Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12303
View
160
Reply

[Jenayah] Perempuan zaman sekarang sanggup serang polis sebab nak bela suaminya ada bau-bau bacang dengan Neelofa di SJR

[Copy link]

Author: Makcik.Kiah       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2021 07:00 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Makcik.Kiah at 12-6-2021 07:20 PM

Serang polis demi selamatkan suami warga Pakistan
Oleh NOR AZIHAN BINTI MD. GHAZALI
12 Jun 2021, 4:13 pm


PETALING JAYA – Seorang wanita sanggup membuat provokasi terhadap polis demi menyelamatkan suaminya, yang juga warga Pakistan yang memiliki dokumen palsu ketika pemeriksaan polis di Jalan Persiaran Kewajipan, Subang Jaya, di sini Rabu lalu.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd. Khalid Othman berkata,  kejadian berlaku sekitar pukul 7.26 petang ketika polis membuat pemeriksaan terhadap dokumen lelaki asing itu.

“Polis meminta suspek menunjukkan dokumen pengenalan diri termasuk surat daripada Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), bagaimanapun surat yang dikemukakan adalah palsu.

“Secara tiba-tiba wanita tersebut meluru ke arah polis lalu mengeluarkan kata-kata kesat dan merampas dokumen milik suaminya yang berada di tangan anggota polis.

“Dia turut mempersoalkan pemeriksaan yang dilakukan pihak polis terhadap suaminya itu termasuk cuba menyerang anggota itu,” ujarnya dalam kenyataan hari ini.

Ekoran kejadian itu, jelas beliau, pasangan suami isteri berusia 42 dan 33 tahun itu diberkas dan direman selama tiga hari bagi membantu siasatan.

Terdahulu, video berdurasi 1 minit 59 saat tular di laman sosial memaparkan wanita tempatan itu melakukan provokasi termasuk menyerang anggota polis yang bertugas. – K! ONLINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2021 07:02 PM | Show all posts
Edited by Makcik.Kiah at 12-6-2021 09:47 PM

Risaulah makcik tengok perangai sesetengah perempuan zaman sekarang, tergila-gilakan jantan dari overseas.
*MAKLUM TANGKAPAN MENGHALANG PENJAWAT AWAM DENGAN MENGELUARKAN KATA-KATA KESAT DAN MEMILIKI SURAT MITI YANG DISYAKI PALSU*
▶️ *RPT / TARIKH / MASA:*
- USJ 8 Rpt: XXXX/21
- 09/06/21 @ 1926hrs
- Sek. 186 / 509 KK / 22(d)
   APPPB / 15(1)(c) Akta
   Imigresen
- IO: Insp Muhamad Nazmi Bin
   Zulkafli
▶️ *PENGADU:*
- Nama: Kpl Subramaniam A/L
   Parthiban (L / India)
- Kerja: Anggota polis URB, IPD
   Subang Jaya
▶️ *FAKTA KES:*
Pada 09/06/21 jam lebih kurang 1800hrs, semasa pengadu bersama rakan kerja membuat tugas ronda cegah jenayah, telah menahan sebuah motokar jenis Proton Waja warna perak dengan nombor pendaftaran WJD 7483 yang dinaiki oleh (2) lelaki dalam keadaan mencurigakan di tepi jalan, Persiaran Kewajipan berdekatan dengan Damen Mall USJ 1, Subang Jaya, Selangor.
Hasil pemeriksaan, dapati suspek (1) lelaki Pakistan (B2) bersama dengan anak tirinya, (1) lelaki Melayu berada dalam motokar. Setelah memperkenalkan diri sebagai polis dengan menunjukkan kad kuasa polis, pengadu telah meminta untuk membuat semakan dokumen peribadi. (B2) telah mengemukakan (1) salinan paspot, (2) keping surat Miti daripada syarikat berlainan dan surat pelepasan pekerja daripada syarikat manakala lelaki Melayu gagal mengemukakan sebarang dokumen. Semasa pemeriksaan dijalankan, suspek telah menghubungi isterinya, (1) perempuan Melayu iaitu (B1). Tidak lama kemudian, (B1) telah sampai dan melakukan provokasi dengan kata-kata kesat serta menuduh polis mengambil wang tepi dan merampas dokumen yang dipegang oleh rakan kerja pengadu yang sedang melakukan pemeriksaan.
Tiba-tiba (B2) telah melarikan diri. (B1) mengatakan telah dipukul oleh polis dan suruh orang awam untuk rakam video. Pengadu bersama rakan kerja terpaksa menggunakan kekerasan yang minima untuk menahan (B1) untuk tindakan lanjut.
Pada jam lebih kurang 1950hrs, (B2) telah datang ke Balai Polis USJ 8 dan arahan lanjut Full Manning Subang Jaya supaya membuat tangkapan untuk tindakan lanjut. Laporan tangkapan sepertimana USJ 8 Rpt: XXXX/21 (09/06/21 @ 2007hrs).
▶️ *TANGKAPAN:*
- (B1) Nama: Soharti Binti Ali
   (P / Melayu)
- KPT: 780901-XX-XXXX
   (42 tahun)
- Alamat: No. 44, Jalan TM 3,
   Taman Triang Maju, Triang,
   Pahang
- Kerja: Mengurut badan
- Rekod Jenayah: Tiada
- (B2) Nama: Bukhari Abrar
   Hussain Shah (L / Pakistan)
- PPT: DJ3348412
   (31 tahun)
- Alamat: Blok B, 16-06, Casa
   Subang.
- Kerja: Kontrak pembinaan
- Rekod Jenayah: Tiada
▶️ *TINDAKAN / SIASATAN:*
- Rakaman percakapan
   pengadu dan rakan kerja
   telah diambil.
- Tempat kejadian dilawati.
- Hasil siasatan awal, dapati
   (B1) tidak berpuas hati
   dengan tindakan pihak polis
   yang menahan dan
   memeriksa (B2) tanpa alasan
   yang munasabah.
- (B1) juga mengeluarkan kata-
   kata kesat terhadap pengadu
   dan rakan kerja dengan
   mengatakan *‘pukimak polis’*.
- Semakan awal, dapati surat
   Miti milik (B2) disyaki *palsu*.
   Akan membuat semakan
   dengan Miti bagi tujuan
   kesahihan.
- Akan pohon laporan JIM
   Putrajaya bagi pengesahan
   dokumen perjalanan (B2).
- Akan buat semakan ketulenan
   pelepasan surat daripada
   syarikat oleh (B2).
- Suspek akan direman untuk
   siasatan lanjut.
▶️ *ULASAN:*
- Kes ditaklimatkan kepada
   KBSJD, arahan siasat kes
   dbs 186 / 509 KK / 22(d)
   APPPB / 15(1)(c) Akta
   Imigresen.
Sekian, untuk makluman.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
malu la i jd akk ni ..yg laki menyorok kt blkg
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak sanggup nak tengok video. Komen jela kutip tacang
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu ja aku nak cakap. Padan muka. Lain kali cek diri tu sikit, kau siapa nak halang tugas polis
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Marah2 pon pakai la mask. Tak pasal2 ko bawa covid polis tu kena
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Puas aku tgk perempuan tu kena
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
bole 2gether gether dlm lokap...

