Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
22060
View
347
Reply

Thermomix

[Copy link]

Author: Afna    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-7-2021 10:54 AM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Hai semua.. tak pasti samada dh ada ke belum topik ni.

Lari sikit topik.
Jom sama2 share opinion pasal gadget ni.
Setakat ni paling syg ialah pressure cooker dan  air fryer. Mmg fully utilised.
Riki2 dulu Thermomix ni. Lagi satu rs mcm mudah angkut utk travel  tak?

Any advisor atau sesapa je yg boleh bagi pndangan, dialu2 kan k..

Screenshot_20210727-104700_Chrome.jpg

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:07 AM From the mobile phone | Show all posts
I tengok anak bos i nie boleh dikatakan hari2 share food hasil dari thermomix nie. Padahal sebelum nie xpenah show off masak. So memang function la kut barang nie eh
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:12 AM | Show all posts
memula dorang share macam2. lepas tak dok ulang menu yg sama je. thermomix resepi berpuluh ribu dengar macam gempak sebab macam2 negara ada dalam tu. tapi ko selera ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2021 11:12 AM From the mobile phone | Show all posts
ophillea replied at 27-7-2021 11:07 AM
I tengok anak bos i nie boleh dikatakan hari2 share food hasil dari thermomix nie. Padahal sebelum n ...

Tak sure la tu.
Td tgk dlm ig, ada yang kak Naf share IGS, yang 1 followers dia jimat rm1k utk foodpanda ke apa tah sebb guna Thermomix.. tu yg terus buka thread.

Nak gak tgk perincian mcm mana. Konsep hadam pelaburan supaya tak jd tukun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2021 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
bictoria replied at 27-7-2021 11:12 AM
memula dorang share macam2. lepas tak dok ulang menu yg sama je. thermomix resepi berpuluh ribu deng ...

Selera pasai apa? Makan ke? Stkt ni boleh je nk masak yg simple2.. tapi anak2 mmg makan mcm2. X memilih. Dan tu slh 1 rs mcm tertarik gak ngan Thermomix ni. Mcm2 resepi katanya ada.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:16 AM From the mobile phone | Show all posts
I still rasa masak conventional lg senang....thermomix ni ala2 sejenis hype je for me. Kalau jenis mmg grabfood pg ptg siang mlm maybe they need one kot tp masak simple2 senang je kot w/out thermomix
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 27-7-2021 11:16 AM
I still rasa masak conventional lg senang....thermomix ni ala2 sejenis hype je for me. Kalau jenis m ...

I buat maggi goreng conventional, puas hati nk letak berapa byk kicap sos etc ikut tekak kita. Hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2021 11:18 AM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 27-7-2021 11:16 AM
I still rasa masak conventional lg senang....thermomix ni ala2 sejenis hype je for me. Kalau jenis m ...

Ada betulnya kan..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
ophillea replied at 27-7-2021 11:18 AM
I buat maggi goreng conventional, puas hati nk letak berapa byk kicap sos etc ikut tekak kita. Heh ...

Kalau thermomix sejenis machine yg i campak ikan x siang, bwg x kopek kulit, kentang x buang kulit dlm tu tetiba keluar jd kari...:mmg i akan beli hahhaah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasa macam tak dapat kepuasan memasak pakai benda ni..setakat ni belum berminat nak beli
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:28 AM From the mobile phone | Show all posts
ophillea replied at 27-7-2021 11:18 AM
I buat maggi goreng conventional, puas hati nk letak berapa byk kicap sos etc ikut tekak kita. Heh ...

I cakap kt my mom nak cari pengupas kulit bawang. My mom cakap tak cukup2 lagi ke sifat malas yang ada dalam diri kau tu. Hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:29 AM | Show all posts
kalau aku byk duit aku beli je thermomix ni..mcm 1 kepuasan gitu bile dpt brg yg di idam2 kan
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Bnyak resepi dlm tu tp kena ke selera kita?? Ke bole ubah2 ikot selera kita? Iols takut mula2 jer beria2 masak mcm2.. Lama2 jd tukun jer xguna pon.. Sbb msk sdr simple2 lg sedap dan senang kot..
Sesape dh beli rasa berbaloi ke dgn harga tu??
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:39 AM | Show all posts
tm6 ni kalau tak silap aku dah ada kat pasaran dari 2 tahun lepas. harga mmg kayangan habis. kenapa tiba2 org-org asik bercerita pasal tm6 ni? aku lak dah naik confuse. baru masuk pasaran malaysia ke
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:40 AM From the mobile phone | Show all posts
tupai replied at 27-7-2021 11:24 AM
Kalau thermomix sejenis machine yg i campak ikan x siang, bwg x kopek kulit, kentang x buang kulit ...

Hahaha betul. Beli jugak. Tapi ada je produk yg boleh buat semua tu sis. Namanya bibik. Hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun suka kumpul kitchen gadget ni. Tapi benda alah ni aku awal2 pangkah dari my wishlist sebab harga yahudi. Tunggu la sampai turun rega jadi 200 baru aku consider beli. Nampak kecik naw (tak pernah tgk yg real punya). Apa je yg boleh campak dlm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya ade jenama lain yg lagi murah kan? Jenama apentah, tertengok kat tiktok. Tapi ribu2 jugaklah
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
thermomix ni laki iols dok berkenan..i dah bagi warning, jgn beli..i bukannya jenis pemasak..since WFH ni je i rajin sikit masak almost everyday..kang masuk keje balik,sure i tapau je..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada sekali I tgk kat ig, org tu share kupas bawang merah guna thermomix ni..macam lagi leceh je..sbb letak air n bawang..pastu nak kene plak asing bawang n kulit lepas tu..better i kupas guna pisau cam biasa..lagi cepat..kene basuh pisau je lepas tu..dari nak kene basuh pot thermomix apa bagai tu..
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2021 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
ophillea replied at 27-7-2021 11:28 AM
I cakap kt my mom nak cari pengupas kulit bawang. My mom cakap tak cukup2 lagi ke sifat malas yang ...

Beli je yg dah bersih dikupas.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list