Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
10478
View
112
Reply

[Tempatan] Meninggal Depan Klinik

[Copy link]

Author: nazzse       Show all posts   Read mode

Post time 22-7-2021 12:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 22-7-2021 11:49 AM
Sedihnya..
janganla persendakan kematian orang k.
Tak kisah la arwah meninggal sebab apa pun.

Aku pun tak mampu baca dah... mmg bulatkan hati utk baksin..aku akui mgkin ade kbnrn yg depa tulis tuu.. tp skrg aku tak leh baca dah sbb aku nak vaksin
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Buritan replied at 22-7-2021 12:44 PM
Aku pun tak mampu baca dah... mmg bulatkan hati utk baksin..aku akui mgkin ade kbnrn yg depa tulis ...

Kita lak jd dilema kan kang tak vaksin kita pun risau ngn varian delta tu.
Umah iols ni dahla dekat ngn CAC, hari2 orang positif dtg situ.

Iols dh lama gila tak kuar umah, sakit gila badan.
Dia mcm kena berlari jauh2 ke apa. Dah kalau tak vaksin lagi iols pun serba salah nak kuar jogging ke apa.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 22-7-2021 12:49 PM
Kita lak jd dilema kan kang tak vaksin kita pun risau ngn varian delta tu.
Umah iols ni dahla dek ...

Tu laa.. tuu yg nak jugak vaksin.. at least ade laa sesuatu tindakan yg aku buat selain dr  bergantung pd Allah..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:04 PM | Show all posts
bole x kalau aku kata .... aku vaksin sbb nak bebas jer..
dpt 2 dose..  kalau deme nak cucuk angin pun x per...
janji dpt passport vaksin...  
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:24 PM | Show all posts
Rasanya obesity juga salah satu  factor covid will hit hard. Takziah pada  family
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
takziah   
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:38 PM | Show all posts
Kesian.....Takziah...

Hati2 yg ada diabetes.  Kat US, 40% kematian kes Covid-19 adalah penghidap diabetes...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Suchi replied at 22-7-2021 11:49 AM
Sedihnya..
janganla persendakan kematian orang k.
Tak kisah la arwah meninggal sebab apa pun.

Doakan juga org yg tidak ambil vaksin dilindungi juga dgn cara sendiri... Dan doakan juga org yg tidak mengambil vaksin dimudahkan urusannya seperti biasa,rentas negeri dan sebagainya..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
nuralisa replied at 22-7-2021 01:04 PM
bole x kalau aku kata .... aku vaksin sbb nak bebas jer..
dpt 2 dose..  kalau deme nak cucuk angin  ...

Ramai saja yang begitu
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 01:45 PM | Show all posts
mrsamz replied at 22-7-2021 11:36 AM
Kenapa nak sarkastik lagi pasal kematian covid ni aku pun tak paham la dgn sesetengah manusia..

tu la pasal.. kalo kene kt family die sendri baru die tau kot..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Bainun tu gemuk nak mampus, tak mampus pun kena Covid. Apa dunia memang bias kat orang jahat?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kn positif sbb guna rtk...nk sahkan covid guna pcr...

Klu die sakit / demam mmg akn rtk positive...

Dan i setuju dgn yg lain2....x de empathy ke persenda org yg meninggal...
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 22-7-2021 02:01 PM
Bainun tu gemuk nak mampus, tak mampus pun kena Covid. Apa dunia memang bias kat orang jahat?

Kat sini bukan masalah gemuk atau tak tp masalah mereka mmg dah ada dah penyakit dlm badan..so bila covid msk akn mudah la merosakkan sistem organ yg lain.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 22-7-2021 10:38 AM
belum kena dekat family sendiri tu berani cakap mcm2. Ditakdirkan kena nanti, terduduk terus aku r ...

Kan? Any death is sedihlah. Melainkan kematian helang2 yg dah umur lanjut. Yg ni iols sikit pun xsedih.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:22 PM From the mobile phone | Show all posts
MontanaHannah replied at 22-7-2021 10:44 AM
Amoi ni yg  rebah dna mati depan klinik ini sudah di vaksin  2 dos

yang aku tahu sebab adik dia   ...

Macam mana dna dia mati?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
SPACE COP GABAN replied at 22-7-2021 02:19 PM
Kat sini bukan masalah gemuk atau tak tp masalah mereka mmg dah ada dah penyakit dlm badan..so bil ...

Dah ahli2 tered ni salahkan kegemukan acik ni buat dia mati karna kobid, tu yang aku ungkit kes si Bainun yang obese nokhorom tapi survive ja kobid tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
ellejo replied at 22-7-2021 12:03 PM
tapi cause of death apa?
ada org kene bunuh tapi positif covid. mati sebab covid kah?


Life span shortened karna beksin kot.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan mempersendakan kematian, tapi lebih kepada mempersendakan cara/sebab kematian ini ditangani.

Mangsa mati bersama covid, dimaklumkan. Adakah akan dimaklumkan juga jika mangsa/ si mati sudah lengkap divaksin?
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Terlampau emosional/taksub sangat.

Lain yg orang lain tulis, lain yg difaham.

Tak boleh nak persoalkan langsung cecair ajaib pujaan hati itu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 02:32 PM | Show all posts




Aku cakap sekali ,aku cakap atas bughit ko sampai ko jadi bangkai.

atas bughit ko yang celaka

JANGAN REPLY AKU LAGI

KO ADALAH MUSUH KETAT AKU DI FORUM INI !

KO BANGSAT !!!!!!!!!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list