Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
9629
View
84
Reply

Izuan Fitri Menderita Sakit Tibi, Dah Serang Sampai Ke Otak

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-8-2021 11:19 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon filem Munafik dan One Two Jaga, Izuan Fitri, 19, kini menerima rawatan lanjut di Hospital Selayang kerana penyakit tibi atau batuk kering.


Menurut abang kembarnya, Izuan Fikri, 19, yang dihubungi memaklumkan adiknya itu dikejarkan ke hospital pada 31 Julai lalu selepas diserang sawan.


Foto: Harian Metro




"Setakat ini, adik saya Izuan belum sedarkan diri. Mengikut pemeriksaan doktor memaklumkan penyakit tibi dihidapinya sekitar dua tahun lalu sudah menyerang bahagian otaknya.


"Adik saya memang tak tahu dia ada menghidap penyakit tibi pun. Sebelum ini, dia memang kurang sihat apabila selalu batuk dan demam, tapi dia tidak mahu ke klinik atau hospital untuk pemeriksaan. Jadi, kami ingatkan hanya sakit biasa.


"Cuma, pada 31 Julai lalu ketika saya dan kakak pergi mendapatkan suntikan vaksin Covid-19, Izuan hubungi saya  memberitahu tangan dan kakinya kebas serta tidak boleh bergerak untuk ke tandas," katanya dalam nada sebak kepada Harian Metro.


Menurut Izuan Fikri lagi, sebaik balik ke rumah dia terus membawa adiknya itu ke hospital dan ketika dalam perjalanan Izuan terus diserang sawan.


"Saya mohon pada semua orang untuk sama-sama mendoakan adik saya supaya dia sedar semula dan kembali sihat. Sekarang, dia tidur saja tapi jika disentuh masih ada tindak balas dan pergerakan.


"Doktor juga akan membuat pemeriksaan lanjut ke atas adik saya pada bahagian otaknya untuk memastikan kaedah rawatan terbaik dan sesuai termasuk melakukan pembedahan," katanya lagi.


Dia yang kini menjaga adiknya di hospital berkata mereka sekeluarga sangat sedih dengan apa yang menimpa Izuan itu. Ujarnya, dia mohon pada orang ramai bantu titipkan doa-doa yang baik buat adiknya.


Pada Ogos tahun lalu, Izuan Fitri tampil mempromosikan filem Butak lakonannya yang diarahkan pelakon dan pengarah, Sabri Yunus yang membariskan pelakon lain seperti Fimie Don, Melly Amalin, Khatijah Tan dan Kazar Saisi.


Terdahulu, sepanjang pembabitan dalam lakonan, Izuan juga pernah meraih trofi Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik, Anugerah Skrin (ASK) TV3 pada 2015 dan Pelakon Kanak-kanak TV Terbaik, Anugerah Seri Angkasa (ASA) 2016. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:23 AM From the mobile phone | Show all posts
moga cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Siannya, semoga cpt sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Tb ni yg inject bcg tu kan.. Masa sekolah ngan baby.. Sebab tak vaksin ke.. Tanya je ni
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:01 PM | Show all posts
pelakon Munafik? yg jadi anak syamsul ke?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:03 PM | Show all posts
kesiannya.. semoga cepat sembuh dik
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesiannya. Since 2 tahun lepas dah tak sihat, means sejak umur 17. Parents tak bawak berubat ke. Kira budak lagi tu. Dia berlakon best.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:11 PM | Show all posts
kesiannya muda lagi.. aku ada sorang kawan meninggal sebab tibi..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga cepat sembuh.. pernah Officemate dapat tibi.. mungkin dapat dari indon/bangla bawah dia tu kot.. teruk jgk sampai kami igt dia dah akhir hayat ka.. tp sedar dari koma balik.. alhamdllh panjang umor dia lagi sampai skrg...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:22 PM From the mobile phone | Show all posts
supermum replied at 4-8-2021 12:06 PM
Kesiannya. Since 2 tahun lepas dah tak sihat, means sejak umur 17. Parents tak bawak berubat ke. Kir ...

myb sakit skit2 x p klinik..tkat demam mkn panadol ja
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:46 PM From the mobile phone | Show all posts
I pon kenal 2 org meninggal sbb tb.. haritu i masuk wad ade makcik tu dok menyembang ngan i. Sekali nurse tegur 'makcikkk, makcik jgn jln sane sini makcik tu tbbbbb'.. cepat2 i pakai mask. Seriau
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku slalu cek tibi kat kk sbb tiap tahun batuk sampai 3-5 bln.. dr zmn u lg tp bukan tibi.. kata dokter batuk biasa.. pnh buat test alahan.. dokter kata allergic habuk, cuaca sejuk mcm Aircon tu.. sbb tu dh lama Aku pakai facemask.. dr zmn u jgk dok pakai.. msa tu kwn2 slalu ckp hg ni selalu sgt bermask.. skrg hambikk.. satu dunia pakai mask
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga disembuhkan dan mudahkn
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
3480 replied at 4-8-2021 12:47 PM
Aku slalu cek tibi kat kk sbb tiap tahun batuk sampai 3-5 bln.. dr zmn u lg tp bukan tibi.. kata dok ...

Haah
Iols.pung siap kena buat test utk tb
Berdebor gila
Rupanya iols kena.rhinosinusitis
Hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Br tertengok cite lambaian tuk wan ke apa.. Dia jd cucu yg baik disamping nenek lakinan khadijah tan.. Sblm tu mmg xknl
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni sangat talented. Suka tgk dia berlakon. Tak tahu pulak ada kembar. Sedihnya.. semoga cepat sembuh dan di permudahkan urusan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
umbut replied at 4-8-2021 11:56 AM
Tb ni yg inject bcg tu kan.. Masa sekolah ngan baby.. Sebab tak vaksin ke.. Tanya je ni

Kalau badan kurang daya lawan jangkitan dh bcg 2dos pn tetap boleh dpt tibi.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 01:15 PM | Show all posts
Kawan baik iolss masa kat uni pernah kena tibi. Kena masa kat uni la. Slalu gak kena buat cek up kat Hospital. Skrg dah sihat dah. Sukurrrr...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Makcik iols meninggal sebab tibi beberapa tahun lepas
Kalau detect awal, ada ubat dia secara berkala dalam setengah tahun jugak kot
Tapi umur tak panjang, ada jangkitan kat paru2 kalau tak silap masa hujung hayat arwah
So kalau batuk tak baik2 sat2 batuk especially non smoker, pergi klinik cepat
Ada rawatan dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 01:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga kembali sihat.....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list