Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
85530
View
358
Reply

Pengalaman Masa Aku Kerja di Genting Highland - Cerita 12 (Intai - cak cak)

[Copy link]

Author: anne_boleyn    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-7-2014 02:05 PM | Show all posts
awat la benang ni best sangat macam mengadap ayam golek madu pedas dan nasik putih hangat hangat time nak berbuka puasa!


syabas TT, cara tulis yang sangat awesome, ringkas, senang baca dan senang hadam.


secretary la katakan...everything is perfecto!
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 02:33 PM | Show all posts
aa ang keje o&g mana ?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Best sangat cerita TT niii
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
mamaezah posted on 18-7-2014 02:05 PM
awat la benang ni best sangat macam mengadap ayam golek madu pedas dan nasik putih hangat hangat tim ...

sedapnya mama...jumaat mggu depan nak singgah penang nak cari la klu ada...

cek tak besa p GH..lepas baca ni rasa macam tak mau p...ngeri...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 03:57 PM | Show all posts
mank posted on 18-7-2014 02:33 PM
aa ang keje o&g mana ?

mcm awek petronas ja anne ni....
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 03:58 PM | Show all posts
nenekdiva posted on 18-7-2014 03:00 PM
sedapnya mama...jumaat mggu depan nak singgah penang nak cari la klu ada...

cek tak besa p GH.. ...

penang tak tau la plak ada ka ayam golek madu pedas...mama buat sindrik ja Nek....
resepi si @fossil
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 04:01 PM | Show all posts
dulu suke buat perangai naik genting tetiap mgu mkn kepsi ekeke
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 04:10 PM | Show all posts
pergh..best cite ko..aku penah g genting highland skali...tahun lepas..tp xde nampak pn kambing gurun tu..nampak monyet jer

btw, hamka tu ade belaan la kot..tkotnye..ksian farah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 04:26 PM | Show all posts
mamaezah posted on 18-7-2014 03:57 PM
mcm awek petronas ja anne ni....

OAG tu byk.
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 04:29 PM | Show all posts
anne_boleyn posted on 17-7-2014 05:53 PM
Cerita 10 - Apt Ria

Aku kerja GH betul2 lepas aku grad. Kebanyakkan kwn2 aku semua further buat d ...

nice TT

suka sgt cara u citer
jelas & mmg terasa

hope ada lagi citer baru
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 04:31 PM From the mobile phone | Show all posts
mamaezah posted on 18-7-2014 03:58 PM
penang tak tau la plak ada ka ayam golek madu pedas...mama buat sindrik ja Nek....
resepi si @fos ...

Hamboihhh mamaezah...sure terrerrr takyah tgk resipi dah nk masak ayam golek ni..hihihi...to memang sonangg dan sodappp kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2014 04:37 PM | Show all posts
MrsInsp posted on 18-7-2014 01:53 PM
kambing tu iols nmpak dlm pukul 11pagi camtu..bila nmpak terkedu smpai lpa nk ambik gambo...pastu io ...

aku penah try amek pic guna fon, semua goyang.
sama mcm ko, everytime sebelom naik skyway aku mmg ckp nak amek pic. dan naik jadi lupa.
kdg2 bukan apa, ralit berborak ngan org dlm satu gondola tu. langsung la lupa. tambah klau duduk salah facing. dah lepas baru nampak. mmg harapan je lah nak amek pic.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2014 04:40 PM | Show all posts
cmf_jy77 posted on 18-7-2014 12:50 PM
best citer ko anne.
jgn lupe apdet kang..x sabor nk baca next stori.

ye benar. o&g service company. bkn operator.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2014 04:41 PM | Show all posts
mamaezah posted on 18-7-2014 02:05 PM
awat la benang ni best sangat macam mengadap ayam golek madu pedas dan nasik putih hangat hangat tim ...

hihihihihi. *blushing*
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 05:25 PM | Show all posts
mane episode 11
sampai kering dok nunggu ni
dah la helmet ni berat
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2014 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
mank posted on 18-7-2014 05:25 PM
mane episode 11
sampai kering dok nunggu ni
dah la helmet ni berat

Sorry2x...bz tdi.
Sat aku charge hp ya. Malam ni jgn ada yg mimpi ngeri plak ya.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2014 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Cerita 11 - Mayat Tumpang

Aku x igt tahun bila cerita ni. Masa ni aku x keje GH lagi. Cerita ni bf aku yg cerita. Ada satu bas yg turun dr GH accident jatuh gaung. Mengikut cerita semua penumpang mati di tempat kejadian.

