Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
7615
View
93
Reply

Tukar Lokasi Vaksin Adi Putra - "Saya Duduk KL Bukan Kelantan, Bodo#"

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-5-2021 08:26 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Datuk Adi Putra meluahkan rasa tidak puas hati apabila dimaklumkan aplikasi MySejahtera bahawa tarikh temu janji dan lokasi untuk mengambil vaksin berubah dari Kuala Lumpur ke Kelantan.








Pelakon asal Singapura itu mendakwa kerajaan gagal menguruskan perkara tersebut.


Adi menenrusi Instagram memuat naik tangkap layar menunjukkan tempat mengambil vaksin yang telah berubah itu.








Marah betul Adi dengan situasi itu, namun rata-rata argamet pula kurang selesa dengan bahasa kasar digunakannya terhadap kepada Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).







Kredit foto: IG Adi putra





Sebelum ini, Adi Putra pernah mengesahkan dirinya merupakan warganegara Malaysia dengan berkongsi gambar kad pengenalannya bagi membuktikan kepada orang ramai.




Sumber: BeautifulNara/Gempak
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-5-2021 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Owh..msian dah dia ni.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Lupa asal usul ni.kalau dato dduk spore berani x nak sound government spore mcm tu???
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:49 AM | Show all posts
hahaha! boleh tahan baran juga pakcik ni. ingatkan dlm movie jer.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 08:57 AM | Show all posts
Eh, gi amik kt Singapore sana.
Byk bunyi lak.
Ni nnt leh la gi jalan2 ke Kelantan. Letak mende ni awal2 supaya org x tuduh ko rentas negeri tnpa sebb
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:03 AM | Show all posts
krustykrab replied at 12-5-2021 08:33 AM
Owh..msian dah dia ni.....

Bocha anak wak jahit punya adik angkat dia ni. Bisness yg sama, import pekerja asing.Kira family friend to wak la dia ni. Tapi senang nya dpt kerakyatan.
Bahasa pun boleh tahan, nak bodoh2kan orang, tak padan jd agen nguruskan umrah dan haji..bahasa bohjan sangat.
Kan dah kata...retis ni mana ada yg pandaiiii



Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:04 AM | Show all posts
ramai jgk la ye artis Singapura
dapat PR sini
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Lydiawie replied at 12-5-2021 08:39 AM
Lupa asal usul ni.kalau dato dduk spore berani x nak sound government spore mcm tu???

Kalau dia masih kt spore, most likely blm bole amik vaccine pun. Pasal dia bkn frontliners/essential workers/high risk job workers dan dia pun blm 45 tahun.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
BoongaKertas replied at 12-5-2021 08:49 AM
hahaha! boleh tahan baran juga pakcik ni. ingatkan dlm movie jer.

I tak perna minat dia pun. Lagi suka Aaron A. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:10 AM | Show all posts
ceh........ dpt ic biru dh dia ni...
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:11 AM | Show all posts
yihhh.. kaw yang bodo, buatla aduan pada saluran yang betul.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:13 AM From the mobile phone | Show all posts
ehhh Kau bukan orang singapore ke cincau??
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
chandrahusin replied at 12-5-2021 09:04 AM
ramai jgk la ye artis Singapura
dapat PR sini

tp ic dia biru?? achanerr tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts

Amboi amboi bahasa
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:15 AM | Show all posts
kau la bodo
dah la menumpang negara org
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:21 AM | Show all posts
selayaknya la kena kecam..ingat kelantan-KL tu dekat ke???
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
yang merempan kat IG tu dah kenapa? gunalah saluran yang betul. dah duduk sini, nak bawak perangai bebal pulak
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:23 AM | Show all posts
motip afdlhin shauki tu pun nak membatu api..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Bataknya letak dato. Perangai tak semenggah dgn pangkat
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 09:24 AM | Show all posts
amboii mulut ko... dah lah pendatang. sedap mulutk ko je maki org. cehhhh.. geram plk sis. Dulu2 masa muda aku minat tgok lakunan ko. Tp sekrg ni dah tua nampak kayu polak.. aduhaiii
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list