Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
5157
View
47
Reply

Lelaki Demam Panas Sebelum Meninggal Lepas Ambil Suntikan Vaksin Astrazeneca

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-5-2021 05:16 AM | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki meninggal dunia selepas disuntik vaksin AstraZeneca di Jakarta, Khamis lalu.


Pemuda berusia 22 tahun itu dikatakan demam panas setelah mendapatkan suntikan vaksin AstraZeneca.




Kredit foto: Reuters




Dia semakin lemah dan demam pada hari Kamis. Lelaki itu meninggal dunia ketika dibawa untuk menerima rawatan di hospital, lapor Kompas.com.


Pihak berkuasa Indonesia bagaimanapun tidak mengesahkan mangsa meninggal dunia akibat suntikan vaksin tersebut.




Sumber: Suara Merdeka

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-5-2021 05:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala sedihyer.
Baru je lepas tgk tiktok, org Malaysia citer die punye keadaan lepas suntik vaksin ni. Tp die oklah after 48hrs. Within that time, die kate ade demam
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 05:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Tengok syedewa punya symptom lepas 3 hari baru nak baik demam. Dia pon telan panadol banyak utk bg kebah, sampai mcm tu sekali. Kalau yg tak makan panadol kesan akan jd mcm dlm news ni ke?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 05:49 AM From the mobile phone | Show all posts
jgn risau... lepas kena cucuk vaksin tu, kalau dah sampai masa korang, korang akan mati jugak

antara tiga kenyataan ni akan dikeluarkan oleh pihak berkuasa kalau korang mati lepas kena cucuk vaksin...

1. akan keluar laporan dlm berita yg korang ni ada rekod penyakit jantung ke, ada ada kencing manis ke ada darah tinggi ke, atau sbgnya (sekiranya ada)

2. pihak berkuasa akan cakap yg takda bukti vaksin menyebabkan kematian korang

3. the benefits of covid-19 vaccination outweigh the risks

masa tu korang dah babai laa
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 05:54 AM From the mobile phone | Show all posts
terma2nkondisi2 replied at 11-5-2021 05:49 AM
jgn risau... lepas kena cucuk vaksin tu, kalau dah sampai masa korang, korang akan mati jugak

ant ...


takda sakit cari sakit, bak kata anak jiran aku yg berumur 3 tahun....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 05:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Ikhtiar dalam kedangkalan....

Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Penjawat awam wajib x cocok?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 06:08 AM | Show all posts
terma2nkondisi2 replied at 11-5-2021 05:49 AM
jgn risau... lepas kena cucuk vaksin tu, kalau dah sampai masa korang, korang akan mati jugak

ant ...

...nak elak bayar pampasan leteww...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 06:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Pihak berkuasa Indonesia bagaimanapun tidak mengesahkan mangsa meninggal dunia akibat suntikan vaksin tersebut.

Tapi itu yang ko highlight kan?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 06:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Decaffeinated replied at 11-5-2021 06:11 AM
Pihak berkuasa Indonesia bagaimanapun tidak mengesahkan mangsa meninggal dunia akibat suntikan vaksi ...

Yg mati lepas cucuk x pernah nak sabitkan akibat suntikan vaksin....sigh
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 06:35 AM From the mobile phone | Show all posts
bdk offfice i laki bini pun ambil...demam....tapi memang kene makan panadol lah
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 06:42 AM From the mobile phone | Show all posts
ReginaGeorge replied at 11-5-2021 06:02 AM
Penjawat awam wajib x cocok?

Dewan office i jadi pusat vaksinasi. So kalau ada slot kosong last minit dia akan lelong siapa nak esok perlu lagi brp org camtu. So penjawat awam ni akan cukupkan kuota vaksin yg akan dibuka.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
badan tu memang serupa tikus makmal kan ... takpe dah mampos pegi claim pampasan yg dijanjikan kerajaan ... tu pon kalau kau dapat fight goverment lawyer laa .... hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Takziah. Maybe mmg dah sakit before tu. Antibody pun dah lemah dan dah sampai ajal.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Klau xsilap, ada baca, lepas suntik mmg akn demam sbb bdn tgh lawan. Nnti lepas tu ok la n build immunity
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
kalo 1st suntikan pun dah tumbang demam2 pening, yg ke dua nanti, ntah la camne.
Alhamdulillah aku ok je. drive sendiri ke kk lps tu gi skolah punch kad. lps tu drive lg balik rumah.
2nd, 18 mei nanti. nasib dlm wfh.
tawakal je la.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:52 AM | Show all posts
anony-mous replied at 12-5-2021 02:36 AM
Klau xsilap, ada baca, lepas suntik mmg akn demam sbb bdn tgh lawan. Nnti lepas tu ok la n build imm ...

memang mcm tu cara vaksin bekerja...klau kena cucuk badan xde respon maknanya badan dah x boleh bina sistem pertahanan ataupun vaksin tu dah tercemar makna kata cuma air kosong jerr
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Crystars replied at 12-5-2021 05:52 AM
memang mcm tu cara vaksin bekerja...klau kena cucuk badan xde respon maknanya badan dah x boleh bi ...

Ramai xbelajar bio kekdahnya. Benda basic sesangat. Nk ckp yg xambik sains tulen ni xpndai, nnti marah pulak. Tp letih nk educate. Berapa percent je yg ambik sains tulen. Cina ada gerakan antivaks x?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
zehra2 replied at 12-5-2021 02:44 AM
kalo 1st suntikan pun dah tumbang demam2 pening, yg ke dua nanti, ntah la camne.
Alhamdulillah aku  ...

Yg kedua patut makin ok sbb immunity dah build. Yg ke 2 utk booster
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:27 AM | Show all posts
baru tadi member cite dia amik AZ last week
demam & takleh tido sbb sakit katanya
better simpan panadol siap2

boss aku pulak aman2 dia masa amik pfizer
takde nampak dia demam ke apa
padahal dah kategori warga emas tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list