Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
2109
View
18
Reply

Datin A. Aida Kembali Bertenaga! Wachaa!!!

[Copy link]

Author: piao       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-5-2021 08:45 PM | Show all posts |Read mode
Masa untuk bakar semula…


Kuala Lumpur: "Semalam dah makan macam-macam. Hari ini kena bakar semula."

Itu kata penerbit terkenal Datuk A Aida yang memilih untuk kembali bersenam bagi mengekalkan bentuk tubuh dan berat badan yang ideal.

A Aida berkata, jika pemakanan tidak dikawal sepanjang sambutan Syawal ini termausk tidak bersenam dibimbangi berat kembali bertambah.

"Disebabkan sambutan raya kali ini memang kena duduk rumah dan tidak boleh melakukan aktiviti berziarah, jadi bersenam di rumah adalah pilihan terbaik saya. Macam hari ini pun saya mula berpuasa sunat.

  

A Aida kembali bersenam. FOTO IG A Aida

"Malah, sepanjang Ramadan lalu juga saya memang tidak lepaskan peluang untuk bersenam. Kebetulan di rumah memang ada semua peralatan, jadi tiada ada alasan untuk tidak bersenam. Bagi saya ia mudah saja asal saja kena disiplin," katanya.

Dalam masa sama, Aida juga berkongsi sudah mendapat suntikan vaksin Pfizer-BioNTech kedua pada 6 Mei lalu.

"Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan dan kesihatan juga okay. Terima kasih kepada Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM). Jangan lupa mendaftar untuk mendapatkan vaksin," katanya.
Sumber:https://www.hmetro.com.my/rap/20 ... -untuk-bakar-semula


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-5-2021 08:48 PM From the mobile phone | Show all posts
ayooooo ketiakk berkeladakk pun nk tayang.. tak padan dgn tua. yekkkkkk
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2021 08:50 PM | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 14-5-2021 08:48 PM
ayooooo ketiakk berkeladakk pun nk tayang.. tak padan dgn tua. yekkkkkk

mu kecek belako deh... hok alorhhh
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 09:19 PM From the mobile phone | Show all posts
kagum la jugak sebab masih gigih menten fit dan kekal cergas
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
bagus dia ni bab menjaga kesihatan badan
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk umo2 cm dia kira body dia cantik la..
Skrg ni ramai ank2 dara yg belasan tahun dan dua puluhan yg body out abes...dgn perut gendut n bontot beso tempayan..seram tgk..faktor pemakanan gaknye...sbb zmn2 meols belia dulu sush gk nk jmp yg gumuk..tak ramai...skrg bersepah
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ye laa...gigih nak fit ye...bagus lah
Tu Bam Samson jaga kesihatan jugak..cycling tak henti2..tapi dapat jugak kanser...
Good luck Nekda
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:37 PM | Show all posts
Rumah dia berselerak, penuh beg2 kertas dibawah tangga
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 06:26 AM | Show all posts
dia datuk la bukan datin
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 06:28 AM | Show all posts
uda replied at 14-5-2021 10:37 PM
Rumah dia berselerak, penuh beg2 kertas dibawah tangga

tu la baru nk cakap
takkan org kaya tkde maid
dgn baju bergantung kt tangga haiya
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
Bgsnya Rajin bersenam

Yg compare org bersenam but end up got cancer tu bwk2 lh bermuhasabah diri
Sakit yg out of ur control
Tp bersenam totally u can control ur own body



Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Body maintain la utk org umur dia.. tu yg dia berani tunjuk tiak
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 11:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Igt uol..klau nak slim sihat..jaga makanan dulu bersenam nombor 2. Perut jadi punca kepada penyakit selari dengan sabda Baginda Nabi SAW: “Perut manusia itu tempat segala penyakit, manakala pencegahan itu pokok dari segala pengubatan” (Riwayat Ad-Dailami).  

Byk punca kanser..xsemestinya bersenam bebas kanser. Lain2 faktor, rokok, ubat ubatan, makanan xberkhasiat, genetik, trdedah kpd radioaktif dll..

Jdi elakkn la fast food..sosej ..makanan kilang..rokok..minuman gas dll untuk sihat yaa. Bykkn jgak mnum air mineral/tapis alkali. klau ada kluarga merokok nasihatlh slow2 gtu..mnghabiskn duit satu, merosakkn kesihatan ya jgk. Sekian dari iol
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 06:37 PM | Show all posts
marilah semua kembali berdiet...
selepas 2 hari melantak rendang dan pizza
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak muntoh pulak aku nengokkan
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Puasa sunat buat dulu ke puasa ganti dulu? Kalau terus puasa sunat maknanya ramadan aritu puasa penuh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
uda replied at 14-5-2021 10:37 PM
Rumah dia berselerak, penuh beg2 kertas dibawah tangga

Dia ni kaya gila kan tp jenis tak minat melabur utk rumah kot.
Patutnya boleh buat bilik khas tuk gym kat rumah. Pastu rumah tu bila2 masa je boleh deko cantik2 sbb duit ada ma.. anytime boleh tukar tema.
Maybe umah bagi dia cuma tmpt utk tidur je so tak kisah sgt kot lain la iols yg mmg suka habiskan masa kat umah so sentiasa nak tengok umah nampak kemas dan menarik.
Pantang sungguh tgk barang yg tak berada ditempatnya ini. Cth toto ada ruang tamu, baju bergantungan merata2, beg kertas merata2 arghh stresss.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2021 05:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Baguslah bersenam utk kesihatan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-5-2021 10:43 AM | Show all posts
mcm JLOK tu.... jlo campur cencalok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list