Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
4149
View
35
Reply

Thank you Allah- Datin Alyah feat. Ustaz Riz & Cat Farish.

[Copy link]

Author: BicaraHatiku       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 08:29 AM | Show all posts |Read mode
Edited by BicaraHatiku at 6-5-2021 12:07 PM



Thank you Allah sebuah lagu yang menggabungkan tiga figura berbeza citarasa. Datin Alyah seorang penyanyi, Cat Farish seorang rapper dan Ustaz Haris seorang pelakon/pendakwah bebas yang lebih dikenali dengan panggilan PU Riz.

Thank you Allah diilhamkan oleh Datin Alyah di kala pandemik coronavirus melanda negara. Setahun yang lalu, industri seni kreatif amat sendu, tanpa acara, kurang persembahan dan ramai hilang punca pendapatan.

Namun Datin Alyah merasa amat bersyukur kerana terus diberikan rezeki dan semangat untuk berkarya. Thank you Allah dizahirkan sempena kedatangan bulan mulia, Ramadhan Al Mubarak 1442H.

Semoga lagu istimewa ini menerima respon positif daripada pencinta seni."Ucaplah thank you Allah ketika kau sedang sarat diuji , ucaplah thank you Allah ketika hatimu berbunga gembira" - DATIN ALYAH

-Warner Music Malaysia.


Multiple Polls: ( Max 2 choices ), Total 40 Users voted View Voters

Poll is finished

15.91% (7)
18.18% (8)
45.45% (20)
20.45% (9)
Your User group have no permission to vote

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 09:13 AM | Show all posts
tak nampak langkawi pun video clip tu. takyah buat kat langkawi pun takpe. boleh je pegi gold coast morib tu ke. tepi pantai gak. ni beria ke langkawi merentas negeri tapi taknampak pun kecantikan langkawi tu.

anyways laki lopa ni legit ustaz ke. boleh ke dipanggil ustaz? tengok qualification mcm tak mencapai piawaian nak jadi ustaz je.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
nanasno replied at 6-5-2021 09:13 AM
tak nampak langkawi pun video clip tu. takyah buat kat langkawi pun takpe. boleh je pegi gold coast  ...

Dia takde qualification untuk dipanggil Ustaz. Oo stad je layak tapi bila media dah letak title tuh orang pun ikutla panggil. He is not qualified!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:42 AM | Show all posts
lorrrr.....itu bukan lagu raya la. more ke lagu ketuhanan but i like
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
VC ni yg dia buat kat langkawi tu kan..
Btw napa eh lagu religi malaysia tak sedap mcm indo punya?
Nak plak lagu2 hat melly buat tu best je
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 08:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dudaberhias at 6-5-2021 08:53 AM

Tak shedap sebab ada PU yang tak reti jaga binj, kalau takde confirm sedap dah..

Btw lagi sedap yang ni hokkeh siapa rasa nostalgia maka uols muda lagi dan tak perlu pakai La Mer atau Estee Lauder advanced night repair. Yang takde rasa nostalgia dan ada rasa lagu hinnie tak sedap boleh start sapu anti aging yach orang kata taste orang2 tua ni lain2..

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Riding on the current kontolbers, tu yg masukkan pubird!koser
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Rak sedap sbb ada Piyu isteri lopak.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:24 AM | Show all posts
abaikan                          
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:15 AM | Show all posts

ustaz dropout...semua belajaq tak abih

tak malu ke org panggil ustaz...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedap je dgr...lagu ni nada suara x mendayu mcm balada tu..so bgslah..fresh dgr...
Before ni tgk kat whi..just datin alyah n cat farish je nyanyi...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2021 10:54 AM | Show all posts
Siput_Sawah replied at 6-5-2021 08:42 AM
lorrrr.....itu bukan lagu raya la. more ke lagu ketuhanan but i like

Beat shedap...spoil kat cinematography x berapa polished. Sayang..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Best bagi i
Cat farish kan....
Cuma vc tu biase jerrr
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:13 AM | Show all posts
Nak jugak lakinya jadi penyanyi
Esok bini pulak jadi
Pastu boleh la duet
Nak jugekkk....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Hweyewwww yuck laaaa pubird
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:24 AM | Show all posts
Lopah sendiri pernah cakap kat meletop..riz tu bukan ustaz. tapi bila dah jadik laki dia, dan2 dia yg upkan title ustad tu kat riz. hipokrit kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2021 12:08 PM | Show all posts
nylliette replied at 6-5-2021 11:24 AM
Lopah sendiri pernah cakap kat meletop..riz tu bukan ustaz. tapi bila dah jadik laki dia, dan2 dia y ...

Oook..upkan sikit jer.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedap plak lagu ni..but cat farish kurus sbb sakit ke tu..suara pu riz so manly ya..
N sape watak2 dlm MV ni..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Beriba ribu kitab dah si isteri lopak tu baca dan khatam?
Sanad guru dia bersambung sampai ke mana?

Haktuih.. Ustaz my arse.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 05:09 PM | Show all posts
so haritu datin alyah melangkawi jugak ke? tak perasan pulak
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list