. Aku dh tak tahan tgk org kayangan bebas ke sana sini. Bila Marhaen langsung tak luluskan rentas negeri. Apa org marhaen tade mak bapak ke. Bodoo laaa.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 12:48 AM From the mobile phone | Show all posts
so hadiahkan kan kete sebijik kt mak pak tu kategori kecemasan ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha..Makin bodoh nampak nye kerajaan PNtat ni ....mmg Allah nak tunjuk betul2...baru tau corvid hanya keluar jumaat sampai Ahad tau...hari isnin sampai Khamis corvid kesayangan kita berehat....
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:50 AM | Show all posts
Covid ada time rehat kaa ni??

virus penat keje isnin - khamis jer laa.. apa punya bahlol ... makin lama makin nampak bangang tu... lain kali share detail betoi2.. mana dapat angka tu semua .. plus cari root cause utama yakni mejlis2 social... bukan rentas negeri pun punca nyaa...

serupa.. alternator yang problem.. p keja tukaq battery jaa.. smp mampos pun problem sama berulang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 05:34 AM From the mobile phone | Show all posts
damsel_fiji replied at 20-4-2021 12:42 AM
Siapa LR tu siss??

Leeyana Rahman
Jgn tya aku dia siapa
Tau pasal tgk kat socmed, kwn aku berkicau pasal kes ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 05:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Entah apa2 punya rules la..tak pasal2 kena ambik cuti, weekend 2 hari terbuang
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Padan muka kepada org yg ambil kesempatan bersuka-suka rentas negeri pada weekend. Org yg betul-betul ada urusan penting tidak kisah jika perlu apply cuti.
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 05:58 AM | Show all posts
Edited by capiloton at 20-4-2021 06:00 AM

kelakar aku tengok polis nih, kalut meraban tak tentu pasal.
punya la takot rakyat berjimba balik kampung time weeken,
dah macam jadi jenayah besar balik kampung sekarang nih  

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:00 AM | Show all posts
mahai nye baju LR ni sampai 400 sepasang

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:09 AM From the mobile phone | Show all posts
silencekiller replied at 20-4-2021 01:50 AM
Covid ada time rehat kaa ni??

virus penat keje isnin - khamis jer laa.. apa punya bahlol ... m ...

Selain kobid x serang isnin-kamis
Kobid gak cuti kat mall...buffet ramadan
Kat surau, kat kampung, rumah mak bapak kobid bnyk
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:19 AM | Show all posts
habis tu yg dah cucuk vaksin double jabs dh dpt lesen rentas negeri lum?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 06:34 AM | Show all posts

eleh2..... nnti lepas raya ade kerabat nk kawin.. mula longgar balik benarkan rentas negeri... gara2 nk bagi lepas sedaramara anak beranak rentas negeri attend majlis kawin... bulon posa xde kerabat buat majelisss yokyokkk jer ketat  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list