Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
23029
View
223
Reply

Positif Lagi, Aeril Zafrel Hairan Dijangkiti Covid-19 Padahal Duduk Rumah Je?

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-8-2021 05:58 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon dan usahawan Aeril Zafrel memaklumkan dia sekali lagi positif Covid-19.


Suami kepada pelakon Wawa Zainal berkongsi perkara tersebut bersama pengikut di akaun Instagram miliknya.




Kredit foto: IG Aeril




Menurut pelakon berusia 32 tahun ini, dia berasa keliru bagaimana dia kembali dijangkiti wabak berkenaan meski kekal duduk di rumah selain mematuhi prosedur operasi standard (SOP) yang disarankan oleh pihak kerajaan sepanjang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP 3.0).








Meninjau di ruangan komen, rata-rata netizen mendoakan bapa kepada tiga cahaya mata ini kembali sembuh dan sihat seperti sedia kala.


Sebelum ini, pelakon tampan itu disahkan positif Covid-19 selepas membuat ujian saringan di sebuah klinik swasta pada 20 Januari lalu.








Selepas itu Aeril telah bebas daripada jangkitan wabak terbabit pada 29 Januari setelah menjalani kuarantin kendiri di rumah selama 10 hari.




Sumber: Media Hiburan
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertambah2 kontot la konek heols dah 2 kali positif.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:04 PM | Show all posts
entah la dek..akak pun tak tahu akak positive ke tak.. tak pernah buat swab test.. tapi mmg duduk rumah je.. keluar bila nak beli groceries atau makanan kucing je
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel2 muka2 anak2 dia..

Kalau dok umah jahh, camne voley dpt?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Xkan lah x kluar pi kedai.kat situ la hang dapat
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kot2 heols ada order barang/makanan online?
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Takde keluar beli groceries?
Takde order online?

Mustahil kut.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Client i positif disebabkan budak2 courier hantar barang. Dia tak keluar rumah pun. Habis satu rumah kena
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau setakat buat rt test tk tepat....buat pcr test baru betul tau
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Haihhh entah laa labu..bila nak habis kobid nih {:teatime
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni duduk rumah pun jaminan selamat kan..risau pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Mungkin kali ni variant yang berbeza. Jaga2 ril..
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan ke kalau dah pernah kena covid,  dia xkan blh jadi dua kali.  Ada baca dr mana bgtau siapa dah sembuh xkan kena lagi sbb antibodi dah kenal virus ru camna ntah peneranfan dia
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 4-8-2021 06:03 PM
Bertambah2 kontot la konek heols dah 2 kali positif.

Kahkahkah..tersedak iols baca..mesti dia  rasa insecure je pasni..nk bertiktok pun xde feel dh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:19 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 4-8-2021 06:13 PM
Client i positif disebabkan budak2 courier hantar barang. Dia tak keluar rumah pun. Habis satu rumah ...

Sebab tu ler klau iols oder online
Food ke barang keh
Letak jer luar pintu
Lepas tuhh iols spray sanitizer
Kalau plastic food tuh bersihkn ler guna alcohol pads
Cuci tangan bersih2
Iols msih percaya selagi jaga SOP
Cuci tangan n mandi terus bila kemana2
Kita akan terhidar kuman pembunuh hinnih
Covid nihh betul2 dh mengila skrg nihh
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 4-8-2021 06:03 PM
Bertambah2 kontot la konek heols dah 2 kali positif.

Iols baru tau nihhh
Covid buat konek kontot
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
pasti ke takde keluar lgsg..

atau mgkin jgk dr contct2 runner rider hntr brg ke.. bnda tak nampk kan..sebb mntg virus tu mmg berlegar2 je dlm msyrkt ni, spread merata dh.. antra nasib bdn kena atau tak aje.. tmbh2 selangor ni ha..

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul. Pergi mana2 yang penting wajib mandi!
Jangan pakai baju sama. Bab order online itulah yang leceh.
Takkan tiap kali ambil parcel ke order makanan kena hand sanitizer tak.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
zeitabaei replied at 4-8-2021 07:13 PM
Bukan ke kalau dah pernah kena covid,  dia xkan blh jadi dua kali.  Ada baca dr mana bgtau siapa dah ...

Katanye bdn akn develop antibodi....hmmmm ...
tp, kbykn yg penah kene akn kene skali lg...sbb dia jmpa port lepak ke...
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:28 PM From the mobile phone | Show all posts
zeitabaei replied at 4-8-2021 07:13 PM
Bukan ke kalau dah pernah kena covid,  dia xkan blh jadi dua kali.  Ada baca dr mana bgtau siapa dah ...

Antibody untuk bekas pesakit covid bertahan selama 3-6 bulan je so after that kalau x jaga betul2 boleh dijangkiti semula.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list