Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
5245
View
49
Reply

[Dunia] Pengasas bersama Google sembunyi di kepulauan Fiji

[Copy link]

Author: xpdckelate       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-7-2021 08:43 AM | Show all posts |Read mode
Pengasas bersama Google sembunyi di kepulauan Fiji



SUVA - Pengasas bersama Google, Larry Page dilaporkan menghabiskan masa ketika pandemik Covid-19 yang belum berakhir dengan bersembunyi di sebuah pulau tropika di Fiji.

Bilionair itu dikatakan tinggal di Pulau Tavarua yang berbentuk seperti hati manusia di barat Fiji.

Page, 48, dilaporkan mendapat kebenaran untuk memasuki pulau berkenaan menerusi sistem Laluan Biru yang dikhaskan untuk golongan kaya-raya sahaja.

Beliau yang mempunyai kekayaan dianggarkan AS$117 bilion (RM494.50 bilion) dilaporkan membawa isteri dan rombongannya ke pulau tersebut.

Menurut laporan media, pihak berkuasa Fiji telah membantu Page bagi memastikan kehadirannya di pulau tersebut disembunyikan daripada pengetahuan orang ramai.

Beliau didakwa telah menghabiskan masa selama beberapa bulan di Fiji dan khabar angin menyatakan Page pernah membeli sebuah pulau lain di Kepulauan Mamanuca, kata sumber kepada portal berita Insider.

Menurut Insider, Page menaiki sebuah pesawat dari Hawaii, Amerika Syarikat (AS) ke Lapangan Terbang antarabangsa Nadi, Fiji.

Beliau diberikan pelbagai barangan perubatan antaranya ialah pelitup muka dan sarung tangan sebelum memasuki pulau tersebut. - Agensi
Artikel Penuh : https://www.sinarharian.com.my/a ... i-di-kepulauan-Fiji
© 2018 Hakcipta Terpelihara Kumpulan Karangkraf


Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-7-2021 08:44 AM | Show all posts
bilionair apa da hal
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Laa kata kehadiran disembunyikan p sana.. ni dah pecah lobang ke
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Yea lorrr. Kaya kannn apadahal.. nak duduk kat planet mana2 pun xdehal
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:48 AM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 24-7-2021 08:46 AM
Laa kata kehadiran disembunyikan p sana.. ni dah pecah lobang ke

Ini namanya tak disembunyikan hahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:49 AM | Show all posts
kata sembunyi tp dah tau lokasi
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
makiting replied at 24-7-2021 08:46 AM
Laa kata kehadiran disembunyikan p sana.. ni dah pecah lobang ke

Kena la pecah
Nk cerita how kayangan nya heols

Dlm artikel mentioned beli pulau lg

Laluan Biru ye
Kayo gov fiji

Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 08:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Kaya pon mati juga..tak boleh beli nyawa..nyorok la kat mana pon, malaikat maut pasti mengekori utk cabut nyawa ko.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Untunglah kaya..#donedengki
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau I billionare I pun buat Gini..bosan kot lockdown kat badar..Mari lockdown kat pulau lak..dah bosan Mandi laut boleh bukak kebun kat pulau Tu .
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 09:47 AM | Show all posts
kalau aku kaya pun aku buat gini.
bukan takat takyah pakai mask, tak pakai baju pun no hal
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:08 AM | Show all posts
covid x tau dia ada kat situ....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:13 AM From the mobile phone | Show all posts
kuzaime replied at 24-7-2021 09:32 AM
Untunglah kaya..#donedengki

Dalam muvi pun, inilah realitinya.

Jika Malaysia berperang, korang tengok la nanti sapa lagik dulu larik tinggalkan negara. DAP atau orang2 kaya / ahli politik reta berjuta berbillion.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:15 AM From the mobile phone | Show all posts
kalu kne tsunami mane ko nak lari..nak panjat gunung kaa, xnmpk gunung pun kat pulau tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:16 AM | Show all posts
Dia boleh bayar vaccine satu pulau.. apader hal.. kalu aku jadi Presiden Fiji pun aku terima dia masuk Fiji.. tapi kena sumbang something la..
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Die bawa team die ke sana... Bestnyelaaa haii... Walaupon fasiliti terhad.. Tp klu ade tukang masak prof... Pembantu ramai ape ade hall.... Duit banyakk... Seronokla die buat aktiviti kat sane....
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Doktor, nurse, ventilator semua bawak sendiri.
Tapi kalau dah ajal, kena tsunami... Mati juga. Sementara hidup ni nikmatti la harta berbillion. Nazir teksi dan bini yang harta berjuta je pun dah aman2 cabot lari tinggalkan malaysia.
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 24-7-2021 10:13 AM
Dalam muvi pun, inilah realitinya.

Jika Malaysia berperang, korang tengok la nanti sapa lagik  ...

Yg tinggal menghitung nasib rakyat marhaen mcm kita ni lah jugak..sobsobb
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
kayanya...selalu baca novel yg hero beli pulau kt gf gituh.. i fikir alam realiti xde..ada rupanya..ok bye..
laluan biru tu camna..i imagine terowong dlm laut
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 24-7-2021 10:47 AM
kayanya...selalu baca novel yg hero beli pulau kt gf gituh.. i fikir alam realiti xde..ada rupanya.. ...

Realiti, beli pulau utk diri sendiri

Fantasi (versei novel), beli pulau utk gf (tak cerdik)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list