Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
4266
View
54
Reply

[Tempatan] Edisi Malaikat Maut: Saufi Aiman ~ Pemain Alat Muzik Sape Profesional Sarawak

[Copy link]

Author: tumpanglalu74    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2021 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by tumpanglalu74 at 12-6-2021 12:25 AM

IMG_20210612_001924.jpg

KUCHING: Pemain sape profesional Saufi Aiman Yahya, 31, ditemui meninggal dunia dalam keadaan terbaring di ruangan tempat membaca pejabatnya di City Square, semalam.

Pemuzik kelahiran Kuching itu pernah melakar sejarah buat Malaysia selepas meraih empat pingat emas dalam Kejohanan Dunia Pertunjukkan Seni ke-21 (WCOPA) di Amerika Syarikat pada tahun 2017.

Sementara itu, Jurucakap Pusat Gerakan Operasi Bomba Sarawak berkata, pihaknya menerima laporan sekitar jam 9.13 malam bagi operasi mengangkat mayat keluar dari tingkat dua bangunan.

Menurutnya beliau disahkan meninggal dunia oleh pasukan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) sebelum jasad tersebut dibawa keluar oleh pasukan operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Padungan.

Seramai enam anggota bomba yang lengkap dengan alat perlindung diri (PPE) terlibat dalam pengoperasian mengangkat satu mayat di tingkat dua premis tersebut untuk dibawa keluar, jelas kenyataan itu semalam.

Tambahnya, operasi mengeluarkan mayat tamat sepenuhnya pada jam 10.05 malam dan mayat telah diserahkan kepada pihak polis untuk tindakan lanjut.

Setakat ini, punca kematian masih dalam siasatan.
________________

* Antuvax dilarang pitenah pasal vaksin..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2021 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kes lain:

Video: https://streamable.com/ihgyhb

Sesiape ade maklumat lanjut?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-6-2021 12:29 AM
Kes lain:

Video: https://streamable.com/ihgyhb

Ni dlm beh nk ke mana taktau ya kaka?
Mcm beh ekspress, bkn beh lompat2.
Tak nampak ,mcm muda?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-6-2021 12:29 AM
Kes lain:

Video: https://streamable.com/ihgyhb

Patient under neuro HKL.  Ada brain tumor
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2021 01:00 AM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 12-6-2021 12:55 AM
Patient under neuro HKL.  Ada brain tumor

Pehtu swab mayat result +ve teros la kata mati sebab Covid kan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:01 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-6-2021 01:00 AM
Pehtu swab mayat result +ve teros la kata mati sebab Covid kan?

Pompuan ni mati ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2021 01:03 AM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 12-6-2021 01:01 AM
Pompuan ni mati ke?

So tak mati la lagi?  Tapi mati pon pegi cek Covid xugak sebab kemarok nak naikkan stats kan?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-6-2021 01:03 AM
So tak mati la lagi?  Tapi mati pon pegi cek Covid xugak sebab kemarok nak naikkan stats kan?

Boleh jer nak letak patient yg +ve kat wad biasa sebelah makcik tua yg xde covid.  Nanti boleh patient lain comolot dgn dia,  pastu dapat covid jugak.  Boleh naik stat jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Innalilahh....busy malaikat maut sekarang. Kampung i jer minggu ni 5 kematian dah innalillahhhh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 12-6-2021 01:08 AM
Boleh jer nak letak patient yg +ve kat wad biasa sebelah makcik tua yg xde covid.  Nanti boleh pat ...

Ko yang ngaku boleh bukan aku..


https://youtu.be/LLPZhSnToks

Depe cek cctv nampak dia suffer seizure.  Cause of death, heart attack.  Tapi orang yang maen muzik lembut2 koje rilex camni celah mana yang nak dapat heart attack tu?  
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
codenamedream replied at 12-6-2021 01:01 AM
Pompuan ni mati ke?

Video:
https://storyxpress.co/video/kpsludot2ymagtuxg
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:05 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-6-2021 01:18 AM
Ko yang ngaku boleh bukan aku..



