Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
434
View
8
Reply

Sesiapa pernah ada problem buka aplikasi sangat slow, loading etc?

[Copy link]

Author: mendeluk    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-9-2021 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by mendeluk at 6-9-2021 09:16 PM

Buka aplikasi mana-mana jadi lambat walaupun pakai mobile data atau wi-fi.

Cara-cara untuk menyelesaikan masalah

-Clear network settings
-Restart
-Power off
-Uninstall aplikasi dan reinstall



*Sesiapa ada cara yang lain dekat sini tolong share.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 08:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Soalan apa yg kau nak tanya sebenarnya ni? Pernah kena troubleshooting? Kau faham tak maksud troubleshooting tu? Nak troubleshoot natang apa sebenarnya ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2021 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 6-9-2021 08:23 PM
Soalan apa yg kau nak tanya sebenarnya ni? Pernah kena troubleshooting? Kau faham tak maksud trouble ...

HAHA
Bengok nya aku. Aku dah edit weyh.
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 09:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Tk pnh.           
Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2021 11:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim release/clear semua opened apps je pastu baru bukak balik apps tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-9-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Xim replied at 6-9-2021 11:36 PM
Xim release/clear semua opened apps je pastu baru bukak balik apps tu....

clear maksud you?
Reply

Use magic Report

Post time 7-9-2021 08:39 AM From the mobile phone | Show all posts
mendeluk replied at 6-9-2021 09:12 PM
HAHA
Bengok nya aku. Aku dah edit weyh.

Hehehe..kalau buka apps slow, cuba clear RAM, contohnya mcm xiaomi phone ada boostspeed apps. Atau boleh je guna apa2 apps utk clear RAM..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-9-2021 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
najib888 replied at 7-9-2021 08:39 AM
Hehehe..kalau buka apps slow, cuba clear RAM, contohnya mcm xiaomi phone ada boostspeed apps. Atau ...

aku guna iphone. mcm mana eh?
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2021 02:03 AM | Show all posts
macam biasa, format sahaja handphone tu dan jangan lupa
backup dulu ke icloud sebelum format.kalau clean install
lepas format lebih baik sebab takla ter backup virus2 bukan2.(android)
atau setting2 yang sebabkan slow semua tu.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list