Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
27682
View
265
Reply

ASIA NEXT TOP MODEL [SEASON 2] [CHANNEL 711] - WAKIL MALAYSIA MENANG711 !!

[Copy link]

Author: xanderz       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2013 12:38 AM | Show all posts |Read mode


MEH semua inform mana2 kawan korang yang rasa gorgeous, cantik dan elegant untuk ikut audition Asia Next Top Model season 2.

Takkan nak hantar ala2 Melissa lagi kot???

Mod kalau thread tak kena sila buat apa yang patut. In the mean time, meh go audition. Mana tau pas ni Malaysia plak jadi Asia Next Top Model
Last edited by eddlisa_uyuk on 16-11-2014 02:13 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2013 08:51 AM | Show all posts
Pergi mampuslah rancangan realiti peragaan ini! Nasib baik Astro kami tiada pakej Variety.
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2013 08:56 AM | Show all posts
Rancangan ini sudah setaraf dengan pertandaingan ratu cantik la!
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 02:12 PM | Show all posts
yang melayu boleh masuk gak ke.?..
ahaa.. harap kali ni tak menghantar mcm melissa lagi..
malu weiii..
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 02:15 PM | Show all posts
lagi lupa nak tulis,
juri,mentor masih orang yang sama ke?.
tolonglah tukar orang nyer,,,
kdg kdg tengok mentor,juri mcm bias jer..
mcm cemburu dgn peserta pulak tengok..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2013 02:27 PM | Show all posts
bantal_busuk posted on 11-8-2013 02:12 PM
yang melayu boleh masuk gak ke.?..
ahaa.. harap kali ni tak menghantar mcm melissa lagi..
malu wei ...

sebab tu wa tolong promote. kot2 mana yang x perasan iklan ni kot. mcm tahun lepas, xde sapa tau auditionnya bila
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 02:39 PM | Show all posts
xanderz posted on 11-8-2013 02:27 PM
sebab tu wa tolong promote. kot2 mana yang x perasan iklan ni kot. mcm tahun lepas, xde sapa tau a ...

wah kira betol lah melayu boleh masuk kaka,..
saya berminat lah mengikuti rancangan ni, bukan masuk rancangan ni.
di indo sana pun sedang buat audiation gak..
dgr kabar tahun lepas melissa sorang jer apply
betol ke

Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2013 09:22 PM | Show all posts
elok la tu...yg 4 orang ratu cantik yg x dapat masuk tu...
boleh la cuba masuk yg ini pulak...
kot2 lepas....
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2013 12:16 AM | Show all posts
yg melayu2 tuh x payah laa sibuk2 nak masuk ..
sah2 ada jek karang photoshoot yg ada kaitan ngan bikini ke hapa ke ..
xpun amik gmbr peluk2 bagai ngan model lelaki ..
yg rasa2 muka and saiz mcm melissa, x payah laa perasan sgt nak masuk audition ..
buat malu jek weii .. huhuhu ..
Reply

Use magic Report

Post time 12-8-2013 09:19 AM | Show all posts
zetty1978 posted on 12-8-2013 12:16 AM
yg melayu2 tuh x payah laa sibuk2 nak masuk ..
sah2 ada jek karang photoshoot yg ada kaitan ngan bi ...

Betul! Saya sendiri taknah tgk rancangan yang tak ada faedah camni, setaraf dgn rancangan realiti nyanyian atau tarian.
Reply

Use magic Report

Post time 30-8-2013 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
tak sabar nak tengok.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 11:02 PM | Show all posts
bantal_busuk posted on 11-8-2013 02:12 PM
yang melayu boleh masuk gak ke.?..
ahaa.. harap kali ni tak menghantar mcm melissa lagi..
malu wei ...

