Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2375
View
30
Reply

Adik-adik SPM Yang Dapat 7A Dah Tuntut Hadiah Dari Wawa Zainal?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2021 12:48 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG




Aktres dan usahawan popular Wawa Zainal memberi hadiah RM200 kepada pelajar cemerlang Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) yang diumumkan kelmarin.


Lapor Harian Metro, lima pelajar terawal yang menunjukkan bukti slip keputusan 7A dan ke atas sudah menerima ganjaran masing-masing daripada Wawa.




Kredit foto: IG



"Semalam (kelmarin) lima yang terawal saya sudah berikan hadiah seperti dijanjikan. Semuanya dapat 7A. Tak dinafikan ada juga yang hantar mesej peribadi (DM) cakap mereka dapat 5A dan 6A mohon untuk diberikan hadiah.

"Jika berkelapangan malam ini saya akan semak lagi DM. Sekiranya ada lagi yang mendapat keputusan 7A, insya Allah saya akan berikan lagi hadiah," katanya kepada Harian Metro.


Kata Wawa, selain memberi hadiah kepada pelajar cemerlang, dia juga menerima banyak mesej daripada mereka yang memerlukan bantuan berupa wang tunai ekoran terjejas ketika pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0.




Kredit foto: IG




Wawa bagaimanapun membuat siasatan terlebih dahulu ke atas akaun Instagram mereka sebelum memberikan bantuan.


Jika sama dengan apa diceritakan, barulah saya minta nombor akaun mereka. Bagi saya, bagi wang lebih senang sebab mereka lebih tahu barangan keperluan apa nak dibeli.

"Jumlah pula tak menentu. Ada saya berikan RM200 dan RM300. Ia bergantung kepada situasi dan masalah dihadapi pemohon bantuan itu," jelasnya.


Baik kan Wawa ni? Semoga bisnes terus maju jaya dan dapat memberi bantuan kepada lebih ramai yang memerlukan. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:09 PM | Show all posts
agichewwww
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm.. Nk bg bg la pada fmly ank org susah... Yang xdpt A sbb bljr payah..tp even for marketing and blh tolak cukai.. Still good effort just not good enuf. Psl org susah skrg yg byk terkesan
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Hmm.. Nk bg bg la pada fmly ank org susah... Yang xdpt A sbb bljr payah..tp even for marketing and blh tolak cukai.. Still good effort just not good enuf. Psl org susah skrg yg byk terkesan
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm ranking sek plg cemerlang

Integrasi gombak no 1..ada 60murid.. 60 sume dpt A.. So hrp wawa ni bersedia la ye.. Kasi sume kt bdk2 tu.. Tu blom masuk lg yg fake slip mcm bdk kembar 7E tu hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bagus lah ..perkara baik kita sokong
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 12-6-2021 01:28 PM
Dlm ranking sek plg cemerlang

Integrasi gombak no 1..ada 60murid.. 60 sume dpt A.. So hrp wawa ni ...

Kembar yg instafamous tu ke?ada kes fake slip?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow.. 200 sorang banyak juga
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Rmz83 replied at 12-6-2021 01:36 PM
Kembar yg instafamous tu ke?ada kes fake slip?

Eh sorry2.. Tu si ex azif.. Tya kamaruzaman.. Opsss
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooooo patutlah.... ingatkan usetaz bini Jah bungkus je.

Musim bersedekah kpd spm leavers rupanya... alhamdullillah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 02:02 PM | Show all posts
Sibuk la pasangan konon2 sgt bahagia ni.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:00 PM | Show all posts
Normabaru replied at 12-6-2021 01:25 PM
Hmm.. Nk bg bg la pada fmly ank org susah... Yang xdpt A sbb bljr payah..tp even for marketing and b ...

ala.. budak2 anak orang susah ke tak, dapat dua tiga ratus habes kat skincare/ handbag je.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:01 PM | Show all posts
biarlah die nk bg..
at least nk bg bebudak tu rase  dihargai..
antara bdk2 tu pn kite x taw background die..
kot ank org susah.. yg family sndiri pn x mampu utk celebrate..
so happy kn dorg..tk salah..
jgn laa hati hitam sgt...semua mende nk condemn
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
nasib la aku SPM thn 02.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Uishh bg duit.. kayanya.. Aku ingat bg produk dia.. bersedekah sambil promot.. xpala.. syukorrr alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Wawa ini Ada SPM Tak?  Kalau ada berape A dia dapat? Suami nya brape A?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 12-6-2021 01:28 PM
Dlm ranking sek plg cemerlang

Integrasi gombak no 1..ada 60murid.. 60 sume dpt A.. So hrp wawa ni ...

Hebatnya sekolah gombak nih
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
[quote]ninnamina replied at 12-6-2021 01:37 PM
Wow.. 200 sorang banyak juga[/quote
Bagusnya....hope..semua student bertali arus DM ye
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Dapat tax relief ke pakat selebriti nak bagi hadiah ni?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 12-6-2021 01:39 PM
Eh sorry2.. Tu si ex azif.. Tya kamaruzaman.. Opsss

Tyra tu fake slip ap?terlepas train plk psl ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list