Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
17221
View
321
Reply

[Tempatan] Kerajaan akan perkenalkan Lencana Vaksin

[Copy link]

Author: ResellerMaxis    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-7-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by ResellerMaxis at 24-7-2021 01:20 PM



Lencana Vaksin COVID-19 untuk individu yang telah lengkap pengambilan vaksin

PUTRAJAYA, 18 Mac - Lencana Vaksin My COVID-19 bakal diberikan kepada individu yang telah melengkapkan pengambilan vaksin COVID-19.

Menteri Kesihatan, Datuk Seri Dr Adham Baba berkata, lencana berbentuk kad segi empat tepat itu sebagai bukti seseorang individu menerima vaksin selain sijil digital menerusi aplikasi MySejahtera.

Sebelum ini, kerajaan memutuskan untuk mengeluarkan sijil digital menerusi aplikasi MySejahtera terhadap individu yang melengkapkan Program Imunisasi COVID-19 Kebangsaan selaras cadangan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) berhubung pasport vaksin.

Namun begitu cadangan bijak oleh KKM ini tidak berapa disenangi oleh pengerusi MDEC



Terdapat juga sebahagian netizen yang bertindak luar batas dengan cuba scan lencana yang dikatakan serba moden dan tidak boleh di palsukan itu.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Antara manfaat pemegang lencana ini

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 05:56 PM From the mobile phone | Show all posts
ResellerMaxis replied at 23-7-2021 05:52 PM

Siyes x faham....ni prank ke hapa?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 23-7-2021 05:56 PM
Siyes x faham....ni prank ke hapa?

Dr Adham Baba kena scam dengan Vendor Umno lah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke ni?..menteri2 PN ni xdak grup wasap ka?
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Paving the way for Green Lane/Vaccine Passport/ 2 Tier Society or may be later, Mark of The Beast.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 23-7-2021 06:01 PM
Paving the way for Green Lane/Vaccine Passport/ 2 Tier Society or may be later, Mark of The Beast.

Akan jadi 2 tier society. Kiranya tiada lagi t20 m40 b40...

Sudah vaksin atau tidak vaksin sahaja
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 23-7-2021 06:06 PM
Akan jadi 2 tier society. Kiranya tiada lagi t20 m40 b40...

Sudah vaksin atau tidak vaksin sah ...

Ye. Walaupun seseorang tu bayar cukai yg tinggi setiap bulan/tahun, bagi sumbangan kepada masyarakat selama ni, tapi kalau dia tak vaccine, dia akan jadi second class citizen.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 23-7-2021 06:11 PM
Ye. Walaupun seseorang tu bayar cukai yg tinggi setiap bulan/tahun, bagi sumbangan kepada masyarak ...

Lebih hina daripada perokok ya dan panagih dadah mungkin..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 06:16 PM | Show all posts
orion_pax replied at 23-7-2021 05:59 PM
Betul ke ni?..menteri2 PN ni xdak grup wasap ka?

Jeles tak dapat komisyen kot.


Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:17 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 23-7-2021 06:15 PM
Lebih hina daripada perokok ya dan panagih dadah mungkin..

Memang hina. Nak solat di masjid pun tak layak kalau tak vaksin.

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 23-7-2021 06:17 PM
Memang hina. Nak solat di masjid pun tak layak kalau tak vaksin.

Maknanya maknusia ini tidak sama di sisi Allah la ye? Orang ada aids pun dibenarkn masuk masjid. Pelik malaysia ini
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-7-2021 06:31 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
white_musk replied at 23-7-2021 06:26 PM
Maknanya maknusia ini tidak sama di sisi Allah la ye? Orang ada aids pun dibenarkn masuk masjid. P ...

Sekurang2nya, kalau nak diskriminate tu, bagi la data kan.

Data untuk tunjuk hanya orang yg belum vaksin sahaja critical, mati sebab covid. Letih frontliner nak handle kat hospital sebab manusia2 yg taknak vaksin ni.

Discriminate dengan adil la.

Tapi bukan di Malaysia je la, dekat luar negara pun, ada dah tempat yg benarkan vaccinated sahaja yg masuk.

Tapi tak dengar la pulak church, tempat ibadat lain buat macam tu. Dekat Malaysia ni, masjid dah mendahului.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 23-7-2021 06:17 PM
Memang hina. Nak solat di masjid pun tak layak kalau tak vaksin.

Uols nk jawab apa klau malaikat tnya nape x solat jumaat? Muntri agama ok la lps sbb tunjuk passport beksin
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Firenzza replied at 23-7-2021 06:33 PM
Uols nk jawab apa klau malaikat tnya nape x solat jumaat? Muntri agama ok la lps sbb tunjuk passpo ...

Haah la. Ada alasan kukuh lelaki kalau tak pergi solat Jumaat lepas ni.

"Bukan taknak pergi, tapi tak lepas masuk masjid. Tak ada passport" .

Haha.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:36 PM | Show all posts
Kata xde apa2 kad..xpyh la.mysejahtera tu dah ada,,xyah nk kad2..dh la mysejahtera tu berjuta tp ntah pape..ni nk habiskan duit rakyat berjuta lg buat kad bagai..pemboros no 1nk kayakan kroni je..
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Inadori replied at 23-7-2021 06:01 PM
Paving the way for Green Lane/Vaccine Passport/ 2 Tier Society or may be later, Mark of The Beast.

Semakin hari semakin benar. Yang tak bersetuju kena prepare mental dan pyhsical.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list