saya sokong..melissa kena buli kesian dia..muka dia boleh tahan cuma dia takdak taring..law nak ikut model indo..pun out trus..tapi ok ja..hope taun kedua ni ada perempuan melayu..kalau cihiness..indian pun okay gak..tapi lebih suka lau malay girl...contoh yg terer habis dari gamba,iklan dan catwalk.(tulang pipi mesti tinngi..muka melayu..kulit sawom matang..and cakap english..tu skit2 pun takpa).kasi yg power punyaa contoh mcm tg.azura awang,mimi aziz( arwah)..tinie.(supermodel) and nora ariffin dia ni model melayu dari singapore.  (antara  pertama yg jadi cover girl zaman2 tyra banks) .hhuhu dia skarang jadi ejen hartanah dekat obersea sna..salutelah. 000000337924-nora_ariffin-fullsize.jpg Nora Ariffin - Covergirl 1995.jpg klass you..orang melayu selalunya kulit tan sawo matang..cantik tu.. 000000192544-nora_ariffin-fullsize.jpg 000000337858-nora_ariffin-fullsize.jpg Last edited by ananyaperfume on 21-9-2013 11:09 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 11:13 PM From the mobile phone | Show all posts
ananyaperfume posted on 21-9-2013 11:02 PM
saya sokong..melissa kena buli kesian dia..muka dia boleh tahan cuma dia takdak taring..law nak ik ...

Tulah kasian melissa.. tahun lepas dgr kabar dia seorang jer reply.. tulah nak gak wakil  melayu masuk pertandingan pada rupa. dah lah ratu cantik tak berpeluang..huhu..banyak awal kenal model malaysia ekk..nak tahu model lelaki malaysia gak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 11:19 PM | Show all posts
ananyaperfume posted on 21-9-2013 11:02 PM
saya sokong..melissa kena buli kesian dia..muka dia boleh tahan cuma dia takdak taring..law nak ik ...

Hartini Mat JasinThe well-known 180cm model has an attractive all-Malaysian look due to an interesting mix of Chinese and Malay genes. Born in Seremban in 1977, she has six siblings, all of whom are relatively short!

Tinie cant remember the full details of how it all started, but she was watching a fashion show in a club some 11 years ago when Andrew Tan of Andrews Models spotted her and asked if she would like to model for him.

My initial reaction was shock as I had never dreamed or aspired to be a model. I assumed a model would need a good package, like being fair and beautiful, which I felt I wasnt. It took a month before I decided to give it a try as Andrew promised to train me, recalls Tinie. Later, I auditioned for a Versace show at Suria KLCC and was chosen to be one of 20 models.

That was how Tinie launched her career at the ripe old age of 22. Fortunately, Asians do not look their age and even now, few will guess she is 33 and a mother of two.

I was working as a quality controller in a small firm then, so I had nothing much to lose! she says. Offers trickled in and within a year, she chalked up an impressive resume modelling for many of the international labels in Kuala Lumpur, as well as for Indonesian designer Sebastian Gunawan, Singapore Fashion Week, Dior Hong Kong, Fendi Hong Kong and Calvin Klein Hong Kong.

She won her first Model of the Year title in 2006 from MIFA (Malaysian International Fashion Awards) at the Malaysia International Fashion Week. I didnt expect to win so it was a great surprise. I think I won not because I was great on the catwalk or the most beautiful woman, but because of my hard work.

Says Tan: Although shes always in demand, shes never a prima donna. Tinie doesnt have airs and shes easy to work with. She is on par with international models and an icon for others to follow.

Tinie could scarcely believe her luck when she repeated the feat the following year. She missed out in 2008, but took back the title last year. She also won Star Model of the Year in Seoul.

I get to travel and meet new people all the time. I enjoy fashion and after a decade, I continue to marvel at how designers can come up with new ideas and styles. This keeps my interest alive so Im never bored with my job, she says.

Of course, there are the unavoidable, predictable downsides to the industry.A fashion show typically lasts 20 to 35 minutes. Gone are the days when a show can drag on to 45 minutes. Even so, a model appears at least three to six times. Its the waiting part that I dont like. Sometimes, we have to wait half a day or even a whole day just to do a 20 minute show. But, its part and parcel of the job so I listen to music or read along the wat. Its nice though to have someone doing my hair, nails and make-up, she explains.

Tinie shares that modelling in Malaysia is easier than abroad. With overseas assignments, there are more rehearsals but we get paid for them. But to get a job, I might have to audition a few times and go through three agents. And then, if the outfit doesnt fit, I could be dropped!

This year, she will be on the panel of judges for the Estee Lauder Model Search, together with brand general manager for Estee Lauder Malaysia, Katrina Liew; Tan of Andrews Models; fashion stylist Weechee; actor and model Steve Yap; fashion designer Sonny San and Miko, hairstylist and founder of Miko Hair Studio and Academy.

Any words of advice from a seasoned model?

