Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
14025
View
162
Reply

Micheal Ang selar ‘bimbo’ jangan tunjuk bodoh, Rita mencelah

[Copy link]

Author: Raline       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-7-2021 11:00 PM | Show all posts |Read mode

LUAHAN Michael tentang sikap individu yang digelar 'bimbo' mendapat respons Rita Rudaini dalam media sosial.

Micheal Ang selar ‘bimbo’ jangan tunjuk bodoh, Rita mencelah

PETALING JAYA – Penerbit dan pengarah, Michael Ang yang terkenal dengan mulut lantang kembali menyelar tindakan individu yang suka menyebarkan aura negatif menerusi perkongsian media sosial sehingga menunjukkan kebodohan sendiri.

Katanya, lebih baik berdiam diri daripada menambahkan lagi kekalutan ketika seluruh negara sedang berjuang melawan pandemik Covid-19.

“Kepada bimbo sedunia di luar sana, kalau tiada benda cerdik nak disampaikan sila duduk diam-diam dan jangan tunjuk kebodohan itu pada satu dunia.

“Malaysia sudah cukup parah, tak payah nak menambahkan lagi. Buatlah kebajikan atau bagi kata positif,” katanya menerusi hantaran Instagram.

Biarpun tidak menyebut nama ‘si bimbo’ yang dimaksudkan, ramai meneka status berkenaan ditujukan kepada seorang pelakon wanita yang lantang menggesa Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah meletak jawatan.

Menerusi hantaran di InstaStory aktres itu menyatakan rakyat Malaysia telah terpedaya dengan ‘lakonan’ Noor Hisham menerusi karakter yang dipamerkan, wajah sedih dan selalu kepenatan.

Malah pelakon tersebut dalam perkongsian sama meminta figura dihormati ramai itu berhenti ‘berlakon’ daripada terus membohongi rakyat Malaysia dengan situasi Covid-19 negara.

Sementara itu, pengarah drama Marry Me Senorita turut menegaskan teguran dibuat adalah sebagai pengajaran kepada orang lain supaya lebih bijak menggunakan platform media sosial.

Michael dalam hantaran lain secara sinis mengatakan seorang yang dilahirkan ‘bimb’o atau wanita cantik tetapi kurang bijak akan terus kekal dalam keadaan sama biarpun sudah berkahwin dengan bangsa asing.

Menerusi hantaran lain, dia juga mengecam tindakan segelintir individu yang tiada langsung rasa hormat terhadap petugas barisan hadapan sehingga sanggup menghina dan memperkecilkan mereka.

Sutradara itu turut meminta kelompok yang enggan mengambil vaksin Covid-19 tidak menakut-nakutkan orang lain dengan dakyah masing-masing.

“Pakai otak sikit. Kau tak nak ambil vaksin itu hak kamu semua, tiada siapa paksa. Tapi tak payah nak menakut-nakutkan orang yang mahu ambil vaksin.

“Saya rasa belum ada lagi kerajaan atau orang yang sudah vaksin paksa orang yang tak nak pergi vaksin. Tapi kita yang sudah vaksin punya hak sama ada mahu bekerja atau bergaul dengan orang yang belum vaksin,” tegasnya.

Sementara itu, kenyataan Lana yang cuba menjatuhkan Noor Hisham bagaimanapun dipertahankan seorang pelakon popular, Rita Rudaini yang selama ini dilihat kerap menimbulkan persoalan tentang vaksinasi Covid-19.

Selain bersetuju dengan pendapat Lana, ibu tunggal dua anak itu turut menyiarkan semula tangkap layar status Michael Ang dengan satu kenyataan berbaur sindiran sambil menyifat pengarah mualaf itu sebagai individu yang masuk campur dalam setiap perkara seolah-olah serba sempurna.

Barangkali terkena tempias sama, Rita turut mengingatkan Michael agar sentiasa tahu kedudukan dan menyedari doa orang yang disindir pengarah itu pasti ada balasan dari Allah. – K! ONLINE

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
2 kali 5? DivaAA tlg jawab khuennnzzzz
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:06 PM From the mobile phone | Show all posts
bergasakk lagii.. lantak sane.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Bimbo vs bimboy
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Buku sama ruas
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
2 × 5
5 × 2
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Serupa je dua2 xde beza pun
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
team Michael ang.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
2.2 mulut puaka
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tp bimbo tu mksdnya bodoh cantik. Iols rasa yg lain tu yes but tang cantik tu mcm jauhhh jer? Ok bai.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sama padan..
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Rr ni kan..ishh la
Kan tgk berbunga hati dengan sabar itu indah dia tu sudahla…
Xpyh la dok serabut perut kisah anti vaksin…
Siap Bg link lg telegram geng2 deme ni
Meluat la aku
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Team popcorn

Baru best match ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:42 PM | Show all posts
paku dulang paku serpihhhhhh..


jappp. awatt cari.com ni mcm hanettt mlm ni?? asyikk loading manjangggg
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2021 11:43 PM | Show all posts
paku dulang paku serpihhhhhh..


jappp. awatt cari.com ni mcm hanettt mlm ni?? asyikk loading manjangggg
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:03 AM From the mobile phone | Show all posts
ni pasal lana del raya tu ke? sebok mencapubbbb orang2 seni ni memasing yihhhh
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Mcm2 hal bergaduh perang media sosial kt msia lately.....yg nk live, yg berbalas2 knyntaan, up igs etc
im reading from far. upset. thatswhat i can say.

Pndai2 la jg aib, jg mulut msg2..
Live lah kita semua d pdgmasyar nnti
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:27 AM | Show all posts
BIMBO kene cantik tapi bodo.
Kalau dalam kes ni, she is a BIMBITCH
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku ingatkan mike perli lana...kenapa rr lak yang terasa. RR pun ada post2 apa yg mengundang kecaman mike ke
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list