Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
18806
View
270
Reply

[Jenayah] Jiran gaduh sebab tanam pokok kat rumah org lain n masalah parkir kenderaan

[Copy link]

Author: YgBenar    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-6-2021 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode


SHAH ALAM – Gara-gara isu tanaman dan masalah meletakkan kenderaan menyebabkan sekumpulan jiran bergaduh dalam kejadian di sebuah taman perumahan di Seksyen 24 di sini semalam.

Kejadian yang berlaku kira-kira pukul 3 petang itu tular dalam video berdurasi 4 minit 4 saat menerusi aplikasi WhatsApp.

Ketua Polis Daerah Shah Alam, Asisten Komisioner Baharudin Mat Taib berkata, pihaknya telah menerima dua laporan berkaitan isu tersebut daripada kedua-dua belah pihak.

Katanya, hasil siasatan mendapati kejadian berpunca daripada isu tanaman serta masalah meletakkan kenderaan oleh kedua-dua jiran sehingga mencetuskan insiden pertengkaran dan pergaduhan.

“Kesemua yang terlibat telah dipanggil untuk dirakam percakapan dalam membantu siasatan.

“Kedua-dua belah pihak telah bersetuju untuk berdamai dan telah membuat penarikan semula terhadap laporan polis yang dibuat,” katanya dalam kenyataan hari ini.

Beliau menambah, bagaimanapun polis masih meneruskan siasatan secara adil dan saksama meskipun kedua dua pihak telah menarik semula laporan polis itu.

Kes disiasat dijalankan mengikut Seksyen 269, Seksyen 148 dan Seksyen 427 Kanun Keseksaan serta Peraturan 17 (1) Peraturan-Peraturan Pencegahan dan Pengawalan Penyakit Berjangkit (PPPB) (Langkah-Langkah Di Dalam Kawasan Tempatan Jangkitan) 2021.

“Kertas siasatan akan dirujuk ke pejabat Timbalan Pendakwa Raya dalam kadar segera untuk tindakan lanjut.

“Masyarakat dinasihatkan supaya tidak mengambil sebarang tindakan secara melulu dalam apa jua situasi yang boleh menyebabkan pelanggaran undang undang,” jelasnya. – K! ONLINE
IMG_20210613_010557.jpg

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Akak kesiankan anjing yang menyalak itu saja..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Haiz.. Jgn la tendang perempuan..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaum, nie meme gini.. Masalah nyee tue rumah sapa.. Kawasan tue rumah sapa..
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by meteorspeed at 13-6-2021 11:46 AM

Screenshot_20210613_014344_com.facebook.katana_edit_183489621605855.jpg Nah iols tepek dr fb.. Patutt la brader tue hangin
(mcm mana, nak, buat jadik beso ek)

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku x faham.. Rumah yg dia tanam pokok tu rumah Abg tu.. Jadi kenapa dia melangkau kawasan org lain?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:47 AM From the mobile phone | Show all posts
apa jauh benor ko tanam pokok kat rumah orang bedah oi… kalau nak sangat menanam tanah kubur banyak ko tanam diri pun elok la dari perangai camni
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 13-6-2021 01:46 AM
Aku x faham.. Rumah yg dia tanam pokok tu rumah Abg tu.. Jadi kenapa dia melangkau kawasan org lain? ...

Jenis suka carik pasal..
Bangsa nie kan meme gitu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 01:50 AM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 13-6-2021 01:48 AM
Jenis suka carik pasal..
Bangsa nie kan meme gitu

Muahahaha.. Betul sangat.. Mmg salah dia kot.. Aiyamaaa... Rumah sendiri x reti nak tanam.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 02:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Yeyyyy gaduhhh gaduhhh gaduhhh! Shah Alam ni makin lama makin ghetto. Yihhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 02:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Sek 24 uptown area kann..wat do u expect
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 02:36 AM | Show all posts
Sebenarnya kawasan tepi tu rizab majlis kan, so dua-dua tak boleh claim.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 02:36 AM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 13-6-2021 01:46 AM
Aku x faham.. Rumah yg dia tanam pokok tu rumah Abg tu.. Jadi kenapa dia melangkau kawasan org lain? ...

Pari pari mmg perangai macam ...
Anak jiran aku buang sampah cikedis , coklat kat rumah aku .. bila aku tegur dia kata nak pukul aku .. sekali dia aku jeling and stare .. terus start kete lari .... Apa punya manusia laa ... Tu belum kes anjing dia menyalak non stop .. nak online meeting pon x senang
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 02:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Tapi aci kaftan merah tu pun bagi racial remark " apa you bodoh you makan belacan ker" .  
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 03:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 x paham..igt rmh atas abg melayu tu ,bwh rmh india tu.rupanye rmh abg tu sebijik..hjg2 baru ngaku tnm tanah org tu..tp kemain menyerang!
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 03:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Drmu at 13-6-2021 03:35 AM

Yg pergi tanam kat rumah abg tu dah knp.. Beli la tanah sendiri..tanam pokok banyak2. Tpi iol rasa lawak lah pulak masing2 ke longkang

. Eloklah simbah air ramai2 kat minah tu..bg sejuk sikit kemarahan tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 03:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Xdak kerja sangat la tu.. bergaduh mcm orang gila. Sorang2 masuk longkang. Mcm dalam movie tamil dah.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 05:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn ada kluster baru udah la
Kluster gaduh
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 05:28 AM From the mobile phone | Show all posts
meteorspeed replied at 13-6-2021 01:36 AM
Kaum, nie meme gini.. Masalah nyee tue rumah sapa.. Kawasan tue rumah sapa..

Bukan pasal kaum...ini semua pasal mentality. Kaum lain ada jugak yg takde kesedaran sivik mcm ni.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2021 05:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Gadoh dgn.pompuan pun sampai bawak senjata gitu? Bangsa kotey kecik nan kepam memang gitu ekk??
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list