Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2968
View
29
Reply

PKP 3.0, DSV Borong Di Bazar Aidilfitri Bantu Peniaga Kecil Sebelum Tutup Kedai

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-5-2021 07:06 AM | Show all posts |Read mode
Keputusan kerajaan menamatkan operasi bazar Aidilfitri seluruh negara selaras dengan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 sejak Isnin lalu sedikit sebanyak menjejaskan punca pendapatan peniaga.


Simpati dengan nasib yang menimpa peniaga itu, usahawan kosmetik Datuk Seri Vida turun padang membeli barangan jualan mereka sebagai tanda sokongan.




Kredit foto: IG Vida




"Harini saya nak ronda bazar Aidilfitri sebelum PKP bermula... saya turun untuk sokong peniaga bazar raya yang terpaksa ditutup sebab PKP 3.0. Kasihan mereka!


"Kasihan para peniaga kecil terjejas, musim-musim raya inilah yang mereka harapkan untuk dapat untung serba sikit. Apakan daya arahan perlu ikut," katanya menerusi Instagram.


Bersama kapsyen tersebut, dia turut memuat naik rakaman video membeli beberapa barangan jualan di sebuah bazar Aidilfitri di Ipoh, Perak pada Selasa.


Vida dilihat memborong barangan dan kelengkapan raya antaranya kuih dan biskut raya, baju raya dan karpet.




  



Tindakan Vida berbelanja dan membantu peniaga kecil yang terjejas kerana pelaksanaan PKP itu menerima pujian daripada pengikutnya.


Dalam pada itu, Vida meminta para peniaga supaya bersabar dengan ujian ini dan percaya setiap apa yang berlaku pasti ada hikmahnya.




Sumber: mStar
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-5-2021 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah bagusnya dato beli karpet kat bazaar jah...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Murmurnya karpet kat sana?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Honestly, i respect attitude Dato vida. Segila-gila, segedik-gedik mana pun, dia tak kacau menyibuk hal orang lain. Dia fokus anak, family dan bisnes dia je. Sejak belajar agama & quran, dah byk dia tlg pusat2 tahfiz. Maybe ada ustazah tegur lebih baik sponsor anak yatim, tahfiz. Kalau i kaya mcm dia pun, i akan buat benda yg sama.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:40 PM | Show all posts
bagus dia niat nak membantu


tapi kalau x  menunjuk  lagi bagus
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus la jugak dia ni.. masa tang karpet tu ada gak dok perli-perli  hahahaha sape termakan cili dia terasa pedasnya gitu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:48 PM | Show all posts
Org kaya mmg x pyh pakai mask ke..?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga ibadah beliau diterima
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Tok bida cakap xpyh gi Nilai nak beli carpet... Carpet Nilai ada kat sana...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 03:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Gitu je die bawak duit kepok2
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:13 PM | Show all posts
Bab niat tu antara die dengan Allah le.
X leh nk komen riak atau x.
Just, aku lg suke kalau penampilan mcm ni.
SImple, x mcm ayam peru
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 05:16 PM | Show all posts
badan sheols iols yg tengok ni pulak yg mengah
dahla sepanjang masa dagu sheols yg pakai mask....
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 04:34 AM From the mobile phone | Show all posts
genUmi: bagus dia niat nak membantutapi kalau x  menunjuk  lagi bagus


Err to me baguslah orang kaya tunjuk sikit2, bagi inspirasi orang kaya yg lain biar diorang rasa tercabar dan nak derma juga, tak kisahla dalam hati mereka niat macam mana pun, akhirnya duit tu sampai dan penerima dapat benefit jugak kan, thats what matters in these desperate times, who cares apa niat diorang, its not time for that now

Syabas DV!
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 06:44 AM | Show all posts
jangan lupa sheolss pernah tipu barang kemasss yachhh... dan lain2 penipuan pun ada...
takat beli sikit2 bantu orang ni tidaklah cukup untuk cuci2 penipuan2 sheols yang lalu...

tapi ye sheols memang tak kacau orang... kalau gedik pun sorang2 je...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 07:26 AM | Show all posts
dudaberhias replied at 13-5-2021 06:44 AM
jangan lupa sheolss pernah tipu barang kemasss yachhh... dan lain2 penipuan pun ada...
takat beli s ...

tu la...kesan nya...sampai now i is kalau tengok dia tayang2 emas yg besar2 gabak tu ...kepala ni asyik la mengata tu emas celup ke ori...apoooo otak ni tak bole pikir baik...huhuhuhuuuu
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 07:30 AM From the mobile phone | Show all posts
mcm ni la ok, borong2 dgn peniaga kecil. barang tu ak rs dia sedekah balik la tu. dari beli tiara besar gedabak konon2 dari hong kong tu.
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 07:31 AM | Show all posts
blackpaper replied at 13-5-2021 07:26 AM
tu la...kesan nya...sampai now i is kalau tengok dia tayang2 emas yg besar2 gabak tu ...kepala ni  ...

choiii tu la... tapi iols yakin emas2 sheols semua ori... yang palsu2 dah tak nampak dia pakai dah pun macam rantai permata2 dan crown2 bagai yang katanya ratus2 ribu... ingat lagi chef wan ada kata PERMATA barang hiasan sheols masa gegarvaganza tu macam permata low quality... rhoperrrnyaaa tipooooo punya... tapi iols pun boleh agak dah masatu sebabnya shining dia tak macam yang anak sultan brunei pakai masa kahwin...
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 07:40 AM From the mobile phone | Show all posts
Apasal mask bawah dagu
Dia ni mmg memanjang tak pakai mask in public apasal tak kena saman. Masa yg celebrate bday anak dia kat butik CD pun sama.
Hari tu mamat yg buat video tiktok tak pakai mask yg ada polis 3 org tu kena saman. Tak consistent betulla
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 07:46 AM | Show all posts
sambaldurian replied at 13-5-2021 07:30 AM
mcm ni la ok, borong2 dgn peniaga kecil. barang tu ak rs dia sedekah balik la tu. dari beli tiara be ...

kaka perasan tak dia dah tak pakai dah pun tiara2 hong kong dia tu sejak kantoi barang perhiasan tipu
sebab orang dah boleh cam yang tu tiara dan permata tipu tu yang takut nak pakai kot
Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg kesian, moga Allah mudahkan untuk mereka, ygbaik tok vida bi kita puji, klu weng kita cerca
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list