Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
6206
View
84
Reply

"Tumpang Rumah Orang, Beli Baju Raya Pun Tak Mampu," -Haneesya Hanee

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-5-2021 01:23 PM | Show all posts |Read mode
Haneesya Hanee berkongsi kisah hidupnya dahulu. Katanya dia sekeluarga pernah menumpang di rumah orang dan tak mampu nak beli baju raya baharu.


Disebabkan kesempitan hidup dia dan adik hanya menggayakan baju hasil sumbangan orang ramai.




Foto: IG




"Saya pernah rasa tak mampu beli baju raya. Dahulu masa saya tengah susah tak ada rumah menumpang rumah orang, kita orang tahap yang nak beli baju pun tak mampu.


"Jadi apabila hari raya je rumah anak yatim akan panggil ibu tunggal untuk join jamuan berbuka puasa, dari situ dapatlah sikit duit raya.


"Apabila pergi rumah anak yatim tu, merekalah yang akan bagi baju, memang beberapa tahun baju saya adalah baju dari orang yang sedekahkan dekat keluarga saya," katanya melalui Instagram.


Haneesya turut mengadakan sumbangan baju terpakai kepada pengikutnya.


  



"Sekarang saya nak buat benda yang sama... dah empat beg besar saya bagi dekat kawasan orang yang memerlukan dan tinggal lagi satu ni saya nak kongsi dengan pengikut saya!


"Kami dah pernah rasa pengalaman itu dulu, lagi pula sekarang PKP ni kita rasa kita susah tak cukup duit makan, nak beli baju raya tapi sebenarnya ada yang lebih susah.




  



  



"Apabila terfikir begitu... saya rasa tak apalah, baju-baju raya saya ini pun beli pakai sekali, lepas tu simpan dah tak pakai. Daripada simpan baik bagi orang.


"Raya setahun sekali bukan bermaksud kita kena ada baju baru, tapi kita sama-sama merasai dan berkongsi. Itu sahaja niat saya. Harap yang dapat baju ni doakan rezeki saya bertambah! Saya faham perasaan mereka yang kesempitan tak ada duit nak beli baju," tambahnya.




  



  



Buat pengetahuan, Haneesya sebelum ini mengakui tak pernah rasa malu tinggal di flat kos rendah sejak usianya 12 tahun.


Walau ada pihak yang mempersendakannya namun Haneesya tetap bersyukur dengan rezeki dariNya. -CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-5-2021 01:27 PM | Show all posts
Dah mampu, beli baju x cukup kain pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun iols menyampah sheols suka bangkitkan isu kulit sheols + suka buat tiktok/vid yang over confident. Dia ni lsalah sorang dewi remaja iols nak sokong, jenis tak malu menunjukkan dia susah duduk pprt, kalau dia tiba2 jadi founder dan kaya pun memang layak la untuk dia. Ayuh sokong sheolsss dari kita duk mengambus produk Jah yang dah ada aset ratus2 juta walaupun bila sedara mara datang masih duk berhimpit dalam rumah sempit.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah hanee. Rajin2 cari duit, ubah nasib keluarga.
Jangan kuat joli
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ada jual produk ke? Kalau dah biasa susah selalunya akan hargai masa senang, jadi time senang beringatlah
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun dia pernah ada kontroversi & ramai x suka dia meols ada soft spot kat HH. Biasa la waktu muda ramai je yg buat perangai bodo2 ni. Bagi meols shes pretty & berlakon pun best. Semoga HH makin matang, x buat kontroversi murahan & sentiasa down to earth
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu elok cukup kain walau tak de duit hehhe..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 01:59 PM | Show all posts
pprt tetap pprt.. menempel je dgn old story hesheeee....

da la dik bole ler movonnn.. kipinapwithkadehancinggg
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecik2 dulu hidup susah. Dah besar gi clubbing.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:11 PM | Show all posts
Aku rasa dia ni cantik je. Kot jenis senonoh boleh pi jauh macam IMAN tu.. I mean takde la jadi world supermodel camtu, tp at least la famous..dan di sukai rmai..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:14 PM | Show all posts
Edited by MontanaHannah at 11-5-2021 02:15 PM

Sekarang dah ada duit mampu beli handphone , bolehlah beli baju raya banyak-banyak

Kenapa aku rasa ,dia ni mcm nak jadikan dia mcm Naomi Campbell tu


Lelaki Melayu mmg susah nak kahwin kalau perempuan tu hitam dan xmenampak diri tu mcm Melayu

maksud aku ,sudahlah hitam tp sibuk nak jauhi budaya dan adat berpakaian Melayu

kalau ko hitam tp ko masih ayu manis Melayu masih ada harapan lagi

tp kalau putih melepak mmg celapak gang lelaki Melayu nakkan ko...muka xcantik langsung tp bila ko putih mmg lebih laris berbanding yg kulit gelap to muka lawa

sebab tu xde lelaki Melayu kahwin dgn  India,rohingya,bangla jauh sekali Na3uzubillah

lelaki Melayu mmg ada taste ooooooo



Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Susah tu susah la tp buat perangai elok org suka je.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
applecomel: Dah mampu, beli baju x cukup kain pulak..

Maknanya masih miskin la tu.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:37 PM | Show all posts
ini soalan serius eh. ayah dia mmg gelap/ india ke apa ke eh. sbb mak dia wanita melayu mcm biasa je. ini mmg soalan serious bukan kutuk2 ke apa eh.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau bab mnghina....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:54 PM | Show all posts
nanasno replied at 11-5-2021 02:37 PM
ini soalan serius eh. ayah dia mmg gelap/ india ke apa ke eh. sbb mak dia wanita melayu mcm biasa je ...

sama la sis nanas iols pun tertanya2 jugak. sebab mcm tak pernah nampak gambar ayahnya ekkkk
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 11-5-2021 02:14 PM
Sekarang dah ada duit mampu beli handphone , bolehlah beli baju raya banyak-banyak

Kenapa aku ras ...

Laki melayu paling jijik perempuan hitam dan perempuan gemuk. Kalau muka depa pun kacak hensem takpa gak... depa pun gemok dan hitam. Siap pakej jerawat batu muka kerutu badan hapak lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 03:08 PM | Show all posts
KucingBiru replied at 11-5-2021 02:58 PM
Laki melayu paling jijik perempuan hitam dan perempuan gemuk. Kalau muka depa pun kacak hensem tak ...




Lelaki Melayu mmg  suka perempuan putih.

xboleh nak salahkan mereka sebab mak mereka ajar mereka mcm itu.


Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 11-5-2021 03:08 PM
Lelaki Melayu mmg  suka perempuan putih.

xboleh nak salahkan mereka sebab mak mereka aja ...

Lepas tu kalau perempuan melayu kawen black guy, depa keji kata perempuan tu gila batang.

Dah la tak mau org hitam, bila org lain kawen org hitam, sakit hati. Lol
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 03:30 PM | Show all posts
KucingBiru replied at 11-5-2021 03:26 PM
Lepas tu kalau perempuan melayu kawen black guy, depa keji kata perempuan tu gila batang.

Dah l ...

itulahhhhhhhhhhh

lelaki Melayu dia nak yg lawa

jarang tengok bini mereka xlawa

cuma bini mereka jadi buruk selepas kahwin dgn mereka sajalah



masa kahwin putih elok dah , lepas kahwin kena kerja tengah panas sebab laki miskin kerja mcmtu ,dia bantu laki dia...


malang ke legend ????

muahahhahhahahhahahahha..........

akhirnya bini mrk pun jadi hitam juga
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list