Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9394
View
128
Reply

UPSR Dimansuhkan, Suhaimi Saad Bangga Dapat Buktikan Sijil Pelajaran Tak Penting

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Post time 6-5-2021 11:07 AM | Show all posts
muka sohai yg dekat status prasan adk ustat don 2 mcm eeeuuuuwwwww sgt...nasib lauk sahur td x terjeluekkkkk
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 11:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Xkemana2 la anak4 die ni.. Dpt plak bapak mental attention seeker.. Emak plak bz cr nafkah
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Moyangkucing replied at 6-5-2021 08:36 AM
Pagi ni baca kat ig bewak senyum sorang2..

"kalau kau nak sgt tau pasal bumi,gi tanya angkasawan  ...

Kalau die dah p space lpstu pertahankan yg bumi ni rata xpe la jugak... Ni pungpangpungpang... Google sajorkk.. Lohhhh..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:10 PM | Show all posts
Jennyrol replied at 6-5-2021 11:36 AM
Xkemana2 la anak4 die ni.. Dpt plak bapak mental attention seeker.. Emak plak bz cr nafkah

Ina bz cari nafkah tu dia buat kerja apa ya? ke dia pun tak buat apa2 juga
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde ke sapa2 yg dok kelantan kat forum ni nak baling telur busuk kat muka si celaka babi anak haram bodoh nak mampus ni. Okay habis dah pahala.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:46 PM | Show all posts
ren14 replied at 6-5-2021 09:57 AM
kalau gov suruh roboh semua sekolah yang ada lagi dia sukaaaaa

Mmg si sohai nie suka yabada badooo pun kan dia nk anak2 dia penyanyi nasyid pasal tu ke hulur ke hilir ngan mic emas & audio speaker kecik...even kat kedai mkn pun suruh sallman nyanyi konon nk org2 kat situ puji suara anak tu sedap padahal org dtg nk mkn.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Hai la Mosus.. don't know what to say
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Moyangkucing replied at 6-5-2021 01:10 PM
Ina bz cari nafkah tu dia buat kerja apa ya? ke dia pun tak buat apa2 juga

Ina buat bisnes online.. Pastu jual laksa.. Yg laki gentel telor provoke2 org kat ig.. Live ig berejam.. Dah hujung2 ramadhan buat la benda berfaedah sikit.. Buat kuih raya ke ade jugak la anak2 merasa nak raya
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:11 PM | Show all posts
Jennyrol replied at 6-5-2021 06:49 PM
Ina buat bisnes online.. Pastu jual laksa.. Yg laki gentel telor provoke2 org kat ig.. Live ig ber ...

ooo.. ada lagi ya business laksa dia. Sebab tak tayang kat ig jadi tak tahu lah ceritanya... asyik citer masuk studio rakaman aje.. bulan puasa pun masuk studio...

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:17 PM | Show all posts
Ahh sudahlah ko SS.. bodoh laa ko sorg 2 .. even upsr dimansuhkan tp klu nk masuk sekolah asrama penuh kna ambil ujian.. bodoh tu mmg utk ko je SS. Kesian ank 2 dpt bapak bingai ni
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:28 PM | Show all posts
dia ni kalau dapat tumbuk sampai patah gigi penjarakan sosial...
mesti rasa puas hati gilerr...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila si bodoh berbicara.. kita yg bijak pun jadi bodoh sekali.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
uori: betullah tu, adik ustaz don, si donkey


Lol...ni lawak
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 02:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Parit.Hilton replied at 4-5-2021 02:26 PM
sohai kan ikon kebodohan.
mana pernah cerdik.

bodo mcm mana pun tetap ada yg mengikutnya sbb beralaskan agama
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 08:37 AM | Show all posts
Belum habis lagi dia pasal flat earth dia... hari2 meroyan.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 09:27 AM | Show all posts
Moyangkucing replied at 7-5-2021 08:37 AM
Belum habis lagi dia pasal flat earth dia... hari2 meroyan.

