Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
55818
View
402
Reply

Aduan mengenai Discuz! X2.5

[Copy link]

Author: admin6       Show all posts   Read mode

Post time 25-7-2012 09:13 AM | Show all posts
jazaa posted on 24-7-2012 09:35 PM
Aduish.....malas lah nak baca-baca ni Bel.....
mintak admin buat video je lah.....

tak kisah la kak, video ke...tulis2 ke...gambar2 ke...
janji ada tutorial
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 25-7-2012 11:18 AM | Show all posts
admin, yang focus new reply tu tak berfungsi dah ke?
notice hanya bila org quote kita je ke?

Comments

yang ni akan di solve kemudian  Post time 25-7-2012 02:56 PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 01:40 PM | Show all posts
@admin6 : New thread dulu memang ade. Kat sebelah kanan forum. New replies pun ade. Sekarang ni New thread yang takde.

Comments

bukan ada ke kat kanan atas tu..btw boleh rujuk post #1..ada problem yang dah solve..nanti kalau ada yang tanya CU tolong beritahu ya..  Post time 25-7-2012 02:53 PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 02:56 PM | Show all posts
background kat PM bila nak tukar?

Comments

otw  Post time 25-7-2012 03:35 PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 02:58 PM | Show all posts
tak boleh ke admin bagi option kat porumer samada nak guna porem CARI yg lama atau porem CARI yg baru

Comments

..hehe..tak boleh sebab kita dah tukar discuz...  Post time 25-7-2012 03:34 PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 02:59 PM | Show all posts
sila kembalikan semula jumlah post dan jumlah kedit kat bawah avvy tu

Comments

kredit dan point adalah benda yang sama..so just tinggalkan points sahaja..kalau nak tengok jumlah posting just mouse over pada avvy..situ semua ada..  Post time 25-7-2012 03:34 PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 03:40 PM | Show all posts
mintak kembalikan sampul kaler merah kat notice

sebab yg sekarang nie tak perasan pun kalau dapat notice atau font notice tu jadikan kaler merah kalau ada orang reply
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 03:43 PM | Show all posts
bila dapat PM, bila klik terus open dalam tab yg sama

porem CARI yg dulu kalau klik PM dia akan terus open new tab

sama kes dgn notice

harap dapat betulkan
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 03:51 PM | Show all posts
kat mana function upload tu x jumpa pon
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 04:17 PM | Show all posts
nique_bmw posted on 24-7-2012 12:50 PM
Salam,

Setiap kali nak reply post... saya mesti kena login balik. Kenapa yea??

YA dan masih mengalaminya...
even sy nak reply mssg ini pun kena login balik!??

Penat le MOMOD.. mintak bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 05:13 PM | Show all posts
freelife posted on 24-7-2012 05:45 PM
admin, nak tanya kenapa masa sy upload images, ia keluar perkataan "the file is too large", sy tak d ...

salam, saiz yg sy upload memang <2mb, tapi 2mb sangat besar, gambar yg biasa tak mungkin begitu besar. dulu sy upload banyak gambar, setiap gambar pun tak lebih daripada 100kb. sy sudah try byk saiz, pun tak dpt upload.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 06:16 PM | Show all posts
salam, saiz yg sy upload memang <2mb, tapi 2mb sangat besar, gambar yg biasa tak mungkin begitu besar. dulu sy upload banyak gambar, setiap gambar pun tak lebih daripada 100kb. sy sudah try byk saiz, pun tak dpt upload.

sorry, post sekali lagi, urgent. takut admin tak nampak.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 08:44 PM | Show all posts
MOD...neh bukan aduan cuma pertanyaan......

apa maksudnya neh...? tacang ada expired ker...?  

Credits:  
Popularity:
EXP: 378
Points: 3469

Comments

Itu EXPERIENCES...MyHomes punya points...  Post time 26-7-2012 04:01 PM
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 10:31 PM | Show all posts
freelife posted on 25-7-2012 05:13 PM
salam, saiz yg sy upload memang

Tak resize dulu ke gambar2 tu?
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 10:36 PM | Show all posts
ismaha posted on 25-7-2012 08:44 PM
MOD...neh bukan aduan cuma pertanyaan......

apa maksudnya neh...? tacang ada expired ker...?   ...

Sila rujuk page sebelah posting #89.
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2012 11:31 PM | Show all posts
cinta_ungu posted on 25-7-2012 10:31 PM
Tak resize dulu ke gambar2 tu?

maknanya resize besar atau kecil? sudah try pun tak blh. ada siapa yg dpt upload? moderator blh ajar macam mana tak? tq.

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 12:31 AM | Show all posts
popularity tu apa menda?dy mcm Reading access(RA) ke
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 12:32 AM | Show all posts
KumbangPolkaDot posted on 22-7-2012 05:48 PM
bila iols online pakai android, iols takleh reply post orang
hanya boleh type kat kotak bawah tu je ...

testing2,nk try wat cam org len gak.reply kat bwh post tu
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 12:33 AM | Show all posts
puccafan posted on 26-7-2012 12:32 AM
testing2,nk try wat cam org len gak.reply kat bwh post tu

function tu untuk momod saje
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2012 12:37 AM | Show all posts
fast link dah tade ke? susah la nak pegi board lain bila tengah baca2 kat thread

Comments

Fastlink kan ada kat atas tu..siap tambah navigation lagi kat tepi kiri bila masuk mana2 bod..cuba check betul2 ada ke tak  Post time 26-7-2012 04:03 PM
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list