Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
639
View
17
Reply

Digi Postpaid vs Celcom Postpaid

[Copy link]

Author: uda       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-7-2021 03:55 PM | Show all posts |Read mode
Salam,

Saya sekarang pengguna celcom postpaid dan bercadang untuk tukar kepada Digi Postpaid.

Pertanyaan:

Bagus tak service Digi
Reliable tak
Coverage macamana


Harap kawan2 dapat membantu.
Terima kasih

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 13-7-2021 08:05 AM

Pernah pakai dua2, now tinggal digi postpaid je. Lagi satu dah selamat tukar ke digi prepaid.

Coverage digi klu dok bandar ok. Postpaid coverage & internet speed better than prepaid (bukan unlimited plan).

Harap tt faham point saya
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan Digi dan Celcom dah merge
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Digi ok
Celcom? Byk problem.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:25 PM | Show all posts
tukar kot mana pun dorang dah merge..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:32 PM | Show all posts
pakai je umobile line dapat siput sedut lg laju
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 13-7-2021 04:17 PM
Bukan Digi dan Celcom dah merge

Kan... Baru nak komen mcm ni... Dah under one roof dekkkk.. Ko pakai mana2 sama jer
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 04:44 PM | Show all posts
I guna celcom so far okay sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:20 PM | Show all posts
makneng replied at 13-7-2021 04:43 PM
Kan... Baru nak komen mcm ni... Dah under one roof dekkkk.. Ko pakai mana2 sama jer

makneng hati2 ada jkom dalam cariforum dia jadi spy jebon
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:22 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-7-2021 05:20 PM
makneng hati2 ada jkom dalam cariforum dia jadi spy jebon

Mampos lah dia.. Kosser mak nak layan.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 13-7-2021 04:43 PM
Kan... Baru nak komen mcm ni... Dah under one roof dekkkk.. Ko pakai mana2 sama jer

Hahahahahha.. Tu la.. Pusing2 pun kedua2 sama..
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 05:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 13-7-2021 05:30 PM
Hahahahahha.. Tu la.. Pusing2 pun kedua2 sama..

Kak. Rasanya dah sign MoU, but belum lagi implement, usually big merger ni takes time untuk implement. Saya rasa maybe they wait until 5G baru betul2 ada Celcom-Digi punya line. For now saya rasa still maintain 2 entiti lagi.. kalau tak silap. Kalau silap, maafkan
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
kakigojes replied at 13-7-2021 05:45 PM
Kak. Rasanya dah sign MoU, but belum lagi implement, usually big merger ni takes time untuk implem ...

Oh.. Lambat lagi la maknanya.. Hihihi.
Reply

Use magic Report

Post time 13-7-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Dua2 macam pelaq.. digi, tiap2 bulan line aku slop.. dok tak duduk line hilang.  4,5 jam kemudian elok pula..pendek kata, pakai je la yg mana pun.. servis lebih kurang .. naik jemu nak report ke SKMM
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-7-2021 08:44 PM | Show all posts
ShadyPeach replied at 13-7-2021 04:44 PM
I guna celcom so far okay sahaja

Mmg dr segi coverage so far celcom no problem.
Apa yg buat i nak tukar ni sbb rasa kena tipu dgn celcom.
I ambil plan 6G internet,4 GB wifi,50 min calls dan 50 sms.
Dlm 2018- dpt upgrade ke 10 GB. Pastu i guna spt biasa.
Sehinggalah sabtu lalu bila dpt message bila kata i dah habis guna kuota iaitu 5140GB.
I called customer service dan assistant tu kata my plan hanya 5 GB.
Dia kata yg 10 GB tu sbb dibawa drp bln sebelumnya.
I jwb tak logik lah, takkan i tak guna my data.
Pastu i message juga and sertakan segala bukti. Assistant kata my plan hanya 3 GB. Pulak!!
So i geram lah and tenguk digi ada offer bagus juga so nak migrate ke sana.
Reply

Use magic Report

Post time 14-7-2021 11:55 PM | Show all posts
uda replied at 13-7-2021 08:44 PM
Mmg dr segi coverage so far celcom no problem.
Apa yg buat i nak tukar ni sbb rasa kena tipu dgn  ...

Teruk jugak you kena. Kalau i pun mesti marah Takpa, hopefully Digi is better for you!
Reply

Use magic Report

Post time 15-7-2021 11:35 AM | Show all posts
iols pakai celcom prepaid internet unlimited RM35/month. Speed tak laju tapi everytime buka IG, twitter, tengok netflix and youtube tak buffer ok lah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-7-2021 02:20 PM | Show all posts
ShadyPeach replied at 14-7-2021 11:55 PM
Teruk jugak you kena. Kalau i pun mesti marah  Takpa, hopefully Digi is better for you!

Terima kasih.
Nak sedap kan hati - digi pun akan bergabung dengan celcom. Sure nanti mereka akan share tower yang sama
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list