Memang pun.  Dah macam orang gila je meroyan sorang2 then up status marah2 maki2 orang yg orang lain tak tau cerita hujung pangkal kenapa dia triggered since dia dah delete semua komen2.  Bodoh ya amat.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Samerosie replied at 7-5-2021 09:27 AM
Memang pun.  Dah macam orang gila je meroyan sorang2 then up status marah2 maki2 orang yg orang la ...

Dia mmg gila dah. Mental... makin mental sebab dia baca komen2 forumer. Hahaha tp takdeteloq nak membalas. Tu dia meroyan kat ig skrg.. dasar pondan.
Kita oomen pasal dapur camping dia tu terus dia up dia masak kari ayam khenn.. hai sohai!!!! Smoga keturunan bodo hg tak membiak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 03:37 PM | Show all posts
SS baca ni..

'PPSR sebenarnya secara ringkas boleh dikatakan sebagai laporan terkahir untuk memberi maklumat tentang kemenjadian murid di akhir persekolahan rendah mereka. Untuk lebih details lagi, Pelaporan Pentaksiran Sekolah Rendah atau singkatannya PPSR ialah suatu pelaporan pentaksiran baru hasil daripada pelaksanaan Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) yang akan digunakan mulai Tahun 2018.

PPSR ini dilaksanakan untuk mentaksir pencapaian semua murid secara holistik (menyeluruh) pada peringkat pendidikan rendah (sekolah rendah) bagi menggantikan istilah pentaksiran Tahun 6 yang sedia ada iaitu Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR). Ianya juga selaras dengan usaha kementerian membawa tahap pendidikan negara kita kearah lebih tinggi melalui PAK 21 (Pendidikan Abad ke 21)'
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 04:29 PM | Show all posts
Edited by Samerosie at 7-5-2021 04:31 PM
kopiah replied at 7-5-2021 03:37 PM
SS baca ni..

'PPSR sebenarnya secara ringkas boleh dikatakan sebagai laporan terkahir untuk membe ...

Dan baca ini juga sohai..... bukan nye sebab dek awak pun.  Dah lama planned.
Pemansuhan
Sekitar 2009, Timbalan Menteri Belia dan Sukan, Razali Ibrahim pernah mengusulkan pemansuhan UPSR kerana disifatkan tidak perlu dalam sistem pendidikan negara.[2] Pada 20 Jun 2010, Kementerian Pelajaran Malaysia yang diwakili oleh menterinya ketika itu, Tan Sri Muhyiddin Yassin membayangkan kemungkinan akan memansuhkan UPSR dan Penilaian Menengah Rendah (PMR) pada masa hadapan.

Timbalan Perdana Menteri Malaysia ketika itu, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata beliau melihat ada kewajaran untuk berbuat demikian kerana aspek pembelajaran ketika ini dilihat lebih berorientasikan peperiksaan sehingga tujuan utama untuk memberikan pendidikan holistik tidak dapat dilakukan sepenuhnya. PMR dan UPSR mungkin dijadikan sebagai penilaian pencapaian pelajar di peringkat sekolah sahaja, dan bukannya sebagai peperiksaan awam.[3] PMR digantikan dengan PT3 bermula dari 2015.

Pada 2019, pihak Kementerian Pendidikan merancang pemansuhan penuh UPSR dalam masa lima tahun sementara mengumpulkan pendapat daripada pelbagai pihak.[4] Setelah perbincangan pada April 2021, Menteri Pendidikan Radzi Jidin mengumumkan pemansuhan sepenuhnya UPSR bermula daripada sesi 2021, dan digantikan dengan pentaksiran sekolah secara berterusan dan bukan sebuah peperiksaan awam gantian.[5]
https://ms.wikipedia.org/wiki/Ujian_Pencapaian_Sekolah_Rendah

Copy the Code
My time was Penilaian Darjah Lima.  

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2021 05:37 PM | Show all posts
September14 replied at 7-5-2021 05:13 PM
Dia ni mcm hafiz ckit gaya dia x berapa kemas tp muka comel

COMEL???
Patutlah bewak kata ramai orang nak try dia....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list