Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2986
View
29
Reply

Masterchef Indonesia Buat Drama, Pinggan Melayang Sebab Ada Kesan Cap Jari

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-6-2021 01:50 PM | Show all posts |Read mode
Setiap episod program masakan terkenal Masterchef Indonesia penuh ‘drama’ dan sememangnya mendapat sambutan sehinggakan rancangan ini memasuki musim ke-8.


Namun, musim ini kembali trending apabila salah seorang juri iaitu Cef Juna melempar pinggan peserta sehingga pecah di lantai. Terkejut semua peserta!








Salah seorang peserta, Seto mempertaruhkan resipi Udang Jamur Kucai dengan Nasi Honje dalam episod baru-baru ini di hadapan tiga juri.


Sebaik mempersembahkan masakan tersebut di meja juri, Cef Arnold kelihatan memindahkan makanan tersebut ke pinggan baru berwarna putih.


Kemudian, Cef Juna yang sememangnya dikenali dengan sifat tegas melemparkan pinggan berwarna biru gelap itu sehingga berderai di lantai membuatkan semua peserta terkejut.








Difahamkan, cara plating atas pinggan tersebut juga terlalu ‘simple’ dan banyak ruang kosong. Hal ini secara tidak langsung membuatkan juri tidak berpuas hati selepas terlihat kesan cap jari di dalam pinggan berkenaan.








Seto bagaimanapun memohon maaf kepada barisan juri kerana tidak sempat membersihkan kekotoran di pinggan berkenaan.


Walaupun rasa masakan Seto itu sedap dan mendapat pujian, tindakan menyajikan ke atas pinggan yang terang-terangan kotor dan dipenuhi dengan kesan jari itu mendapat teguran tegas juri.  







Sebelum balik ke mejanya, Seto dilihat mengutip serpihan pinggan tersebut di lantai untuk disimpan dan dijadikan sebagai peringatan.




Sumber: OhBulan
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
saja je nak berdrama indo ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
cheap drama. next
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku xsuke tgk cite2 mcm ni..mcm menghina makanan..kalau xsedap tu sampai masuk tong sampah atau x makan..sdgkan ade yg nk mkn pn xde makanan..sangat bongkak chef2 ni ye..padahal rezeki tu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
At least da pindah ke pinggan lain kan bukan terus lempar pinggan tu..
Tp mmg turn off la tgk cap jari tangan berminyak kotor mcm tu.. bukan cap jari biasa..
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
indon....patung seks pon...bidadari....terlebih sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Setakat cap jari mmg ler haijin bagai . Tgk balik cap jari kt pinggan dah serupa tatu atas badan dia.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhu..dia belom tgok masterchef india..dah macam pesta ponggal
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 03:38 PM | Show all posts
Saja nak tunjuk garang bila viral pasti bilangan penonton bakal bertambah
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 07:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana2 show masakan mesti ada versi Gordon Ramsay.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahlah iols mmg benci cara mcm ni. Dahlah rosakkan barang elok. Rudeness is jijik.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Ciktiekus: Aku xsuke tgk cite2 mcm ni..mcm menghina makanan..kalau xsedap tu sampai masuk tong sampah atau x makan..sdgkan ade yg nk mkn pn xde makanan..sangat b ...


Agreed. That's why xsuka tengok benda2 reality show konon.
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 10:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Kaka layan mc oz best je juri2 baik.. Contestant sume support each other.. Xperlu drama murahan gini
Reply

Use magic Report

Post time 22-6-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Suka tgk master chef Australia. Juri2 dia sopan Sgt.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:43 AM From the mobile phone | Show all posts
First time cef juna lempar pnggan ni..msti penat sgt tgk contestants y xreti hygiene.. even though dah lempar pnggan ni,lps tu still ada je contestants y bwk pinggan xbersih.. kekeke~

Rupenye cara pegang pinggan salah,dorg tak teliti..well,sama je kt actual restaurant pun kan,kalau xbersih,nampak kotor,mmg xlayak keje kt dapur pn..dpt kt entitled customers,mmg kena maki hamun laa dpt xbersih mcm tu... disiplin kt dapur..
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 22-6-2021 10:31 PM
Kaka layan mc oz best je juri2 baik.. Contestant sume support each other.. Xperlu drama murahan gini

Mc aus level lain drpd y lain..even masakan dorg pun kreatif n neat je..ada laa jgk drama air mata tp xdelaa smpai annoying sgt,like rindu family,etc..

Paling terkejut Brent laa..tp ok laa jgk dia tarik diri..drpd terus mental breakdown kt situ..btw,this season byk sgt kari.. kekeke~
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 11:45 AM From the mobile phone | Show all posts
TomyamPuteh replied at 22-6-2021 11:38 PM
Suka tgk master chef Australia. Juri2 dia sopan Sgt.

Kaannn.
Classy n sopan betul! Padahal jauh bertiang drpd chef negara jiran tuh.
Tade drama2 pun. Peserta pn wangi jah.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 23-6-2021 08:47 AM
Mc aus level lain drpd y lain..even masakan dorg pun kreatif n neat je..ada laa jgk drama air mata ...

Indeed. Selamat plak tu each episode. Iols tertunggu2 bila la kari tuhh..sbb nmpk paling xstabil.
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
ketupatnasi replied at 23-6-2021 11:48 AM
Indeed. Selamat plak tu each episode. Iols tertunggu2 bila la kari tuhh..sbb nmpk paling xstabil.

Battle of curry..hehehe..tp knowing joc,dia suka makanan berempah kan,y pelik2,dia ok je dia hadap kari..andy gitu laaa..mel plak mcm mak2 haa..mkn je,sedap dia taram,xsedap dia xberapa mkn..hahaha

Tp xdelaa pnggan melayang..setara Gordon pn xde lempar pnggan time masterchef,joe pn abes tggi buang dlm tong smpah..kalau hell's kitchen,yee..melayang segala mcm benda.. kekeke~

Skrg season young guns,dpt laa tgk Gordon menyinga..hahahaah
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 23-6-2021 08:47 AM
Mc aus level lain drpd y lain..even masakan dorg pun kreatif n neat je..ada laa jgk drama air mata ...

Kaka crush kt andy n si joc tu.. Lantok leerr ape2 masakan.. Janji nmpk my eyecandy. Hehehehee
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list