Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
5807
View
88
Reply

Didie Alias mungkin mengalami kemurungan, menangis kehilangan ‘Baby’

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 12-6-2021 09:24 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Raline at 13-6-2021 11:11 AM

Didie Alias menangis kehilangan ‘Baby’


Gambar kenangan Didie bersama Baby


PETALING JAYA – Pelakon dan pelawak Didie Alias tidak dapat menahan rasa sedih dan duka apabila kucing kesayangannya yang diberi nama Baby mati akibat sakit tua hari ini.

Menerusi satu hantaran video dalam Instagramnya, Didie atau nama sebenarnya Fadzilah Mohd@Ali, 49, menangis kesedihan mengenangkan Baby yang dibelanya selama 13 tahun sejak 2008 lalu itu telah pergi buat selama-lamanya.

“11 Jun 2021. Perjalanan terkahir buah hati mumy (mommy) dan keluarga. 12.37 tengah hari dia (Baby) tinggalkan kami satu keluarga.

“Kucing yang baik dan sangat manja untuk kami. Banyak kenangan dengan Baby,” tulisnya.

Ujar pelakon drama Takdir Yang Tertulis itu lagi, Baby merupakan seekor kucing yang sangat setia dan akan menunggunya di depan muka pintu setiap hari.

“Tidak ada lagi yang tunggu mumy dan daddy (suami) dekat pintu bila kami balik kerja. Tak dapat nak mandikan Baby lagi.

“Tidak ada kawan lepak bila tengah buat kerja atau sedang baca skrip. Selama 13 tahun yang sangat indah buat mumy dan daddy. Sayang Baby sampai ke syurga,” luahnya.

Mengikut perkiraan, usia 13 tahun bagi seekor kucing adalah bersamaan dengan manusia yang berusia 68 tahun. -K! ONLINE

Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:27 PM | Show all posts
My cat, MIra, now dah 18.
Satu gigi taring dah patah few years back.
Now dah agak rabun. But still healthy.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:28 PM From the mobile phone | Show all posts


Aku memahami kesedihan ini. Kucing yang dah hidup lebih 10 tahun dengan kita, bila mati mmg sedih tak tau nak explain macam mana...
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:31 PM | Show all posts
Aku memang paham sangat apa Didi rasa
Sayang kucing macam sayang darah daging sendiri
Wallpaper hp pun letak gambo kucing kesayangan yang dah setahun lebih mati
Tiap kali dengar lullaby you’re my sunshine by christina perry, mesti nangisss...
Sayang adik P sampai bila2
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku meraung pukul 3pagi tak peduli jiran dah bila tengok kucing aku mati walaupun mmg dh jangka hayat dia dah tak lama dah bawak p klinik bekali2.

Seminggu menangis siang malam. asal teringat nangis, tengok gambar sebut2 nama dia arhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:45 PM From the mobile phone | Show all posts
I feel youuuu
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:52 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah kak. tumpang simpati. meow ni kalau dah bela bertahun2 mcm ahli keluarga dah.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 09:53 PM | Show all posts
comelnya.... takziah...
nak buat macam mana bukan semuanya hidup lama bersama kita...
kucing dia tu pun dalam gambar ala2 nazak gitu dah tapi sebenarnya memang kucing baka ni mata sepet kuyu
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku paham tu sbb kucing aku mati pun aku sedih menangis kemurungan 2ari masuk opis sume tak berckp dgn aku sbb takut aku nangis
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:07 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 12-6-2021 09:27 PM
My cat, MIra, now dah 18.
Satu gigi taring dah patah few years back.
Now dah agak rabun. But still ...

Wow lama tu.. klu ikut umur manusia Mira u dh umur 88 tahun..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kucing i yang paling tua dah 9 tahun i jaga.. selalu juga terdetik dalam hati macam mana keadaan i bila hari tu tiba nanti.. walaupun nakal yang bukan2, i tetap sayang sampai mati..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Bab kucing mmg sedih
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Skrg duk layan channel kucing kat YouTube.. comel2 geram tgk.. Pusic Cat, Kittisaurus, Rachel and Jun, Tiny Kitten, Hosico Cat, MilkyBokiTan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
eely_shana replied at 12-6-2021 10:22 PM
Bab kucing mmg sedih

Tapi ada komen kat YouTube news pasal Didie ni, pompuan tu tulis kucing je pun beria nk nangis over2.. eh hello, kalau dh jaga berbelas tahun dah anggap mcm anak sendiri kot, bahasakan diri dia pun mommy..
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing aku paling tua 17 tahun. Mati tahun 2017, sakit tua. Sampai skg aku rindu lagi. Kadang2 tgk2 gak gambar dia bila rindu.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikan kelisa aku mati pun aku menangis.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 12-6-2021 09:27 PM
My cat, MIra, now dah 18.
Satu gigi taring dah patah few years back.
Now dah agak rabun. But still ...

Mana tau rabun
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih weii..siapa dah lalui je tahu rasa dia macam mana..hari2 dukduk diriba kita..sambut kita balik kerja..rasa sunyinya
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 10:58 PM From the mobile phone | Show all posts
i feel you mak yek
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2021 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Kucing ai banyak-banyak tinggal seekor je, umur dia dah 12 tahun. Yg lain 3 ekor mati sakit. Ada 3 ekor yg org amek time weols takde kat rumah sbb kucing indoor & outdoor.. Hanya pencinta kucing tegar je yg faham rasa sedihnye bile kehilangan anak bulu ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list