pelindung pendatang haram wajar dikenakan tindakan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:13 PM | Show all posts
ingatkan anak dia..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapo yg amek passport anak hikan dia?

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Gigih bela laki
Smpai laki nak cakap pun tak bagi
Pa jgn ckp.. Pa jgn ckp.. katanyaa
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:15 PM | Show all posts
kalau pun Pakistan tapi takde rupa macam Neelofa atau bapak Neelofa, jangan harap la polis nak kasi lepas cik kak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
lepas tu claim teraniaya.lepas tu laki balik negara..minta tolong cari laki.lepas tu...bla bla bla bla....
seterusnya.....
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuhhhh dasat sampai bersumo... Ujung2 nanti jantan tu berambus blk kg tinggal akak g*nd* ni terkontang kanting baru tau
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:21 PM | Show all posts
Dengan polis, provok suara tu maybe diorang boleh abaikan lagi.
Tp kalau dah naik tgn, and ko yang start, walaupun just cubit perut die ke,
tunjal dahi die ke,
Ko ttp salah sbb melakukan kekerasan terhadap anggota beruniform.
So, boleh la ko dpt makanan free and penginapan free pasni
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik.Kiah replied at 12-6-2021 07:02 PM
Risaulah makcik tengok perangai sesetengah perempuan zaman sekarang, tergila-gilakan jantan dari ove ...

alah apa kurengnya jantan2 malaysia terutama jantan melayu tergila2kan wanita obersi yg putih gebu cam apom kata mereka. Biarlah takde dara, makan babi tunggang arak janji wanita obersi putih dan menawan. Tapi last2 cerai juga sebab dikikis harta atau ada skandal. Aritu tengok kat thread cari jantan2 malaysia tergilakan wanita rohingya kerana beliau sedikit putih dan bersih kemas gitu. Apa salahnya suka lelaki obersi, makhluk Allah juga. Hina hitam legam la buruk la, umpama menghina Allah yang mencipta beliau. Ni lah perangai makhluk yg suka menindas kaum lain, kalau dia buat tak apa, kalau org lain buat tak boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ambai akak! Boleh pulak akak pertikai polis tahan laki pakistan dia

Dh memang tu kerja polis, lagi2 laki kau tu bukan asal sini. Ntah2 pati.. Tu tipu dokumen konfirm la pati
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
dah la gundu

done body shaming
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Pa pa pa pakistan!
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
dia igt dia ade ic dia power la.. haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list