Be disciplined. Without it, a model will not go far, no matter how gorgeous or tall she is. Be punctual and have a positive attitude. Modeling can be glamorous and exciting, and young models can get carried away.

But, we are nothing more than walking clothes hangers, paid to show off the designers outfits to their best effects. We dont get to choose which dresses or shoes to wear. Some models may demand to wear the highlight of the show or complain certain outfits dont look good on them. Remember though, models are supposed to make the clothes look good, not let the clothes make them look good! she emphasises.

Other important factors include self-confidence and cultivating your own style of walking.

There is no best walk C do your best and be yourself. It helps to be photogenic so you must learn which are your best features. The photographer or art director will be able to spot and highlight your best features.

A good manager is also crucial as models representing themselves without a good agency or manager are only opening to unnecesary risks, she adds.

You need a good modelling agency to safeguard and maintain your reputation and integrity. A good one will ensure you get paid properly. You are also protected if the client wants revealing shots that werent stipulated earlier.

Weighing only 50kg, Tinie realises shes underweight. I dont diet but choose my food carefully as I dont like fried foods. I love Chinese and Malay cuisine.

These days, shes sporting a short blonde crop for an edgier identity.

I had hair of various lengths but now, I find long hair makes me look haggard or maybe Im older! I like the minimum maintenance and the designers havent complained!

Her constant companions?

I am never without my mascara, eyeliner and blusher! Tinie concludes.

f_11tinie2.jpg mifw290.jpg P1090453.JPG tinie ..




Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 11:31 PM | Show all posts
bantal_busuk posted on 21-9-2013 11:13 PM
Tulah kasian melissa.. tahun lepas dgr kabar dia seorang jer reply.. tulah nak gak wakil  melayu m ...

tulah..mcm bias..kan tambah2 pngacara indo so..mcm bnyak jles kat malaysi so pilih melissaa...maybe ramai yg nak apply tapi takot2

tula hope wakil ,melayu ada jugak..ratu cntik lau melayu masuk fuhh..kalah la.si aishu,dayana tores,oxana fedrorova..justin pasek..sebut brapa nama ja..
tak la tau sangat pasal laki nih..takper saya try cari..tapi salah sorang dia mazin..alan yun download (1).jpg download.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ananyaperfume posted on 21-9-2013 11:31 PM
tulah..mcm bias..kan tambah2 pngacara indo so..mcm bnyak jles kat malaysi so pilih melissaa...mayb ...

Tulah aq memang tak setuju kalau indo jd juri.mentor.knp lah bukan tyra sendiri yg jd mentor ek.nadia tu memang bias kan,episod aher mengaku pulak suka tengok stepenie.aq rs memang dia jeles dgn peserta tu,ada tak juri omputih tu kata cuma ashta jer cantik esotik sebab tulen asia,dia buat muka pulak. yalah dia kan causian. kalau indo juri memang susah  malaysia nak menang. Model lelaki ni kenal gak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-9-2013 11:53 PM | Show all posts
bantal_busuk posted on 21-9-2013 11:42 PM
Tulah aq memang tak setuju kalau indo jd juri.mentor.knp lah bukan tyra sendiri yg jd mentor ek.na ...

aku ingat lagik masa dia nak pilih gamba..tiba ja tangmalaysia tak bnyak komen..pastu time final..dia pakai kebaya memang cantik tapi perasann gak la org indon nk tunjuk kbaya milik depa...
lagi satu masa catwalk final pilantropi yg tah apaapa tu join catwalk gak...sbb nadya tu indon..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 12:02 AM | Show all posts
ananyaperfume posted on 21-9-2013 11:31 PM
tulah..mcm bias..kan tambah2 pngacara indo so..mcm bnyak jles kat malaysi so pilih melissaa...mayb ...

alahai kenyataan indon nesia yg cantik2 tu hanya campoq2darah matsalleh..kalau ori tu..biasa2 ja..beza ngan mlaysia tak campur pun tetap asli cantikkk

ni nadya tu images.jpg    cantik memang cantik..      a7febc68392c40504f6effcc0e5a5b3c1355512671_full.jpg ala macm sarimah kita la.

