Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
4075
View
24
Reply

'Kalau Jumpa, Dia Bagi Tak Kalau Kita Minta RM100 ?' - Rody Sindir Syed Saddiq

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-7-2021 05:49 PM | Show all posts |Read mode
Tindakan Syed Saddiq Syed Abdul Rahman memohon bantuan rakyat membayar ikat jamin berjumlah RM330,000 tidak disenangi ramai.


Ia termasuklah pemain gitar kumpulan Kristal, Rody atau nama sebenarnya, Mohd Rodi Baharudin.




Kredit foto: IG




Di Instagram, Rody menempelak tindakan Ahli Parlimen Muar itu di kala rakyat sedang susah dengan mengatakan beliau sudah boleh mengibarkan bendera putih.

"Korang rasa, kalau jumpa depan-depan dengan mereka (ahli politik), mereka bagi tak kalau kita minta RM100?

"Esok keluar tajuk berita 'Rakyat Malas Tak Kerja'," tulisnya di Instastory.




Kredit foto: IG




Terdahulu, bekas Menteri Belia dan Sukan itu dibicarakan atas tuduhan pecah amanah dana milik Parti Pribumi Bersatu berjumlah RM1 juta di Mahkamah Sesyen Kuala Lumpur, namun mengaku tidak bersalah.







Kredit foto: IG




Rody sebelum itu juga menyarankan golongan ilmuwan dan agamawan supaya menunjukkan teladan baik dipercayai susulan kontroversi Ebit Lew, Caprice dan Nadir.


Syed Saddiq bagi tak kalau kita minta RM100 kalau berjumpa depan-depan seperti dikata Rody? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 05:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak bahagia
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 05:57 PM | Show all posts
Artis ni toksah la bagi komen mcm ni...kalau nak bagi, bagi, tak nak bagi diam je.
Nanti kang dah tua sibuk masuk berita mintak rumah ppr.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Hal camni nak komen dlm forum je.
Xpyh kat FB atau IG, selamat sikit
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan jerit kuat2
Meh sini Rody. Sini safe space
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:26 PM | Show all posts
kesian ss
korang gi la derma
kalau i nak derma utk politik ni mmg xkan la. sorry
gaji diorg pun dah byk.
esok2 diorang pencen, korang kena keja lg
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
ezacbee replied at 23-7-2021 06:11 PM
Hal camni nak komen dlm forum je.
Xpyh kat FB atau IG, selamat sikit

retis la ni haha
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Duit ikat jamin bukan ke bole dapat balik? Kalau hang tak lari overseas la. Abis tu nape nak bukak tabung? Tabung Harapan zaman hang jadi menteri dulu dah audited blom?
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 01:31 AM | Show all posts
Dah terkumpul RM715573.77 within 24 hours.
Ramai je rakyat yg sanggup keluar duit utk apa yg mereka anggap worthy causes dan dlm kes ni solidarity behind Syed Saddiq.  Walau pun SS, family, and friends boleh je raise RM330,000 on their own tanpa public funding.
Semuga kebenaran terserlah.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 01:43 AM From the mobile phone | Show all posts
Duit dlm asb tabung haji peti besi rumah patut ko guna dulu...pinjam mak abah ko kalo ada telo
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 03:54 AM | Show all posts
senang nya lahaiii...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 05:51 AM | Show all posts
gaji SS bukan ke banyak dulu? cover la pakai gaji tu dulu sian ujung2 mintak derma jua...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 06:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Pixie902 replied at 24-7-2021 01:31 AM
Dah terkumpul RM715573.77 within 24 hours.
Ramai je rakyat yg sanggup keluar duit utk apa yg mereka ...

rezeki orang politik
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:18 AM | Show all posts
anak2 ini namanya MENCAPUB
bahasa forum
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Pixie902 replied at 24-7-2021 01:31 AM
Dah terkumpul RM715573.77 within 24 hours.
Ramai je rakyat yg sanggup keluar duit utk apa yg mereka ...

Yeah aku pon rasa..more utk tunjuk sokongan..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak paham la retis ni semua isu nk menyibuk. Tak org ni org tu. Korang diam2 je sudah. Nama pun minta sumbangan. ko nak bg bagi la xnak bagi diam2 sudah. Bukan dia kutip rumah ke rumah. Btw dah cukup dah sumbangan tu. Nmpk tak rakyat Malaysia kalau dh benci dgn kerajaan MP minta sumbangan pun deols bagi
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Kes syed saddiq ni putera jamaica pun mencabup

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 11:44 AM | Show all posts
nak mencapub gak si rody ni...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tak rasa dia mencapub.. walaupun dia retis, dia pun rakyat biasa mcm kita mmg betul pun apa dia cakap rakyat tgh susah, menteri mintak derma dlm 24jam dpt 700k lebih.. setakat utk ikat jamin dia dermawan sungguh la rakyat msia ni.. mcm la si ss ni family & frens langsung takde duit.. g kutip kat kwn2 dulu la
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
keretapilaju replied at 24-7-2021 01:31 PM
Aku tak rasa dia mencapub.. walaupun dia retis, dia pun rakyat biasa mcm kita mmg betul pun apa di ...

Rakyat Malaysia kan mmg dermawan
Kalau tak takda la byk tabung sana sini
Belum masuk tabung tapir, harimau malaya, kanser dll
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list