Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
8351
View
93
Reply

[Dunia] Roket China bakal jatuh ke bumi.

[Copy link]

Author: cicicumel    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by cicicumel at 6-5-2021 09:12 AM

Roket China yang berlepas 5 hari lalu dilaporkan berada di luar kawalan dan diramalkan menuju ke Bumi sekitar 8&9Mei 2021...Roket seberat 22Tan dan saiz bangunan 10 Tingkat berkemungkinan boleh mendarat di kawasan berpenghuni.. 20 buah Negara diletakkan dalam amaran
IMG_20210506_084250.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 09:11 AM | Show all posts
Edited by Boomibulat at 6-5-2021 09:13 AM

https://www.kosmo.com.my

Serpihan roket China ancam penduduk Bumi

ROKET.png

BEIJING, CHINA C Satu serpihan angkasa lepas bersaiz besar dengan berat mencecah sehingga beberapa tan diramal terhempas ke Bumi dalam tempoh beberapa minggu akan datang, lapor agensi berita United Press International semalam.
Serpihan itu adalah sebahagian daripada roket Long March 5B milik China yang baru-baru ini melancarkan modul pertama stesen angkasa lepasnya.

Serpihan di luar kawalan itu kini berada dalam fasa kemasukan semula dan tidak terbakar dalam atmosfera.
Berdasarkan orbit objek tersebut, titik pendaratan serpihan boleh terjadi di mana-mana sahaja di seluruh dunia.  
Insiden itu berlaku kira-kira setahun selepas sebuah roket, juga milik China terhempas ke Bumi.

Roket itu jatuh ke dalam Lautan Atlantik namun, beberapa serpihannya dilaporkan menjunam ke negara Cote DIvoire di rantau Afrika Barat.
Pada masa itu, pakar-pakar angkasa lepas berpendapat bahawa serpihan tersebut merupakan serpihan buatan manusia terbesar pernah jatuh ke Bumi.

Meskipun sehingga kini tiada laporan kematian atau kecederaan serius melibatkan orang awam akibat terkena serpihan angkasa lepas, itu tidak bermaksud objek itu tidak berbahaya. C Agensi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Pergh... kat mana la jatuh tu nt..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:42 AM From the mobile phone | Show all posts
20 negara tu negara mana weyy
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:44 AM | Show all posts
bakingsoda replied at 6-5-2021 09:42 AM
20 negara tu negara mana weyy

Made in USA x de pulak jatuh merata2..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Selagi tidak nampak bangkai jatuh... Jangan cerita or assume apa apa... Nanti bangkai jatuh ke laut tiada bukti.. China kata hampa dan barat mahu fitnah depa.... Well known kaki sentap dan meroyan.... Hahahahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:45 AM | Show all posts
iolss pun nak tau 20 negara tu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
20 negara tu kat mana.. Takut lak kakyung.. Kang tengah2 siram bunga dan2 kena hempuk ngan roket china kang... Aishhh
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Ni la buat aku lg nk ban china ni. Virus kite dok hadap dr 2020 pon xabes2 lg ni lg pulak nk kene hempap dgn roket die
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:05 AM | Show all posts
selfish gila negara china ni
dgn virus yg x lenyap2 lagi menyusahkan seluruh pelusuk alam
ni roket pulak nak jatuh
aduiiii
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:10 AM | Show all posts
bangsa ni mmg bangang
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:10 AM | Show all posts
babi la puak leluhur tanah besar ni..dah la virus covid ni asal dari dorang dgan 1 dunia tak setel2 lagi smpai skang pastu tambah lagi bala roket lak..memang babi anak haram tol..aku benci btul la ni da 2x aku stuck kat uma mil tak dpat rentas negeri balik beraya uma mak aku..dasar siallll punya ummah tanah besar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-5-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn risau sis.. Katanye most of the debris akan hancur sebelum masuk ruang bumi but still akan ada la sikit2 serpihan jatuh atas  atap rumah uols. Hati2 final destination.

.. Mula2 diorang predict jatuh area negara2 arab (asia barat) but yg latest katanye jatuh kat America, brazil, sydney
FB_IMG_1620267557020.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Nasib x predict jatuh area kl selangor terengganu...pi jatuh negara sendiri la roket..menyusahkah hati org jah..babi
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:26 AM | Show all posts
jgn jatuh ko sebar virus baru plak sudehhh
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:37 AM | Show all posts
Bermasalah betul negara china nie.. mcm2 bencana dri depa..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
china bodoh! hope kena saman kalau betul2 jatuh kat negara lain.. menyusahkan orang tak habis2..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:54 AM | Show all posts
sebuah negara yg tak habis2 membawa musibah
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:56 AM From the mobile phone | Show all posts
China mmg asik feferling terpaling hebat Kat dunia
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:05 AM | Show all posts
oo roket yg kata nak buat stesen angkasa lepas fengtau tu ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list