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 12:17 AM | Show all posts
ananyaperfume posted on 21-9-2013 11:31 PM
tulah..mcm bias..kan tambah2 pngacara indo so..mcm bnyak jles kat malaysi so pilih melissaa...mayb ...

images (1).jpg download (2).jpg download (3).jpg


KACAK, bertubuh tegap dan tinggi mencecah 190 sentimeter - semuanya membentuk pakej sempurna Wilson Tan di pentas peragaan. Di sebalik status supermodel lelaki Malaysia, jejaka ini tanpa berselindung berkongsi rahsia diri. Mari dekati figura ini...


ANDAI supermodel wanita Malaysia menyaksikan nama-nama besar seperti Tengku Azura, Amber Chia dan Tinie gah beraksi di pentas peragaan, Wilson Tan tidak kurang hebat mewakili kelompok model lelaki.

Biarpun baru tiga tahun bertapak dalam bidang glamor itu, Tan segera mencipta fenomena dalam dunia fesyen tempatan lalu melonjak dirinya ke puncak kemasyhuran.


Kesungguhan untuk bergelar model berjaya, diiringi minat serta tekun mendalami ilmu peragaan dan fesyen, menjadi azimat jejaka kelahiran Grik, Perak. Ditambah dengan pakej sempurna dan ketinggian ideal persis model antarabangsa, Tan umpama aset yang perlu tampil di setiap pentas peragaan atau majalah fesyen.

Ketika bertemu Tan, anak muda ini mengakui bukan mudah berdiri dengan nama-nama besar dalam bidang peragaan andai semangat serta kesungguhan untuk belajar tidak berada di genggaman.

Ketika peringkat awal pembabitan saya pada 2008, selama enam bulan saya tidak menerima tawaran pertunjukan fesyen lalu terfikir apa yang saya sudah buat. Mengapa tidak, sebelum itu saya sudah memiliki kerjaya selesa sebagai jurutera yang mengkhusus dalam bidang minyak dan gas.

Namun, inilah kisah pengorbanan saya. Andai anda bertanya apakah saya menyesal meninggalkan profesion dulu, sudah pasti saya jawab tidak. Ini kerana apabila saya memutuskan mahu menjadi model, saya berazam menjadi seperti supermodel Amber Chia dalam versi lelaki, kata jejaka lulusan kejuruteraan kimia dari Universiti Sains Malaysia (USM) ini.
Ditanya rahsia mencipta kejayaan sepantas tiga tahun, Tan berkata, beliau sudah tidak ada banyak masa kerana mengambilkira usianya yang mencecah 29 tahun, ia sudah dikira lewat berbanding muka baru yang lazimnya menjadi model sejak berumur 18 tahun.

Saya fikir, amat penting bagi seseorang model mencipta identiti sendiri seperti cara berjalan, teknik fotografi selain pakej diri. Jika hendak memperkatakan soal model lelaki, sudah ramai bilangan mereka. Namun, siapa yang benar-benar memenuhi definisi model serta mampu memberi impak dan gaya tersendiri.... Itulah yang sukar dicari, katanya.

Jom kenali jejaka tampan ini...

Mengapa anda sanggup meninggalkan profesion dalam bidang kejuruteraan untuk menggapai impian bergelar model?

Memang ini suatu keputusan berat bagi diri saya. Sudah pasti ia juga mendapat maklum balas kurang menyenangkan daripada keluarga. Tetapi, saya berazam untuk
membuktikan tanggapan yang salah. Ini kerana bagi saya, bidang peragaan boleh membawa kejayaan asalkan ada kesungguhan untuk itu.

Terus terang, saya lebih berminat dengan dunia peragaan daripada melakukan tugas dalam bidang kejuruteraan atau melakukan kerja pejabat.

Bagaimana anda mampu mencipta kejayaan pada usia lewat 20-an sedangkan model lain mula berjinak-jinak dalam industri ini sejak usia belasan tahun?

Penampilan serta pembawaan diri kita menjadi kunci kejayaan. Seperti saya nyatakan, identiti diri itu perlu sekalipun menjadi model lelaki. Saya percaya, kesungguhan serta komitmen yang tinggi terhadap apa saja yang kita lakukan pasti membawa kejayaan.

Bagaimana anda mampu mencipta nama sepantas ini?

Pencapaian serta anugerah yang mengiktiraf saya menjadi antara pendorong melakar kejayaan. Ini sangat dirasakan terutama apabila saya menjulang anugerah utama pada acara Asia Model Festival Awards 2011 (AMFA) di Seoul, Korea, awal tahun ini.

