Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
2198
View
80
Reply

Negeri dalam Malaysia yang belum pernah korang kunjungi?

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2021 12:12 AM | Show all posts |Read mode



Walaupun kita anak Malaysia namun tak semua orang berpeluang mengunjungi kesemua negeri yang ada di Malaysia ini. Dalam 14 negeri yang ada di Malaysia ini, negeri mana yang korang belum pernah jejakkan kaki?






Multiple Polls: ( Max 10 choices ), Total 110 Users voted
Your User group have no permission to vote
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ai tingin nak g pulau2 tp ai takut dgn laut...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 02:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Dua negeri aku tak sampai lagi ...
Terengganu and labuan ..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 04:39 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 22-5-2021 12:23 AM
Ai tingin nak g pulau2 tp ai takut dgn laut...

Uiii samaaaa, satu lagi kdg2 pakej pulau ni dah include snorkelling... Tak syok la kalau pegi dgn member or family pastu kiter je yg taknak snorkelling

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 05:13 AM From the mobile phone | Show all posts
So far tinggal Labuan je.. Lain2 dah pernah jejak kaki. Hehehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 07:12 AM From the mobile phone | Show all posts
Kampung mail pendek. Aku pon pelik summit kinabalu dah sampai, port laksa tenggiri belom

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
miszclassique replied at 22-5-2021 04:39 AM
Uiii samaaaa, satu lagi kdg2 pakej pulau ni dah include snorkelling... Tak syok la kalau pegi dgn  ...

Haha..sbb ai pernah lemas byk kali,kt pantai,sbb kena hanyut ngn ombak,pstu kt air terjun..hahahah..skrg jd trauma tgk air y kita xnampak dasar dia..hihihi
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 08:06 AM | Show all posts
Semua dah, termasuk Labuan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
semua dah jejak, alhamdulillah
pernah dok Labuan dlm 2 minggu sbb kerja

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
PERLIS, satu2 nya negeri dlm Malaysia yg sy belum jejak. Apa yg best kat Perlis?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Labuan lom lg.. Perlis pernah jejak tp sekap je.. Nak pergi lg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sumer kat borneo tu iols tak pernah pi lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 10:52 AM From the mobile phone | Show all posts
Perlis je x smpai lg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah bila cuti sekolah je masa kecik2 dulu bapak aku bawak 1 negeri utk bercuti. So semua dah rasa time sekolah. So bila besar gi obersi pulok.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:27 AM | Show all posts
Edited by paipsicola at 22-5-2021 11:29 AM

Negeri Sarawak, Bumi Kenyalang.
Plan plan x menjadi..plan plan x menjadi
takde rezeki lagi nak jejak kaki ke Sarawak sampai masuk zaman PKP, PKPB, PKPP
Insya Allah, mudah2an ada rezeki untuk lengkapkan kesemua negeri dalam Malaysia sudah dilawati
Aamiin.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Bumi Kenyalang belum sampai. Yang lain Alhamdulillah dah sampai. Plan ada tapi kita hanya merancang, Allah jua menentukan so I rasa adalah sebab baik yang masih belum diizinkan Tuhan untuk ke sana.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 11:42 AM From the mobile phone | Show all posts
kelantan dengan terengganu je belum ada rezeki
lagi.. plan bfore pkp lg nk jelajah pantai timur siap dh booking hotel ape semua.. last-last sampai sekarang tak pergi lagi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2021 10:34 AM
Sumer kat borneo tu iols tak pernah pi lagi

sama la kita..
lepas tu...ada peluang..boleh terus g melawat kg asal arwah tok ayah di banjarmasin..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua dah.. tapi kelantan, sarawak n perlis tak habis pusing lagi.. kene repeat sbb banyak plak tempat baru yang viral tapi lambat tahu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Tinot7 at 22-5-2021 01:38 PM
ciklahcuteII replied at 22-5-2021 12:19 PM
sama la kita..
lepas tu...ada peluang..boleh terus g melawat kg asal arwah tok ayah di banjarmas ...


Banjarmasin tu amender? Nama tmpt ka?
Iols ingatkan nak pi lawat tmpt2 pelancong jahh mcm kuching, sipadan, gunung kinabalu.. giteww.. hang ni org borneo ka apa?

Iols beriya nak lawat sipadan.. gigih amik lesen scubadiving.. last2 pandemik kobid..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list