Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
14028
View
123
Reply

"Yuna Penyanyi No. 1, Bukan Datuk Seri Siti" - Kenyataan Hatta Dolmat Dikecam

[Copy link]

Author: kp5x       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-5-2021 02:19 PM | Show all posts |Read mode

"Yuna Penyanyi No. 1, Bukan Dato' Siti" - Kenyataan Hatta Dolmat Dikecam





Ketika kecoh isu majlis tahnik anak lelaki penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza yang dikatakan melanggar SOP dan tidak sensitif dengan rakyat yang tidak dapat merentas negeri, pereka fesyen Hatta Dolmat mencuri tumpuan dengan ciapannya sambil disertakan dengan gambar billboard Yuna di Times Square New York yang berbunyi " While Malaysian fans here 'penyanyi no satu negara ialah ...', i rasa penyanyi no satu bukan dia ... tapi',

Ciapan yang diakhiri dengan emoji menguap itu dikatakan memerli Siti yang sememangnya sinonim dengan gelaran penyanyi nombor satu negara.


Walaupun ada segelintir yang kelihatan bersetuju dengan kenyataan Hatta itu, majoriti ciapan balas yang diterima berupa kecaman kepada Hatta.


Ada yang berkata, dia talam dua muka kerana komennya di Instagram Siti berbeza nada, ada juga yang berkata dia seperti kacang lupakan kulit kerana baju rekaannya pernah dipakai penyanyi itu di Asian Television Award 2013.


"Jaga-jaga @yunamusic jangan kawan dgn org mcm ni. Jenis talam bermuka2 ni. Bhaya kalau buat kawan. Dulu bukan main puji melangit..skrg bkn main mengata. buat baju pun buruk, tak perlu nak berlagak sgt" ciap pemilik twitter dengan nama Abam Gemuk.


Mungkin kerana teruk dikecam, Hatta memadam ciapannya itu. - CARI





Kredit foto : Twitter Hatta Dolmat





Kredit foto : oh my media

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-5-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 pon ewwww
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:30 PM | Show all posts
sudahlah kooooooooo
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:35 PM | Show all posts
Nak nikoh dengan yuna tak layak..jadilah bff porever pon
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya sape je kt negara ni dgr lagu yuna. Mybe klu nk ckp dia penyanyi antarabangsa okay la kot tp bukan n0 1 la gak pun.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Yuna tak pernah dinobatkan sbg pentanyi no 1 negara. Kat US pun dia bukan mainstream
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Menyanyi macam suara orang malas bercakap..itu nk kata no 1?...
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
no, yuna xleh jadi penyanyi no1 malaysia..dia pun tak aktif kat sini..nak bodek pun agak2 la..
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Yuna who?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi better than konsert yellbell hall london modal sendiri


Gituuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:10 PM | Show all posts
no 1 kebelakang tu ea
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:13 PM | Show all posts
yuna takat satu dua lagu je metop kat sini..kat us pun tah apa lagunya tak pernah dgr pun..
baideway, i bukan peminat siti dan bukan peminat yuna apetah lagi hatta.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
hatta ni kepam dan kecik je bila tengok depan2
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:16 PM | Show all posts
image.png

time org tu tgh kene kecam kemain lg ek ..klo x ko la penjilat jubo no 1
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Err..nak compare pon tak beragak. Aku pon minat yuna gak tapi dia jauh dari layak nak dapat title no 1. Dah nama pun no.1 negara, maknanya mestilah bukan je muka, lagu2 pon harus dikenali pelusuk negara. Pastu no.1 ni bukan berasaskan populariti semata2, anugerah2 serta pencapaian dalam negara mestilah terbaik baru leh iktiraf. No matter org nyampah or benci Siti sekalipun still takleh nak deny kot memang dia je yang layak pegang title tu buat masa ni.
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:22 PM | Show all posts
haiyo yuna lagu pun skala menguap. bila jah dia retis international? sekali pun x pernah masuk billboard 100
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
X perlu kot nak tibe2 petik sana sini
Ko dah kenapa x memasal nak buat kipas dua tu bergamuk....halah3.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:28 PM | Show all posts
followers ig yuna pun shenduuuu nk jd no 1 hapanya
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:32 PM | Show all posts
Hatta pun nak kumpul pahala kena kecam ke?
Reply

Use magic Report

Post time 6-5-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Sebagai fan Yuna dari zaman dia buat cover dekat youtube pakai hoodie belum ada single sendiri sampai lah dia dah ke US, kenyataan ni agak kelakar lah juga. Ramai lagi rakyat Malaysia especially yang bukan bangsa melayu urban yang tak kenal Yuna. Tapi Siti Nurhaliza aku rasa masuk hulu selangor atau pun borak dengan orang cina dengan india pun diorang kenal kot.

Btw album album Yuna kat US tak best pun. Sedap lagi lagu lagu dari album album awal dia haha.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list