Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
3472
View
42
Reply

"Saya Rasa Rap Saya Sedap, Mama Pun Sama Takkan Dia Tipu?" - Cik B

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-5-2021 06:37 AM | Show all posts |Read mode
Cik B yang semakin mendapat perhatian di bidang seni mengakui pernah tertekan apabila suaranya dikecam walaupun cuba menerima kritikan dengan hati terbuka.




Kredit foto: IG




Pemilik nama sebenar Nor Edlynn Zamileen yang juga anak kepada usahawan kosmetik popular, Datuk Seri Vida itu berkata, dia akan terus berusaha memperbaiki mutu nyanyiannya selepas dikecam tidak mampu melakukan ???rap??? dengan baik ketika bersiaran secara langsung pada awal kemunculannya.

"Masa tu saya akui kena kecam, tapi saya rasa rap saya sedap.


"Tak tahulah... Ketika itu saya rasa 'down' kerana merasakan adakah suara saya tak sedap? Mama kata sedap, takkan lah dia nak tipu?



Kredit foto: YouTube TV9MALAYSIA Official



"Cuma ketika itu saya down sekejap saja dan insya-Allah saya akan buktikan boleh buat (rap) dengan lebih baik," katanya kepada Media Hiburan.



Kata Cik B yang kini juga pelakon, ibunya meminta dia menguruskan badan supaya bunyinya bernafas ketika menyanyi tidak terlalu kedengaran.




  



Tak apa Cik B, banyak lagi masa boleh memperbaiki diri. Perjalanan jauh lagi. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-5-2021 06:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Gitu la mak2 dik oii. Mak kau bukan cam mak org lain yg suka down kan anak. Percaya je la mak tu. Selamat dunia akhirah. {:love
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Bila nk duet dgn makk.. sure sedap amattt.. tak kan acik nk tipu kannn
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
ye lah dikk.. kalau mak kau ckp kau cantik ko kurus kau meletopp kau percaya kan je lah ya dik...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:02 AM | Show all posts
Dap dap dap...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Mmg la mak sendiri akan support anak buat apa yg anak minat. In other way, Dato Vida is a supportive mom. Sbb ada mak lain yg jenis tak supportive sangat. Kawan adik i, S ni nak nak jadi accountant tapi mak dia suruh belajar jadi doctor. S pun terpaksa ikut kehendak mak belajar medic yg susah. Setakat habis belajar 5 tahun medic kat rcsi ireland tapi masa housemanship mmg tak leh buat sbb stress kerja, penat houseman oncall mental tak kuat. Masa houseman tu S kahwin, preggy, lepas dpt anak terus stop quit houseman terus. Then, ada junior2 medic student/ yg nk buat medic marah sbb golongan yg mcm ni la sia2 kan tempat org yg betul2 nak belajar medic,jadi doktor.

So, bersyukurlah kalau uols ada mak yg supportive. Bukan jenis kena ikut kehendak mak nak jadi apa in the future. Mmg la kena taat dgn ibu, tp ni kita yg nak kena study, nak kena kerja.  
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak dah suruh kuruskan badan.. hint tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:20 AM | Show all posts
mak memang akan sentiasa puji anak...
bab nyanyi ni baik dengar kata org yg arif dlm muzik..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:25 AM From the mobile phone | Show all posts
biasalah perangai mak2 yang supportive nih
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:50 AM | Show all posts
Eh mmg we ouks suka dengar rapping cik b ..world class giteww
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:29 AM | Show all posts
lebih baik tanya pada yg arif kalau pasal muzik ni sis.

mak2 gitu laaa, supportive. tapi tu la,....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:36 AM | Show all posts
cik b ada vibe dia sendiri.. im a hiphop gurl so its safe to say she got juice.. tapi mama dia dan fashion sense tu yang buat i mcm fikir 2 kali nak minat kat cik b.. otherwise cik b is 100000000
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 01:20 PM | Show all posts
mana ade mak yang suka down kan anak
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 01:39 PM | Show all posts
mak ko mamang la akan cakap sore ko sedap dik
tak paham la why try hard sangat nak jadi retis
banyak lagi benda lain boleh buat dikk
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Just coz dia gemok dn budak lg, semua kemain sapot dia tetiber je mcam retis tersohor xpasal
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 02:36 PM | Show all posts
Saya rasa RAP kamu x sedap.
Mama saya pun begitu. Takkan mama saya menipu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Yer, hidup mak ko sendiri sebuah penipuan demi wang
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedaplah sikit dari alif syukri. Tapi bawah sikit dari nabila razali
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
NataliaLuiz replied at 12-5-2021 07:12 AM
Mmg la mak sendiri akan support anak buat apa yg anak minat. In other way, Dato Vida is a supportive ...

Sapa kwn uols tu? Tiara ke?

Mak mmg patut supportive mcm tok vida ni. Tgk la cik B mcm tu tp self esteem dia tggi. Org mcm ni usually sng berjaya
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dik..xsdp..tlg la oecaya..aku xde untung ape2 kalau tipu ko dek..baik akak jujur je
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list