Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
4825
View
78
Reply

Ibu ditikam anak ketika sedang solat terawih

[Copy link]

Author: CARI-HBZ       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-5-2021 02:20 PM | Show all posts |Read mode





KEPALA BATAS - Seorang lelaki ditahan selepas menikam ibunya menggunakan pisau di sebuah rumah di Taman Orkid Permai, di sini jam 10 malam pada Isnin.


Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Noorzainy Mohd Noor berkata, polis menerima panggilan kecemasan dari seorang lelaki yang memaklumkan ibunya ditikam abang kandungnya sebelum sepasukan polis bergegas ke lokasi kejadian.


Menurutnya, ketika tiba di rumah tersebut, polis terus menahan suspek berusia 29 tahun yang masih berada di lokasi kejadian.


"Suspek masih bujang dan tidak bekerja. Ujian saringan air kencing suspek positif dadah namun dia tiada rekod jenayah lampau.


"Kita merampas dua bilah pisau daripada suspek iaitu 31 dan 27 sentimeter panjang berhulu plastik warna hitam," katanya ketika dihubungi pada Selasa.


Katanya, mangsa yang berusia 56 tahun mengalami kecederaan di tangan kirinya ketika mengelak ditikam suspek.


"Dia stabil ketika dibawa ke Hospital Kepala Batas dan telah menerima10 jahitan pada kecederaannya itu. Difahamkan ketika kejadian, mangsa sedang menunaikan solat tarawih bersama suaminya di ruang tamu sebelum didatangi suspek.


"Suspek tiba-tiba meluru keluar dari biliknya dengan memegang dua bilah pisau lalu menghala ke arah ibu dan bapanya. Bapanya sempat menolak suspek namun pisau tersebut terkena pada tangan ibunya," katanya.


Noorzainy berkata, dari keterangan mangsa, suspek mempunyai masalah mental sejak 2016 dan kini dalam rawatan.


"Suspek sudah lebih setahun berkurung di dalam bilik tanpa bercakap dengan sesiapa. Sebelum ini, suspek tidak pernah bertindak agresif terhadap ahli keluarganya.


"Suspek dihantar ke Hospital Jalan Perak di Georgetown untuk tindakan selanjutnya," katanya.


Kes disiasat mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan kerana mendatangkan kecederaan menggunakan senjata.



Sumber : Sinar Harian

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-5-2021 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
'Kesilapan kecuaian'.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Mental hapo kalau dah positif dadah??
Ramai makpak macam ni.bela dan belai anak walaupun dah semakin teruk.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Positif dadah tapi makpak tetap taknak hantar pemulihan. Sayang yang merosakkan
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:39 PM | Show all posts
Ada kemungkinan ramai org tegur  anak dia teruk tp dia bela anak itu mcm xpernah buat salah langsung

ramai mcm ni kesnya

tp dalam  kes diatas xtahulah kannn

bukan calang-calang anak nak tikam mak

merajuk pun xde bunuh habis sgt bawa diri nan hado ko tu sajalahhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pernah kena sound... pakcik aku..kaki cautut..kami baca alquran ramai2 sbb dah alang2 abis terawih...bunyi bisingla sikit kan ...tetiba pakcik aku kuar bilik mcm marah..dia tengking bising ....terdiam kitorg semua...opah aku pun jawab kamu kenapa..Ada setan ke dalam badan tu sbb panas semacam...satu masalah kaki cautut nih dorg pandai berkata2...terus dia jwb org baca alquran pelan2 sbb baca utk Allah bukan menjerit mcm korg.... aku benci btoi pakcik aku nih...menyusahkan org..abis semua kena senyap... anak2 buah main sambil gelak kuat pun dia marah gak... takut budak2 tu...aku selalu berdoa moga dia mati cepat..hidup pun nyusahkan org
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahu... Innalillah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:42 PM | Show all posts
Dah agak dah geng dadah je sanggup bertindak macam tu untuk dapatkan apa yang dia inginkan
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Lempar ja anak2 tak guna ni dlm kwsn badak air.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga keluarga aku takde yg mendadih....
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 02:47 PM | Show all posts
ada masalah mental dan positif dadah?
sbb dadah ke dia ada masalah mental tu?
atau mmg masalah mental dari kecik lepas tu amik dadah?

dugaan buat mak bapak dia
kesian jgk
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesan dadah mmg blh bawa ke mental. Tpi dia ni xtaulah mental dlu bru dadah ke mcm mne. Dlu ada talk tentang dadah..polis tu cakap byk jadi kes anak bunuh keluarga sbb dadah bila dah sampai tahap gian. Mcm tak boleh kontrol diri dah..nak jgk dadah tu. Mnx duit ..klau xbgi..dia bnuh..kdg2 xsdr apa dia buat.  Iol tak pasti dia ni dpt kontrol ke tak diri dia masa kejadian tu. nauzubillah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
belacan_gurl: Aku pernah kena sound... pakcik aku..kaki cautut..kami baca alquran ramai2 sbb dah alang2 abis terawih...bunyi bisingla sikit kan ...tetiba pakcik aku ...

Semoga doa ko lekas termakbul
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kecik2 xmo mampus..
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 03:50 PM | Show all posts
belacan_gurl replied at 11-5-2021 02:41 PM
Aku pernah kena sound... pakcik aku..kaki cautut..kami baca alquran ramai2 sbb dah alang2 abis teraw ...

Sakit mental ke pkcik uol tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Agaknya leluhur apa buat camni. Adoi. Mustahil melayu mustahil Islam. Ni mesti sepet atau leluhur todi
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau yg ni boleh la dipanggil anak setan
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
gideoncross replied at 11-5-2021 03:50 PM
Sakit mental ke pkcik uol tu?

Tak...amik cautut...dadah ice tu...mmg dadah yg paling bahaya dadah ni ar...dia kaco otak
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
matchstick replied at 11-5-2021 03:39 PM
Semoga doa ko lekas termakbul

Mslhnya liat bebenor
Reply

Use magic Report

Post time 11-5-2021 05:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aduhai nasib baik tak maut. Cedera sikit je ibu. Time terawih lak tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list