Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
1234Next
Return to list New
5368
View
74
Reply

Tak Nak Dilabel Stereotype, Ruhainies Boleh Jadi Seburuk-buruk Manusia

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-5-2021 07:44 AM | Show all posts |Read mode
Tidak mahu dirinya dilabel stereotype asyik melakonkan watak orang kaya dan cantik ayu, Ruhainies berharap penampilannya sebagai Ellani menerusi drama Cukup Derita Itu memberi impak positif.




Kredit foto: IG




Pemilik nama Nur Ruhainies Farehah Zainul Ilyas itu mengakui mengimpikan karakter berbeza dan mencabar kemampuannya sebagai pelakon.

"Sebelum ini, saya selalu dapat watak anak orang kaya dan bergaya cantik. Jadi, apabila dapat watak seperti Ellani seorang gadis kampung, tiada duit dan hidup susah, ia satu cabaran buat saya.

"Malah, saya tidak perlu bersolek tebal. Selalu watak saya bersifat lembut, tetapi kali ini saya berperwatakan kasar, tetapi bukanlah tomboy.

"Watak ini bukan juga seperti kisah dongeng, Cinderella yang berlembut dan hanya mengikut. Watak Ellani jenis melawan. Walaupun tidak angkat tangan atau melawan balik, tetapi Ellani meninggi suara atau menengking," katanya kepada Berita Harian.




Kredit foto: IG




Ujarnya, produksi dan pengarah sebelum ini mungkin tidak berani mencabarnya kerana berfikir dia tidak boleh membawa watak berat atau tanpa mekap.

"Tetapi, saya sebenarnya boleh menyahut cabaran. Saya boleh jadi secantik dan seburuk buruk manusia," katanya.




  



Berkongsi pengalamannya ketika penggambaran drama berkenaan, Ruhainies mendedahkan tubuhnya lebam-lebam apabila 'dibantai' pelakon senior, Jasmin Hamid.

"Ada babak Jasmin memukul saya. Ada ketika pukulan kuat terlepas secara tidak sengaja dan saya tidak dapat mengelak.


"Harap kesakitan yang diterima ini berbaloi dengan penerimaan drama ini.





  



  


"Jasmin rasa bersalah kerana tindakannya tidak disengajakan, tetapi saya okey saja. Paling kurang saya ambil masa pergi mengurut badan," katanya.



Ruhainies berharap, kesakitan diterima berbaloi dengan penerimaan drama itu. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-5-2021 07:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Memang buruk muka ori tak mekap
Tkla peloles pn muka
Tipikal jawa tok2
Comot
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 07:57 AM | Show all posts
xelok ruhainies ni


badan pun halus ,keding saja

spesis betina nakharom juga dia ni
menyemak dalam dunia seni


Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Tp ok plak die berlakon kali ni xde la kayu lg cite ni pn best
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Dlm gmbr2, bidio2 dia dgn pakwe dia, nmpk ok je tp dlm drama ni, wlupun bru tgk kat iklan shj mcm tak gamak nk ckp....hmmmm....maaf la ye kemut
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Pakai push up ke dik? Tgk lakonan flat ja.. Yg atas tu mendada btol
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:44 AM | Show all posts
I follow drama ni...
and agree... lakonan ruhainies improved...
you go girl...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok je lakonan ruhainis ni. Semoga terus berjaya dlm lakonan
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 12-5-2021 07:57 AM
xelok ruhainies ni



Haish keno setuju dgn ko dek hanah
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tah tak kesian tk rasa sebak pn tgk minah ni kena buli

Kalau emma mgkn kot sbb ema ada riak muka sedih... Wlpn naked face ttp nampak suci
Minah ni serius mmg selekeh

Tp dlm drama ni mmg mekap memasing hauk
Mcm dlm drama sabarla duhai hati
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:56 AM | Show all posts
Ko bukan je boleh jadi seburuk2 manusia. Ko dah mmg buruk pun
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:03 AM | Show all posts
X boleh nak byg jadi seburuk2 manusia dengan kemam2 macam tu.

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:20 AM From the mobile phone | Show all posts
okeylah, bolehlah
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:34 AM | Show all posts
tapi aku respect jugak dengan budak nih sebab berani dia berlakon tanpa make up knowing dia ni kalau x make up sekati dengan filter semedang. good job!
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah Along kamarudin yg pengarah. harus la pelakon tak kayu
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Atleast kli ni xde la cter pasal jntan
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun iols sokong kecaman bila thread dia muncul pasal cerita2 boyfriend, iols sebenarnya boleh terima lakonan dia sejak tgk dia berlakon satu telemovie dgn Normah Damanhuri setahun dua lepas lagi. So utk cerita yg diiklankan di atas, walaupun iols tak tengok lagi... iols caya dia boleh 'memberi' tambah pulak berlakon dgn Jasmin dan arahan Along Kamarudin pulak tu.

Hehe gitewww
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Jasmin hamid pukul ko tu bukan secara tak sengaja, tapi rasanya dah lama dah dia sabar nak bagi se das dua. Mujur dia tak baling kek putu perak wedding adik kau kat muka kau sekali dik.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Drama stereotype takpe?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
riena3321 replied at 12-5-2021 10:31 AM
Dah Along kamarudin yg pengarah. harus la pelakon tak kayu

Mesti heols garang kan?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list