Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2307
View
33
Reply

[Tempatan] Menteri didakwa langgar SOP kuarantin wajib 14 hari selepas pulang dari Timur Tengah

[Copy link]

Author: Abahmung       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-5-2021 11:07 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Abahmung at 12-5-2021 11:13 AM



Azmin Ali langgar SOP kuarantin wajib 14 hari selepas pulang dari Timur Tengah
malaysiadateline.com
Oleh FAZLI RADZI / May 11, 2021


Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali didakwa melanggar prosedur operasi standard (SOP) berkaitan kewajipan kuarantin wajib selama 14 hari pulang dari luar negara.

Semalam, Ketua Penerangan Perikatan Nasional (PN) itu memuat naik gambar dia berkunjung ke Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya untuk bertemu Ketua Polis, ACP Mohd Fadzil Ali bagi menyerahkan sumbangan kepada Kelab Polis IPD Putrajaya hasil permohonan kepada Unit Penyelarasan Pelaksanaan (ICU), Jabatan Perdana Menteri (JPM).


Sempat memberikan kata-kata semangat buat para anggota dan barisan hadapan yang cukup gigih menjamin keselamatan dan keteraturan rakyat melalui SOP yang ditetapkan oleh kerajaan.

Semoga kita dapat segera melandaikan keluk penularan wabak ini, katanya yang dilantik sebagai Ahli Majlis Pimpinan Tertinggi (MPT) Bersatu selepas enam bulan Putrajaya dirampas Perikatan Nasional (PN).

Ekoran pertemuan tersebut, akaun Twitter dan Facebook rasmi atas nama Azmin dihujani kritikan dan luahan rasa tidak puas hati warganet.

Dah sampai Malaysia sama tarikh dengan saya, 4 Mei 2021 tetapi kenapa saya masih dalam kuarantin wajib 14 hari tapi Datuk (Azmin) dah boleh keluar ke sana ke sini? kata pengguna Twitter, malayakitchenauh.

Hal sama juga dibangkitkan seorang pengguna Facebook Muhd Saufi yang memaklumkan beliau sendiri perlu menjalani kuarantin di rumah selama tujuh hari walaupun sudah melengkapkan dua dos suntikan vaksin menerusi Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK).

(Azmin) Dah habis kuarantin 14 hari ke? Saya yang dah dua dos vaksin pun kena tujuh hari kuarantin, awal Mei lalu jadi 14 hari.

Covid-19 ada pilih-pilih bulu ke nak kena kat siapa? Betullah korang ni memang bagi naik darah rakyat. SOP ikut suka hati korang, tempelak Muhd Saufi.



Untuk rekod, Azmin berada di Arab Saudi dan Emiriah Arab Bersatu (UAE) bermula 26 April hingga 4 Mei lalu.Ekoran gelombang jangkitan Covid-19 dengan ancaman penularan Variant of Concern (VOC) SARS-CoV-2 dalam komuniti, Majlis Keselamatan Negara seperti dimaklumkan Kementerian Kesihatan (KKM) memutuskan pengembara yang pulang dari UAE wajib menjalani kuarantin selama 14 hari di stesen kuarantin yang sudah diwartakan.

Hal ini bermakna, Azmin sepatutnya menjalani kuarantin wajib bermula 4 Mei sejurus tiba di Malaysia sehingga 17 Mei ini.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 12-5-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
tiber... aku berimaginasi...kat gambar atas tu....masa dia hulur sumbangan tu...polis tu pon 'gelangkan' dia....
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Jap..kena siasat ni..kurang2 ambik masa 6 bulan
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa lg netizen sila report di balai
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke menteri kuarantin 3hari je kan?
Yg masa kes sape haritu
Keluar sop utk menteri 3hari jer
Huntong kan?????
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 11:47 AM | Show all posts
pelik, dalam gomen ada parti Islam yg duk sibuk isele ke hulu ke hilir, setahu iols islam sgat menitikberatkan soal adil, tapi bila berlaku ketidaksamaan, ketidak adilan mcm ni, pasti Islam tu senyap jekk................... menunggang sgat khuenst selama ni???
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu marhean pun hairan, camne macam-macam varian covid luar negara boleh ada kat Malaysia padahal sempadan negara tutup konon nya.

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:05 PM | Show all posts
Edited by tripleid at 12-5-2021 04:11 PM

#KERAjaangagal

Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:28 PM | Show all posts
Ni lah dia golongan kayangan. Rakyat marhein juga jadi mangsa.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Menteri 3 hari jurrrr....dah warta khuennnn..kecuali ada perubahan warta tersebut

Gitu konsep adil kerajaan TaNxxx
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Stopla budaya visit2 from one gomen dept to another nak bagi sumbangan ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 12-5-2021 11:42 AM
Bukan ke menteri kuarantin 3hari je kan?
Yg masa kes sape haritu
Keluar sop utk menteri 3hari jer
...

Vodonya sop tu. Sapa punya keje la tu?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
jfq replied at 12-5-2021 12:45 PM
Stopla budaya visit2 from one gomen dept to another nak bagi sumbangan ni

Ntahnya...ape pekdah tau...setakat nk bg mcm tu pakai runner pun blh..kan ada kad.
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 12-5-2021 12:46 PM
Vodonya sop tu. Sapa punya keje la tu?

Geng2 sendri la kan
Xnak pulak polis pakai drone...siasat selipa...kete...pas keje jemin kannnn
Kevodohan betul
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Perlu buka kertas siasatan jika bkn dpn mata..
Lihat la photo..
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 12:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Orix replied at 12-5-2021 11:47 AM
pelik, dalam gomen ada parti Islam yg duk sibuk isele ke hulu ke hilir, setahu iols islam sgat menit ...

Pas kan dh jadi pasu...tu yg jd pekak buta dan tuli. Nak2 dh kena sumbat dgn jawatan ...yg haram sume jd halal. Dasar penonggang gitulahhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
jfq replied at 12-5-2021 12:45 PM
Stopla budaya visit2 from one gomen dept to another nak bagi sumbangan ni

Menteri2 bodoh buat visit takpe ..sah2 dorang ni langgap sop...celaka yachhh elok sume kena covid
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 01:01 PM | Show all posts
bottom
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 01:04 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 12-5-2021 12:50 PM
Geng2 sendri la kan
Xnak pulak polis pakai drone...siasat selipa...kete...pas keje jemin kannnn
...

Iols rasa yg dok atas tu, tak kira parti mana, bila dah lama2, bakal menonjol kevodohan.
Mkn byk sgt kott bila dah kat atas?
Reply

Use magic Report

Post time 12-5-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia cuci lantai masjidil haram. Dpt diskaun kuarantin.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list