Anugerah ini memang bermakna bagi diri saya dan membuktikan usaha saya untuk bergelar model tidak sia-sia.

Ceritakan lebih lanjut pencapaian anda dalam industri peragaan?

Sebenarnya, saya pernah mendapat tawaran melakukan tugasan peragaan dan penggambaran majalah sebaik menerima anugerah dalam kategori peragaan di World Championship of Performing Arts (WCOPA) 2009 di Los Angeles, Amerika Syarikat.

Tetapi, tawaran itu memerlukan saya menetap di New York. Oleh kerana memikirkan ibu bapa, saya batalkan hasrat itu. Tetapi, saya tekad, jika menerima tawaran sama pada masa depan, mungkin saya akan melebarkan sayap ke Eropah untuk tugasan singkat. Ini sudah tentu boleh dianggap suatu pencapaian bagi model tempatan mencipta nama di luar negara.

Apakah impak yang anda ingin tinggalkan dalam dunia peragaan tempatan?

Saya baru selesai projek bengkel grooming dikenali sebagai Dreams di mana saya menjemput seramai 30 peserta lelaki dan wanita untuk mempelajari seni menambah keyakinan diri serta mendalami kunci kecantikan dalam diri.

Selain tip berguna untuk mereka yang minat menceburi bidang peragaan, inilah ruang sebenar untuk mereka yakin dengan kemampuan diri. Bagi saya, semua orang boleh menjadi model.

Siapa inspirasi anda dalam bidang peragaan?

Saya melihat Amber Chia sebagai seorang yang boleh dijadikan contoh. Dia sendiri cukup merendah diri serta model-model senior lain. Saya mengkaji dan bertanya kepada mereka yang berpengalaman selain melihat beberapa perkembangan baru di Youtube atau internet.

Boleh ceritakan suka duka anda dalam dunia peragaan?

Terus terang, bukan mudah untuk meraih kepercayaan orang tanpa usaha bersungguh-sungguh. Saya masih ingat, saya terpaksa berulang-alik dari tempat kerja di Terengganu ke Kuala Lumpur semata-mata mahu memenuhi tawaran peragaan pentas.

Tugasan besar pertama saya ialah pertunjukan fesyen jenama SEED pada 2008. Saya masih ingat, saya diberi tugas itu pada hari peragaan lalu saya jadi panik. Tetapi itulah antara pengalaman saya sebelum saya mula mendapat tawaran lain termasuk dari gedung fesyen terkemuka seperti Gucci.

Apa perancangan masa depan anda?

Saya melihat sesuatu yang cukup positif dalam hidup dan mensasarkan lima tahun lagi untuk memiliki akademi peragaan sendiri. Ketika itu, saya tidak tahu apakah saya masih lagi bergelar model atau sekadar menguruskan akademi peragaan.

Profil
Nama: Wilson Tan Siong Ping
Umur: 29 tahun
Tarikh lahir: 9 Februari 1982
Tempat lahir: Grik, Perak
Tinggi: 190 sentimeter
Berat: 77 kilogram

Pencapaian dan anugerah
Model Top Star Award/Best Asia Model Awards sempena 6th Asia Model Festival Awards 2011 pada Januari 2011, Seoul, Korea
50 Gorgeous of Female Magazine (Malaysia ) 2010
Model Industrial Awards 2009, finalis World Championship Of Performing Arts in Hollywood (WCOPA), Los Angeles, Amerika Syarikat
Pingat perak kasual dan formal wear (kategori model lelaki di World Championship of Performing Arts (WCOPA) 2009 di Hollywood, Los Angeles)
Finalis Ford Model Supermodel Of The World 2009
Pemenang World Star 2009 - Road To Hollywood (kategori model)
The Best Legs and Sexiest Models 2009 in Malaysia - The Top 10 Walk Of Fame by FACES Magazine
Mewakili Malaysia di 1Malaysia Fashion Week 2010 (10-18 April 2010) Washington DC, Amerika Syarikat
Mewakili Malaysia di Malaysia Fashion Week 2008, Potters Fields Park (30 Julai - 3 Ogos 2008) London, England.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
ananyaperfume posted on 21-9-2013 11:53 PM
aku ingat lagik masa dia nak pilih gamba..tiba ja tangmalaysia tak bnyak komen..pastu time final.. ...