Arwah abah aku sado sebab arwah aktif berkebun, sebelum tu arwah keje buruh binaan mmg sah2 la dah lebih dr bersenam, duduk pun kt kampung sedut udara segar, takde tekanan mcm org miskin bandar, akhirnya meninggal sebab serangan jantung jugak
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Sakit jantung ni puncanya sebab saluran darah di jantung tersumbat. Mcm mane boleh sumbat tu?

1. Sebab pemakanan kolesterol tinggi. Mcm kari mamak yg korg makan tu, teh tarik tu pun kolesterol tinggi jugak sbb tu susu tu bercampur gula. Yg korg makan goreng2 fastfood tu, penah kire tak kolesterol die tinggi mana

2. Merokok ni punca utama. Ni aku akui sebab arwah bapak aku bkn gemuk pun, sado berketak body takde lemak, tapi kuat merokok.

3. Gaya hidup dan genetik tu sumbang skit je pd faktor sakit jantung ni. Sebab bila korg tertekan, makan minum tak jaga, tidur pun tak lena, nak exercise pun tak larat, mmg la senang kene darah tinggi

4. Faktor kemalasan rakyat malaysia nk buat medical checkup tiap2 thn. Pastu dah disahkan ada darah tinggi, kolesterol tinggi, taknak makan ubat doktor bagi. Makan supplement merapu2.

Sakit 3 serangkai, darah tinggi, kencing manis, tu org anggap eleh sakit biasa je tu. Pdhal tu kategori sakit kronik ye. Ni cucu nenek sedara aku umur 28thn dah meninggal kencing manis. Masa detect tu dah terlambat sebab kaki arwah luka tapi tak sembuh2.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:27 AM From the mobile phone | Show all posts
https://m.malaysiakini.com/news/502289

Ni artikel thn 2019. Tajuknye Jantung Terhenti Boleh Terjadi Bila-bila Masa pd yg malas klik. Thn 2019, Covid pun tak wujud lg masa ni. Jangan ingat korg tolak vaksin korg takde risiko nk kene serangan jantung
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Inna Lillahi wa inna ilaihi raji'un.. heart attack x mengira usia.. moga Allah mengampunkan dosa-dosa arwah
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:57 AM From the mobile phone | Show all posts
tumpanglalu74 replied at 12-6-2021 01:18 AM
Ko yang ngaku boleh bukan aku..



koje lembut2, main rilek2? tengok la badan die....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 06:59 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 12-6-2021 03:27 AM
https://m.malaysiakini.com/news/502289

Ni artikel thn 2019. Tajuknye Jantung Terhenti Boleh Terja ...

Tqvm for the response..  xyah selidik dah. Rajin mod!




Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Muda2x pon ramai yg dapat heart attack tiber2x terus peegi ja... Mmg ramai... Ade yg aktif sukan pon...kurus...tp tetap jua nak kene... Kire pembunuh dan membunuh dalam senyap...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:58 AM From the mobile phone | Show all posts
annehuda replied at 12-6-2021 03:27 AM
https://m.malaysiakini.com/news/502289

Ni artikel thn 2019. Tajuknye Jantung Terhenti Boleh Terja ...

Aku penah jumpa someone yg umur belum 30..dah pernah kene cardiac arrest..umo panjang..doktor sempat buat cpr n bagi rawatan..tapi end up fungsi jantung dah tak mcm dulu..tinggal beberapa peratus je fungsinya..byk sel otot jantung dah mati...kene makan ubat mcm2..minum air kene sukat..takleh lebih takleh kurang..badan plak mmg chubby2 gitu...kalau tanya dia mcm mana boleh kene..dia sendiri x tau..maybe lifestyle dari zaman remaja la tu..ada yg tak betul dgn pemakanan dia kot
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 08:00 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 12-6-2021 07:10 AM
Muda2x pon ramai yg dapat heart attack tiber2x terus peegi ja... Mmg ramai... Ade yg aktif sukan pon ...

Betoi sgt2..ada geng2 hiking yg kurus slim fit..pun boleh tetibe kene heart attack..kene plak masa kat rumah..masa keje..padahal naik gunung berhari2 elok je takde apa
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list