Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2812
View
29
Reply

"Doa Kaya, Duit Jatuh Dari Langit Ke?"-DS Vida Dilabel Penunggang Agama, Jual Sejadah Doa Makbul

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-8-2021 02:52 PM | Show all posts |Read mode
Sejadah Doa Makbul keluaran Datuk Seri Vida nampaknya menimbulkan rasa kurang senang rakyat Malaysia!


Tak pastilah kenapa nama itu dipilih namun disebabkan itu penyanyai I Am Me ini dilabel sebagai seorang penunggang agama.




Foto: IG




Di Twitter kecoh bila ramai netizen tak puas hati dengan produk tersebut.


Mereka mempertikaikan nama yang dipilih dan mempersolakan adakah bila guna sejadah tersebut segala dia akan termakbul?















Antara komen:


"Nak kena sembahyang dulu ke boleh terus doa atas sejadah tu je lepastu terus makbul. Kalau berdoa kaya, terus jatuh duit dari langit ke?"


"Lah dah tu pakai sejadah lain doa tak makbul ke? Agak2 la nak jual produk pun DSV oii."


Sementara itu di Instagram, DS Vida menjelaskan sejadah terbut diinspirasikan daripada Pintu Kaabah, Hajarul Azwad dan kiswah.


  



  



Ramai yang kutuk tapi sah-sahlah ramai juga yang beli, tak gitu? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia pandai...sekarang org tau dia jual sejadah....kalau kena tukar name sejadah pon lepas ni dia tk kisah....janji dah ade produk awareness.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 03:03 PM From the mobile phone | Show all posts
i see your hustle.
bukan sejadah tu pakai doa auto makbul
probably sekadar nama.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 03:19 PM | Show all posts
Harga dah macam mende bespoke.
NI bukan custom-made daaaaaaaaaaaa.
Mende made in bulk in perlu ke jual mahal2
Aku belikan sejadah tebal kt opah aku rege x sampai rm20
siap free beg lg
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon jual sejadah sebelom ni..tebal gebu besar lagi. Harga murah je tak sampai RM20. Dia sampai RM60. Aku rasa kualiti sama je..alah nak tebal mana sangatlaaa.
Dia ni kalau jual barang semua mahal. Salmon skin jual sampai RM28-30..gila je benda jajan cmtu je pun. Memang betol2 cekik darah. Aku pasti dia punya untung range rm40-50 sebarang.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 03:37 PM | Show all posts
nama je untuk marketing.. nak makbul tak makbul, tgk la amalan masing2 mcmn
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejadah harga yahudi ke
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia punya produk sukati dia la nak ltk nama apa. Ko suka ko beli, x suka x yah beli. Simple as that.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 03:55 PM | Show all posts
naina replied at 4-8-2021 03:35 PM
Aku pon jual sejadah sebelom ni..tebal gebu besar lagi. Harga murah je tak sampai RM20. Dia sampai R ...

sbb tu berniaga kena pandai marketing.

barang rm 10 boleh jual value rm beratus ratus. promise produk tu deliver should be ok, waima harga yahudi. jgnlah barang rm 10 pergi jual rm 5. tu bukan berniaga
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 03:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau tk kecam marketing tk onz
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow dia pulak yg boleh tahu doa org tu makbul ke tak ye. Dah la rege cekik darah, mohon boikot.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 04:14 PM | Show all posts
naina replied at 4-8-2021 03:35 PM
Aku pon jual sejadah sebelom ni..tebal gebu besar lagi. Harga murah je tak sampai RM20. Dia sampai R ...

salmon skin cikb tu i rasa bukan salmon skin sbb i mkn rupe die xde beza pun dgn dory skin....tu pd pandangan i lh sbb mcm xde beza dgn dory skin

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
naina replied at 4-8-2021 03:35 PM
Aku pon jual sejadah sebelom ni..tebal gebu besar lagi. Harga murah je tak sampai RM20. Dia sampai R ...

Mesti dah x jual lagi kan skrg? Malasnya mak nak pegi mydin tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Marketing tu sajer nak bagi org viral so kenalah provoke sikit netizen letak tajuk sejadah mcm tu. Sanggupp..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 05:14 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 4-8-2021 04:14 PM
salmon skin cikb tu i rasa bukan salmon skin sbb i mkn rupe die xde beza pun dgn dory skin....tu p ...

Tu bkn salmon skin.
Skin ikan apetah ada keluar kat fb dulu.
Jual harga yahudi. Nasib baik ada org bagi, aku mkn la. Xsedap mana pun. Baik beli keropok lekor
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
makneng replied at 4-8-2021 04:44 PM
Mesti dah x jual lagi kan skrg? Malasnya mak nak pegi mydin tu..

Tak jual dah..habis lama dah
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 05:38 PM From the mobile phone | Show all posts
mawar_mustika replied at 4-8-2021 04:14 PM
salmon skin cikb tu i rasa bukan salmon skin sbb i mkn rupe die xde beza pun dgn dory skin....tu p ...

Tapi Yahudi Gile harga. Orang lain jual salmon skin jugak..tapi dia paling mahallah. Mamasab punya PON mahal. Apolaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 4-8-2021 03:55 PM
sbb tu berniaga kena pandai marketing.

barang rm 10 boleh jual value rm beratus ratus. pr ...

Mestilahh. Sapa je taknak untung. Modal rm10 jual RM5 tu Bodoh. Ko je yang fikir cmtu. Wakaka
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 05:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Pemikiran kreatif betul tu la harga mahal
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Perbandingan yang melampau2.rindukan kaabah,tengok sejadah ko..agak2 la nak niaga pun.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list