tulah sengaja lah tu nak tunjuk pakai kebaya..di situ dah terang lg bersuluh dia punya hati busuk dia kan. pasal filantrofi tu,dia pun dikutuk jg disana mcm melissa di sini sbb tak layak katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 02:18 PM | Show all posts
bantal_busuk posted on 22-9-2013 02:12 PM
tulah sengaja lah tu nak tunjuk pakai kebaya..di situ dah terang lg bersuluh dia punya hati busuk  ...

cara nak caras keperasanan indon ni senang ja...kena cari wakil..yg boleh menang or jadi faveret tyra pun cukup..mesti terkezut gak ahh.
Tapi i puji la sikap keprofesionalisma di tunjuk oleh trang..kesian gila masa dia kena marah..sba jer..
..heheh
kan best lau kita cantik tinggi cun mcam depa kann(day dreaming)..
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 02:20 PM From the mobile phone | Show all posts
ananyaperfume posted on 22-9-2013 12:02 AM
alahai kenyataan indon nesia yg cantik2 tu hanya campoq2darah matsalleh..kalau ori tu..biasa2 ja.. ...

tu lah kan,sekurang nya kita tak jauh beza dgn artis kita kan.. sebab kita ni  melayu gelombang ke 2, kan keturunan nabi apa ekk aku lupa,yang isteri dia nama keturah tu,kan ibu kpd melayu ni dikatakan cantik kan.. pasal nadya tu,u tengok cantik kah? knp aku tengok biasa jer, dia ada keturunan batak kan, lupa nama pelakon indon keturunan tulen batak tu,mmg pelik muka dia tu, u kalau u baca mana mana forum indon kan,kalau mrk kutuk muka malaysia tu mrk belom dtg malaysia lah tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
ananyaperfume posted on 22-9-2013 02:18 PM
cara nak caras keperasanan indon ni senang ja...kena cari wakil..yg boleh menang or jadi faveret t ...

U pernah prgi indon tak, tu lah i harap sangat kali ni melayu dpt masuk, tp nadya tu jgn lah diambil jd juri, slg indon i tak setuju,kalau juri negeri lain aku setuju.
Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 02:43 PM | Show all posts
bantal_busuk posted on 22-9-2013 02:20 PM
tu lah kan,sekurang nya kita tak jauh beza dgn artis kita kan.. sebab kita ni  melayu gelombang ke ...

betul la apa yang you kata..
hurm pasal kita nikan campuran memang suma ada campuran...tapi yag lebih elok2 la ..melayu malaaysia..memang asli cantik..kalau dibandingkan dengan siam kita ni stndard cantik dengan siam tapi kalu ngan indon diorang niyh,..yg kategori tak campur ni mcm langit ngan bu mi..bnyak kekurangan dari rupa ,fixikal..kesihatan dan yg penting adab..
huhu si nadya bagi i muka dia cntik dari bngsa dia..tapi kalu kat malysia bersepah muka macm dia ni..im seriously..mcm u kata la...hurm ni i nak knaikan  sandra dewi download (4).jpg dia ni cmpuq batak,tionghua yg ni pulak arab aceh nama dia arumi bachsin download (5).jpg tgok kan diorang kalau lawa confom campur punya.. download (6).jpg ni melayu campuq inggeris..emma maembong...serius cantik..


tapi kalau yg asli indo yg ni nirina-zubir.jpg nama dia nirina zubir...bnyak bibit n pekerja kilang muka mcm ni...mmg kureng kan muka dia...try tngok melayu yg tak campur asli melayu ,,cuba  bezakan.. images (2).jpg   nabila huda..beauty in tan skin..
muka kita mmg tak beza dengan artis kita..tapi diorang terlampau bnyak jurang ..
Last edited by ananyaperfume on 22-9-2013 02:49 PM

Reply

Use magic Report

Post time 22-9-2013 02:51 PM | Show all posts
bantal_busuk posted on 22-9-2013 02:25 PM
U pernah prgi indon tak, tu lah i harap sangat kali ni melayu dpt masuk, tp nadya tu jgn lah diamb ...

hopefully hongkong or thailand..hehe slagi nadya bias tu jadi pengacara..rasa mcm bnyak yg kureng
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058772s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list