Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
483
View
12
Reply

Aku Bukan Antivaksin...Tapi...

[Copy link]

Author: imransulaiman    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-6-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Nak tanyalah...selalu kena update kes harian COVID je sekarang ni. Ada tak update kes yang pesakit ditidurkan dan dia sedar dan sembuh?

Lagi satu...dulu masa awal-awal kes COVID ni ada dah yang dah sembuh kan? Kemudian pesakit yang survivor ni diambil darah untuk membantu pesakit COVID lain. Ada update tak?

Mana tau ada yang tahu dalam forum ni. Terima kasih.
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 11-6-2021 12:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Mak tasha manshahar. Stage 5 survivor
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang dah ditidurkan tu ada je yg hidup,  memang survival rate 20%.

Boleh tengok kat youtube hazeman Huzair,  tetamu dia survive dari ditidurkan.

Cuma masa tu kes tak bnyak sangat mcm ni.

Ikut pandangan saya yang survive intubate ni, betul2 kuat semangat.

Lain2 persoalan tak leh nak jawab.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:08 AM | Show all posts
CatMiow replied at 11-6-2021 01:02 AM
Yang dah ditidurkan tu ada je yg hidup,  memang survival rate 20%.

Boleh tengok kat youtube hazem ...

aku tgk video sis tu.. tiba2 rasa seriau sgt.. she is lucky kena masa awal2 kemunculan covid, so dpt extra tumpuan and care.. cuma experience dia masa koma tu mmg rasa insaf sgt sgt.. and she did mention yang mmg dia atas line ja.... lepastu she mention yang makcik dia kena masa gelombang baru ni, mmg wreck havoc ward covid.. so no matter what our stance is, vaksin ka takmau vaksin ka, yang penting jaga diri dulu.. pakai mask and keep distancing.. and girl tu pun la ni hidup dgn 48% lung capacity ja.. dgr pun kita rasa struggle dia mcm mana...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 11-6-2021 01:08 AM
aku tgk video sis tu.. tiba2 rasa seriau sgt.. she is lucky kena masa awal2 kemunculan covid, so d ...

Tu la cerita masa dia dalam koma tu menakutkan. Andaikata la masa tu ada yg bawa kita ke jalan tak diingini dan terus meninggal...  Minta dijauhkan.

Kesian kan,  agaknya terpaksa la bawa mesin oksigen kemana2. Mahal woo mesin tu,  tempat saya RM4k,  yang cek oksigen kepit kat jari tu RM200.

Ye,  sekarang kena jaga jarak,  patuhi SOP.
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 01:29 AM | Show all posts
CatMiow replied at 11-6-2021 01:15 AM
Tu la cerita masa dia dalam koma tu menakutkan. Andaikata la masa tu ada yg bawa kita ke jalan tak ...

menitik jugak la yaq mata masa tgk dia cerita experience dia.. sbb boleh jadi tidur tak bangun terus.. mmg insaf wooo... so apa apa pun, kita jaga diri kita dulu.. tangan aku ni mcm buruh kasar dah, punya selalu sanitize sbb paranoid sgt.. yg penting kita sama sama stay safe...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Adik ipar iols ditidurkan...masa tu bulan april 2020..time covid takde la banyak mcm.sekarang ni...
Lepas keluar wad..ada appt pula dengan.hospital tanjung rambutan..sebab sesetengah oesakit covid masa tu mmg akan ada tekanan mental..anxiety disorder cm tu...
Kesian..now iols rasa dia okay dah..harap2 okay la sebab anak2 masih kecil lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 07:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada. Kat twitter ada buat thread tapi I tak jumpa pulak thread tu. Mungkin akaun dah private kot.

Dia muda lagi tapi terpaksa ditidurkan. Sedar semula agak lama juga. Mungkin dalam seminggu dua macam tu. Tapi apa pun, dia sihat2 aja. Doctors & nurses di sana sangat baik.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-6-2021 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 11-6-2021 01:08 AM
aku tgk video sis tu.. tiba2 rasa seriau sgt.. she is lucky kena masa awal2 kemunculan covid, so d ...

Ni aku setuju sangat. Kita kena jaga diri dulu supaya dijauhkan dari covid.. Vaksin tak vaksin tu perkara kedua. Taknak vaksin, duduk dendiam jangan hasut orang lain.

Mati oleh covid, urusan jenazah tak sama dengan mati oleh vaksin (kalau ada).. Na'uzubillah...
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 11:01 AM | Show all posts
ni founder sobella

stage 4

harap2 sihat la semula

Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 03:49 PM | Show all posts
shernazz replied at 11-6-2021 07:19 AM
Adik ipar iols ditidurkan...masa tu bulan april 2020..time covid takde la banyak mcm.sekarang ni...
...

kesiannya... semoga dia diberi kekuatan dan kesembuhan
Reply

Use magic Report

Post time 11-6-2021 05:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mama_neko replied at 11-6-2021 03:49 PM
kesiannya... semoga dia diberi kekuatan dan kesembuhan

Amin.yra...
Tqtq uols
Now katanya dah takde appt.di tanjung dah...semua okay
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 12:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Benda2 yg mcm yg antivaks rasa konspirasi illuminati betul.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list