Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
2863
View
46
Reply

[Dunia] Malaysia berdepan gelombang ke-4 Covid-19 jika

[Copy link]

Author: RHermosa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 10:04 AM | Show all posts |Read mode
Kuala Lumpur: Malaysia mungkin akan berdepan gelombang keempat Covid-19 jika tahap pematuhan rakyat tidak dipertingkatkan.
Pakar Epidemiologi dan Ketua Jabatan Kesihatan Masyarakat Fakulti Perubatan Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Prof Madya Dr Mohd Rohaizat Hassan berkata, kenaikan kes melebihi 3,000 sejak beberapa hari lalu berkemungkinan disebabkan peningkatan pergerakan rakyat kebelakangan ini.
Menurutnya, Covid-19 yang kini sudah ada dalam komuniti namun rakyat harus terus mempertingkatkan tahap kepatuhan kepada prosedur operasi standard (SOP) ditetapkan kerajaan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 10:08 AM From the mobile phone | Show all posts
extend darurat  setahun lagi...parlimen terus tutup.....

lap you yiddin pagoh

yipeeeeeeeee

Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:11 AM | Show all posts
blah lah anjirr..sume nak salahkan marhaen je
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:12 AM | Show all posts
Edited by blastoff at 6-5-2021 10:13 AM
stingeraya replied at 6-5-2021 10:08 AM
extend darurat  setahun lagi...parlimen terus tutup.....

lap you yiddin pagoh

kes akan naik mcm tahap kat india tu haaa sebab kang kalau di benarkan turun kes nak kena bukak parlimen.....tapi yg sakit tak nampak pungg batang hidung mana ntah meresap gi dan hospital tak runtuh punggg dari tahun lepas dok kata nak runtuhhhh

Yg peliknya sejak awal pandemik flat pprt di seluruh malaysia tak semua kena covid, kalau kena hanya sorang dua je satu famili yg lain dok sihat2 je di kuarantin walau rumah depa sempit dok sekali berhimpit2 tidur kat ruang tamu ramai2 dgn yg positif tu tetap dia sorang je positif ...kuang3  berjangkit lah sgttttt sampai tidur sekali ramai2 pung tak jangkit2 gakkk


Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 10:39 AM | Show all posts
Kes meningkat tapi tgk mcm tak bnyak org share psl kena covid nie..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:05 AM From the mobile phone | Show all posts
blastoff replied at 6-5-2021 10:12 AM
kes akan naik mcm tahap kat india tu haaa sebab kang kalau di benarkan turun kes nak kena bukak pa ...


[youtube]B-2jnubJvKM[/youtube]

Hamjad punya yiddin
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:08 AM | Show all posts
ke kedai membeli cincau dan tart nenas utk hari raye
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:09 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 6-5-2021 11:08 AM
ke kedai membeli cincau dan tart nenas utk hari raye

apa makna cincau tu ye ? Kat ruangan komen KKM memanjang depa dok spam word tu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:09 AM | Show all posts
nka risau wakpe?
nti masukla maeps lepastu main tiktok
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:17 AM | Show all posts
blastoff replied at 6-5-2021 11:09 AM
apa makna cincau tu ye ? Kat ruangan komen KKM memanjang depa dok spam word tu

itu pantun 2 kerat sis..
pergi ke kedai membeli cincau.. lancau.. haa gituu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Brunei hari ni  1 tahun tanpa local case.  Tp aman2 jah.. xde nya nak bersorak gumbira bagai sampai buat videoclip kita sudah menang.
Screenshot_2021-05-06-11-14-45-75_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:21 AM | Show all posts
AbukRokok replied at 6-5-2021 11:09 AM
nka risau wakpe?
nti masukla maeps lepastu main tiktok

fashion show jgn dilupakan..
kawan aku admit situ awal tahun hari tu..
dia beria beli vitamin bagai..
dia kata kat sana, duduk saje.. cukup time makan..
lgsg takde check atau ubat ke vitamin ke..
itu yg byk org isukan.. kalau la semua yg dikumpul tu beza2 varian atau virus2 bergabung jd varian lebih kuat,
kan lg bahaya.. ntah lah.. aku tak faham sgt logic kerajaan ni..
better kuarantine sorang2 kat rumah je..
sbb dalam rumah ramai2 pun, belum tentu semua kena..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 11:24 AM | Show all posts
awanysss replied at 6-5-2021 11:21 AM
fashion show jgn dilupakan..
kawan aku admit situ awal tahun hari tu..
dia beria beli vitamin ba ...

nasib xde mega kluster maeps
cerita bagai nak rak mcm esok kiamat (kiamat lama lagi)
kang disuruh pg sana mcm la takde polis guard jaga blh msuk suka2 hati
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
reddots replied at 6-5-2021 11:20 AM
Brunei hari ni  1 tahun tanpa local case.  Tp aman2 jah.. xde nya nak bersorak gumbira bagai sampai  ...

Itulaaa.. Sg kes 40 pon ketatkan sop siap buat mco dr 8hb.. Xde plak sembang depa the best.. Walhal ikutkan nk mco hapenye. Negara kecik naw.. Tp still buat.. Kita ni dh dkt 4k pon masih sop kucar kacir

Gigih bg pingat tan sri dkt DG la dato seri sana sini la.. Hujung2 semua hauks xblh pki sbb selfish double standards
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:09 PM | Show all posts
Allah uji dengan corona semua org bertempiaran mencari penawar


takutnya mati


dengan Allah xtakut

corona tu mmg wabak yg real tp dia ada lagi layer layer isu disitu

vaksin bukan penyembuh corona tp dikatakn mampu mengurangkan....tp xmampu memberi jaminan pun

Dalam beberapa tempoh pun aku kena fly keluar juga

Aku beritahu ayah aku..aku xready

semenjak meletus corona ni perjalanan kerja pun  mencabar sebab berdepan dengan situasi negara lain pula kita nak kena  berdepan dengan SOP ketat disana

aku jadi stress sendiri

Ya Allah kurniakan lelaki hensem ,tampan, cerdik,bijaksana untuk ceriakan Diknah di sepanjang kehidupan Diknah.Ameen.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
3rd dgn 4th wave takde gap pun, kes masih lebih 1k sebelum meningkat balik.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Pkp pun dah tak paham dah....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:16 PM | Show all posts
betulla tu artikel kat atas ..
mmg covid merebak sebab rakyat tak patuh sop pun..
tapi rakyat salahkan gomen, ahli politik, raja, vip, frontliners, retis, kerusi, batu, papan, salah semua lah kecuali diri sendiri... abistu yang ribu2 terjangkiti tu siapa? bukan rakyat marhaen ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:18 PM From the mobile phone | Show all posts
then bg la solution yg bijak. ni sop berterabur. pkp tp longgar. sape la yg incharge buat sop caca marba ni. adekah org tu pakai kabel? sijil pelsu? atau umur fossil yg tak dpt terime idea dr org muda mudi?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 6-5-2021 01:09 PM
Allah uji dengan corona semua org bertempiaran mencari penawar



Kesian kat laki2 yg x hensem kat luar sana
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list