Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
123Next
Return to list New
3532
View
44
Reply

Tak Cukup Keseronokan Ke Sampai Cameron Higlands Pun Ada Taman Tema?

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-8-2021 06:00 PM | Show all posts |Read mode





Disebalik kekecohan politik dalam pandemik Covid-19 ini, tidak ramai rakyat Malaysia tahu mengenai taman tema baharu sedang dalam proses pembinaan di Cameron Highlands.


Projek yang menelan belanja RM100 juta itu dijangka siap pada tahun 2023 dengan nama ESCAPE Cameron Highlands.


Ianya menimbulkan kegusaran dalam kalangan netizen tentang pencemaran alam sekitar yang akan ditimbulkan oleh projek ini.


Lebih-lebih lagi, siapa yang ke Cameron Highlands untuk ke taman tema?








Bagi netizen, pemaju dan penguatkuasa seolah-olah terlupa dengan bencana alam yang melanda tempat tinggi sebelum ini. Antaranya ialah banjir yang melanda Genting Highland dan Cameron Highland sebelum ini.











Adakah taman tema yang mempersembahkan permainan dan seni bina serta warisan Eropah di Cameron Highlands ini akan mengatasi keindahan alam semulajadi di sana?





Foto : Twitter




Foto : AGoda




Yang penting, kenapa beriya-iya nak jadikan Cameron Higlands seperti Genting Highlands? Dah tak cukup keseronokan ke orang kita?



"Malaysia dah ada another Las Vegas, dah ada Lego Land. Why can't we preserve CH just for tea, scones & nature?



Jadi, netizen cuba mengumpul memorandum bagi menghalang projek ini.



Anda rasa bagaimana? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dolu2 nak minta keje sini.. takde offer..

Kalau buat taman tema, pastu pandemik lagi, tak rugi ke?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Betterlah improve facilities kt Cameron tu, tiap kali musim cuti before pandemik mesti jem, patutnya bt kajian mcm mana nk kurangkan atau avoid jem kt CH.. mybe blh tingkatkan kemudahan pengangkutan awam kt situ, bt trem ke apa ke, so dapat galakkan pengunjung kurangkan guna kenderaan sendiri dan blh jalan kaki masa nak bersiar2...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Habis semua nak dijahanamkan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram nak naik cameron dah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahaiii baik tambah baik yg ada drpd buat yg bukan2 {:nose

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
2023??
So maknanya dah mulalah kan pecah tanah
Habis punah semuanya....taktau nak ckp apa dah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Org pegi Cameron nak rehat2 je, xyahla kot taman tema bagai. Kang makin sesak la jalan nak naik tu adoiii

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Makin sesak la CH pasni

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 10:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Cukup lah theme park dekat genting tu. Cameron biarlah dengan nature dia. Baik upgrade facilities dari buat benda mengarut

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 10:11 PM From the mobile phone | Show all posts
.... idea bodoh sape ni?

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 10:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa la hantu-hantu kat CH tu tak rasuk je depa time tgh pecah tanah ke construction tu ke? Makin banjir la CH tu. Tamak nau segala bnda nk tarah.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 10:56 PM | Show all posts
semua benda nak diusik..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:35 PM From the mobile phone | Show all posts
lps ni panas lah cameron tu
dah xsejuk dah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 01:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Reira77 replied at 4-8-2021 10:39 PM
Kenapa la hantu-hantu kat CH tu tak rasuk je depa time tgh pecah tanah ke construction tu ke? Makin  ...

Hantu pun taksanggup nak ngadap muka diaorg,, degil!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Boleh mengundang bencana semua ni aiyookk

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Cameron Highlanfs, PAHANG

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 02:59 AM From the mobile phone | Show all posts
dah la bnyak kes tanah runtuh dekat situ.. lagi nak jahamkan tanah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 05:15 AM | Show all posts
memusnahkan lagi alam sekitar CH jer...
dah la rumah hijau kt sana dah musnahkan sebahagian tanah CH..
lepas ni bertambah sesak lah CH...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 07:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Bertambah teruklah banjir lepas ni... Tanah runtuh lagi... Apa bodoh yg buat idea ni...

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list