Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
25319
View
28
Reply

Claim mileage (kilometer)

[Copy link]

Author: keceper       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-8-2008 11:51 PM | Show all posts |Read mode
Salam..
ada sesiapa bole berkongsi dengan saya yang keje swasta n selalu outstation..cmner korang punya company buat kiraan claim kilometer + elaun guna          kenderaan sendiri...

ada perbezaan tak sebelum kenaikan harga minyak n selepas kenaikan..
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 14-8-2008 12:11 AM | Show all posts

Reply #1 keceper's post

RM0.70 satu km. xde change from b4 petrol price increase
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 12:15 AM | Show all posts

Reply #2 blueiris76's post

ni rate gomen nih.. tul takk???

swasta biasanya dlm ~ 0.40
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2008 12:26 AM | Show all posts

Balas #3 nalis\ catat

klu company i keje ne 1200km 60sen lebih dari tu 30 sen..rasa mcm rugi pulak bila journey jaun2 ne..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2008 12:28 AM | Show all posts
yang ne rate goverment staf ker??




Originally posted by blueiris76 at 14-8-2008 12:11 AM
RM0.70 satu km. xde change from b4 petrol price increase
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 12:48 AM | Show all posts
rm1.00 satu KM....kalau keje weekend/public holiday....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 01:20 AM | Show all posts

Reply #1 keceper's post

RM0.70 per km, b'4 petrol increase RM0.60, gune kete sendiri takde elaun, tu yg x syok tu coz' service kete, tukar tayar kete, ape2 je lah semuanyer kite....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 01:32 AM | Show all posts

Reply #7 scapula's post

RM0.70 per km gak company aku...tapi kalau outstation dia akan suruh pakai keta company dan bagi kad isi minyak shell + touch & go...ko henjutler cukup2...kalau rajin balik rumah isi minyak keta ko penuh2 pakai kad shell tu..pastu baru ko pergi outstation ngan keta company...70sen tu rate untuk transport claim jer kalo buat OT hari sabtu or ahad...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 03:22 AM | Show all posts

Reply #5 keceper's post

aku keje bank. the best part is boss aku tak check pun, dia sign je. toll claim pun tak payah receipt. tapi bab2 duit ni tak payah la tipu, x berkat nanti
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 03:27 AM | Show all posts
8 thn lepas at my previous bank, RM0.55 for executive and above. then RM0.30 utk junior exec and below (termasuk clerk). aku pun xtau apasal ade beza, padahal harga minyak sama je...

tapi of course la yg byk travel exec and above la. clerk kalau kena travel pun time diorang kena cover staff kat branch lain
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 07:51 AM | Show all posts

Reply #10 blueiris76's post

stigma bahawa executive guna keta CC besauuu
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 10:58 AM | Show all posts
aku 75 sen... dlu 50 sen....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 01:33 PM | Show all posts
aku dulu claim mileage...sejak harga petrolium naik mendadak..aku claim teksi jer...  maybe lepas harga turun, claim mileage balikk....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 02:15 PM | Show all posts
Opis anis....600km pertama 60 sen/km, selepas tu 40 sen/km (kereta sendiri).....kalau bawa kete company ada kad isi minyak shell...
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 04:03 PM | Show all posts
dulu 0.62 sen skang ni 0.914 perkm
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 08:07 PM | Show all posts
0km to 500km = rm0.75/km
more than 500km = rm0.55/km

private company MSC status
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-8-2008 09:26 PM | Show all posts

Balas #16 askRULE\ catat

1200km 60sen lebih dari tu 30 sen..then car maintenance RM250 every mth .. u all rasa berbaloi x ??
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 10:17 PM | Show all posts
92sen all nite longgg....
Reply

Use magic Report

Post time 14-8-2008 11:04 PM | Show all posts
Originally posted by keceper at 14-8-2008 09:26 PM
1200km 60sen lebih dari tu 30 sen..then car maintenance RM250 every mth .. u all rasa berbaloi x ??


berbaloi atau tak..bg aku,syukur la dari tak dpt claim ape2
Reply

Use magic Report

Post time 15-8-2008 12:45 AM | Show all posts
dulu 60sen
skang...start 1st july...80sen
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list