Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
15686
View
371
Reply

[Dunia] Lancar #OpsBedil, ‘Hacker’ Dari Malaysia Muncul Wira Selepas Berjaya Godam Pengkalan Data Israel

[Copy link]

Author: ifanonline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-5-2021 10:38 PM | Show all posts |Read mode
Edited by ifanonline at 14-5-2021 10:43 PM


Lancar #OpsBedil, ‘Hacker’ Dari Malaysia Muncul Wira Selepas Berjaya Godam Pengkalan Data Israel

Teknologi 8 hours ago


Oleh Hairi Ariff

Kumpulan hacker dari Malaysia sering kali dianggap wira tak didendang menerusi aktiviti godaman yang dijalankan. Berjaya menggodam beberapa laman web negara lain selepas menerima ancaman atau sebagai tanda solidariti sekaligus menunjukkan kehebatan kumpulan hacker dari Malaysia ini.

Terbaharu, sebagai tanda sokongan terhadap Palestin yang sedang diancam, kumpulan hacker dari Malaysia terdiri daripada AnonGhost, DragonForce Malaysia dan beberapa lagi pasukan lain dilaporkan telah bersatu tenaga dalam melumpuhkan sistem pengkalan data Israel.

Menerusi operasi yang dijalankan secara mengejut, difahamkan lebih 120 laman web Israel telah digodam. Kejayaan menggodam laman web pengkalan data Israel turut dikongsi di Facebook sebagai bukti walau bagaimanapun pihakDragonForce memaklumkan status mereka telah diturunkan oleh pihak Facebook.

Pengumuman yang dibuat menerusi status terbaru ini turut memuatkan senarai laman web Israel yang digodam. Lebih hebat, pihak DragonForce memaklumkan masih terdapat laman web lain yang digodam dan tidak dipamerkan kepada umum setakat ini.

Kejayaan hacker dari Malaysia yang muncul sebagai wira ini nampaknya turut mendapat perhatian orang ramai serta negara jiran iaitu Indonesia. Menerusi info terbaru, hacker dari Indonesia juga bakal turut serta menyerang Israel menerusi serangan siber yang dinamakan sebagai #OpsGanyang.

Serangan dan kejayaan hacker dari Malaysia sekaligus membuatkan orang ramai kagum dengan kemampuan kumpulan ini. Buat anda yang mahu mengetahui dengan lebih lanjut senarai laman web yang digodam kumpulan hacker dari Malaysia, anda boleh klik di sini.




Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 14-5-2021 10:40 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2021 10:44 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:45 PM | Show all posts
boleh ja masuk web2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa implikasi hacking ni?

Data security dicuri? Kerugian berbillion2 dollar dari sistem perbankan Israel? Aku btol2 nk tau
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni semua surface hacking je

Takde apa impak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-5-2021 10:56 PM | Show all posts
kakikuDibibirmu replied at 14-5-2021 10:45 PM
Teroris sunni kebanggaan ummah, jangan lupa habuan 72 faraj bidadari di sorga nanti yang dibawahnya  ...

kuffar detected...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:00 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 14-5-2021 10:45 PM
boleh ja masuk web2 tu

Diorg hack IDL for 24hours dan tinggalkan lirik lagu. Lawak kat twitter
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmmmm...
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku puji gak la dari duk spam mak ko ijao dan gi melaka beli cincau. Tapi dah jadi macam ni, gomen kite pun harus bersedia la untuk revenge.
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape kutuk haritu web malaysia sng kena godam????
Tgk, israel mye web pun senang2 je kena


Btw #opsganyang lg best
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
ChildrenOfBodom replied at 14-5-2021 10:45 PM
boleh ja masuk web2 tu

Aah i pun dapat je access, apa yg di hack?
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
axl_bach replied at 14-5-2021 10:48 PM
Apa implikasi hacking ni?

Data security dicuri? Kerugian berbillion2 dollar dari sistem perbankan ...

I tengok telegram dragonforce tu dia ada share file txt yg mungkin ada personal info pengguna kot, tapi i tak donload la bazir data
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuba hack yang ber guna sikit... Hack rocket and misille israel and palestine... Biar depa masing bedil sehingga habis peluru..
Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2021 11:59 PM From the mobile phone | Show all posts
dgr cite hacker msia dpt semua data no hp rakyat israel & ramai org kita pegi wasap mereka sampai x tahan kene block.. dgr cite dorg dah dpt no hp personal mark zuckerberg..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-5-2021 12:00 AM | Show all posts
axl_bach replied at 14-5-2021 10:48 PM
Apa implikasi hacking ni?

Data security dicuri? Kerugian berbillion2 dollar dari sistem perbankan ...

kita tengok kesan dia 2-3 hari lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:15 AM From the mobile phone | Show all posts
ang_bess replied at 14-5-2021 11:22 PM
Aku puji gak la dari duk spam mak ko ijao dan gi melaka beli cincau. Tapi dah jadi macam ni, gomen k ...

Ada mejar tulis kalau nak serang diorg tulis yg ringkas2 je..panjang2 tak baca.
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Jual no fon rakyat isarahell tu kt scammer2.. bru best .. ckp depa x bayaq cukai lhdn .. hahhahaa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list