Kejadian tu berlaku malam. Semua mayat di angkat naik ke GH instead ke hospital dgn bantuan 'polis bantuan' genting dan org rmai. Mayat ini di letak kan sementara di Resort Hotel.

Satu floor dikosongkan utk menempatkan mayat2 ni. Tak igt floor brp, anggap lah floor 3. Keesokan harinya barulah van2 hospital dtg amek mayat. Tak pasti dr hospital mana.

Kemudian bilik2 di floor 3 itu di buka utk guest seperti biasa. Sejak itu floor 3 sudah tidak seperti biasa. Mcm2 kejadian. Yg pasti tiada staff yg berani jln atau kerja di floor itu keseorangan lagi.

Floor ni panjang tp tak straight. Tgh2nya ada corner skit.

HOUSEKEEPING
Setiap housekeeping punya troli sendiri. Sedang mencuci toilet Nora dapati trolinya tiada. Dia ke bilik sebelah, utk bertanyakan kpd kwnnya jika nampak trolinya. Kwn nya ckp tiada. Lalu dia pun jln mencari, sampai di selekoh, elok je trolinya bergerak sendiri ke arahnya dr jauh. Nora lari bertempiaran.

Joe yg sedang tgh mencuci toilet tetiba electric shut off. Seolah ada org cabut kad bilik. Joe bengang. Dia keluar je dr toilet, lampu terbukak semula. Joe masuk ke toilet, electric shut off lagi. Dia pasti ni mesti kwn nya pedajal dia. Joe lari cepat2 ke arah pintu masuk bilik, kad bilik tiada di tempatnya tp tersangkut di troli. Mana mungkin electric on tanpa kad. Joe pun apa lagi, cabut!!!

Ros ialah housekeeping standby. Petang tu dia received call dr guest blk 3014 mintak extra towel. Lepas 5 min dia pun ke guest room. Ketuk2 guest tak pick up. Agak lama dia tggu di luar. Kemudian, dia call guest melalui walkie talkie. Dia boleh dgr dr luar fon ringing tp x de org pick up. Mungkin guest mandi. Hampir 10 mins terpacak dpan pintu, Ros rasa resah. Takut semacam. Floor tu suram tiada guest yg lalu lalang pun. Dia tdk bleh pulang ke ofis selagi tdk setel kejenya. Klau guest complain, habis la dia kena maki ngan housekeeper. Tetiba walkie talkie berbunyi dr blk 3014. Ros lega. Tapi apa yg Ros dgr ialah hilai ketawa yg sgt kuat. Ros lari pecut seribu.

MAINTENANCE
Dah jadi rutin Mail utk round setiap floor setiap hari. Mlm tu hari weekdays. So x byk guest yg check in bilik. Sedang Mail berjalan di koridor, satu persatu lampu koridor itu padam mengiringinya. Mail pun lari. Lagi laju Mail lari, lampu itu pun padam dgn cepat. Sampai je ke hujung koridor, Mail menoleh ke belakang. Automatic semua lampu on semula. Mail pengsan.

Sambungan - Room Service, Front Office, etc Last edited by anne_boleyn on 19-7-2014 10:43 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2014 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Yahooo...ada update la
Kalau aku jadi joe lampu da off skali mmg terus aku cabut je xde tunggu2 da:Q
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-7-2014 12:09 AM From the mobile phone | Show all posts
izzarishaiqal posted on 18-7-2014 11:52 PM
Yahooo...ada update la
Kalau aku jadi joe lampu da off skali mmg terus aku cabut je xde tunggu2 d ...

Sorry la lambat update. Ni pun update pkai fon. Beberapa kali kena edit. Esok aku sambung beberapa lagi story.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2014 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Seronok baca cite anne psl keangkeran kat GH. Aku biasa naik genting riding ngan group naked bike. Pegi mlm blk pagi mmg biasa. Tp bila singgah thread ni br la tau kisah2 di sebalik GH. Huhu.. Xpnah sangka GH btul2 berhantu coz aku sndiri xpnah alami kat sana. Anyway layan corner kat GH sedap beb.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091235s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list